Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ; ΓΡΑΨΕ ΛΑΘΟΣ --- ΕΙΠΑΜΕ -ΞΕΙΠΑΜΕ
728 αναγνώστες
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010
20:05

 

 

Δε βαριέσαι. Είπαμε ξείπαμε. Κάπως έτσι αντιμετώπισαν οι διοικητικοί παράγοντες της Προεδρίας της Δημοκρατίας το όλο σχέδιο για Κυριακάτικες Συναυλίες στο κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. Μετά απο απίστευτες παλινωδίες, τη μια ήθελαν να ξεκινήσουν στις 25 Απριλίου, την άλλη στις 9 αντί στις 2 Μαϊου, στο τέλος είπαν στον διοργανωτή να το αφήσει  για το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Επικαλέσθηκαν «προβλήματα».

Δεν αμφισβητούμε την ύπαρξη δυσκολιών  (υπάλληλοι που πρέπει να δουλέυουν υπερωριακά, ασφάλεια χώρου κλπ), αλλά δεν κατανοούμε πως δόθηκε η έγκριση  και μετά παίρνεται πίσω με αυτό τον τρόπο, χωρίς καν να δίδονται στοιχειώδεις εξηγήσεις. Όλα αυτά αφού έχουν βγεί αφίσσες, έχουν ετοιμαστεί οι μουσικοί, έχουν κλείσει τα επόμενα μουσικά σχήματα.

Ένα μεγάλο μέρος του  μουσικού κόσμου της χώρας (διευθυντές ορχηστρών, κλασσικά μουσικά σύνολα κλπ) είχαν ενθουσιαστεί, παρόλο που θα έπρεπε να παίξουν αφιλοκερδώς. Προφανώς επειδή θεωρούσαν τιμή τους να  συμμετάσχουν σε ένα φρέσκο θεσμό, ο οποίος θα τελούσε επί της ουσίας υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Σε αυτό συνέβαλε και η εκτίμηση που έχει σύμπας ο Ελληνικός λαός  στο πρόσωπο του Προέδρου.

Κάποιοι όμως  με την ανακολουθία τους  φρόντισαν να μετατρέψουν την αιγίδα σε καταιγίδα. Προσφέρουν κακή υπηρεσία και στον Πρόεδρο και στο θεσμό.

Ο Πρόεδρος  της Δημοκρατίας  τουναντίον αποδεικνύει το ενδιαφέρον του για την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Εχθές ήταν στο τιμητικό θεωρείο της μεγάλης αίθουσας του  ΟΜΜΑ, σε  συναυλία της Ορχήστρας των Χρωμάτων  αφιερωμένη στο συνθέτη Θόδωρο Αντωνίου, πρόεδρο της ιστορικής Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και συνομίλησε επι μακρόν με τον συνθέτη.

Δεν πειράζει όνειρο ήταν και πάει.

Ο ΜΑΙΚΗΝΑΣ

 

 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις