Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Οι νεκροί είχαν όνομα . Οι ένοχοι όμως;
899 αναγνώστες
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010
19:07

Επέσατε θύματα αδέλφια εσείς  σε τι είδους αγώνα; για ποιό λόγο; υπέρ τίνος; Κάποιοι μίλησαν για χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου. Τι να πούμε; Τουλάχιστον να μην σας ξεχάσουμε.

 

 

 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Η 32χρονη Αγγελική εργαζόταν ως credit officer στο τμήμα συναλλαγών επιχειρήσεων, το οποίο στεγαζόταν στον 3ο όροφο του υποκαταστήματος της Marfin στην οδό Σταδίου. Ηταν παντρεμένη και η μοίρα τα έφερε να είναι και έγκυος τεσσάρων μηνών - στο πρώτο τους παιδί.Βρέθηκε νεκρή από ασφυξία - προερχόμενη προφανώς από τις αναθυμιάσεις των τοξικών ουσιών που καίγονταν επί ώρα δίπλα της. Βρέθηκε πλάι στο γραφείο της. Δεν είχε προλάβει να φτάσει στην σκάλα που οδηγούσε στην ταράτσα του κτιρίου. Να σωθεί. Η Αγγελική Παπαθανασοπούλου καταγόταν από το Αίγιο της Αχαΐας και ήταν πτυχιούχος της Μαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια, είχε προχωρήσει σε μεταπτυχιακές σπουδές τόσο στην Αθήνα στη λογιστική, όσο και στο City University στο Λονδίνο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΖΟΥΛΙΑ: Η 34χρονη Παρασκευή Ζούλια είχε διανύσει μεγάλη διαδρομή από το χωριό της, το Πέρα Τριοβάσαλο της Μήλου, έως το γραφείο της στην τράπεζα, τη θέση που της άξιζε και την είχε κερδίσει με χρόνια κοπιαστικών σπουδών.
Πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, είχε πάρει το μεταπτυχιακό της από το University of Greenwich της Βρετανίας στα Διεθνή Τραπεζικά και Χρηματοοικονομικά. Στη Μarfin Egnatia εργαζόταν στο τμήμα συναλλαγών επιχειρήσεων και η θέση της ήταν αυτή της Senior Credit Officer.
Η Παρασκευή βρέθηκε νεκρή -επίσης από ασφυξία, που προκλήθηκε από αναθυμιάσεις τοξικών ουσιών- δίπλα στον συνάδελφό της Επαμεινώνδα Τσάκαλη, στη σκάλα που οδηγούσε στην ταράτσα του κτιρίου. Είχε έναν αδελφό και ήταν ανύπαντρη.
 
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΤΣΑΚΑΛΗΣ: Εργαζόταν στον τρίτο όροφο του υποκαταστήματος της Marfin Egnatia στην οδό Σταδίου στο τμήμα συναλλαγών επιχειρήσεων ως Credit Manager. Χθες, ο όροφος γέμισε πυκνό μαύρο καπνό ταχύτατα, δεν κατάφερε να διαφύγει, γέμισαν τα πνευμόνια του.
O 36χρονος Επαμεινώνδας είχε λάβει το πτυχίο του από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Αθήνας, ενώ είχε και Master of Science από το πανεπιστήμιο του Stirling.

Βρέθηκε νεκρός δίπλα στη συνάδελφό του Παρασκευή Ζούλια στη σκάλα που οδηγούσε στην ταράτσα του κτιρίου. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών κ. Φίλιππο Κουτσαύτη, και οι δύο είχαν επιχειρήσει να διαφύγουν από τον τρίτο όροφο. Ο Επαμεινώνδας ήταν ανύπαντρος. Καταγόταν από την Πάλαιρο της Αιτωλοακαρνανίας.

 

 Ο Θεός να σας αναπαύσει και να συγχωρέσει εμάς

ο Μαικήνας

Σχόλια

06/05 20:51  GIASEMI
Είναι επώνυμοι οι ένοχοι κύριε Μαικήνα...
06/05 21:44  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Από το portal "των παιδιών μου" στο ΕΜΠ
(χρήστης airetikos)

Και ο επακολουθήσας διάλογος:
- "Δάσκαλος": +2, θα ήταν +5 αλλά διαφωνώ με τον όρο ψευτοεπαναστάτες, πρόκειται για δολοφόνους του Κοινού Ποινικού Δικαίου. Όπως άμεσοι συνεργοί είναι όσοι με λάθη ή / και παραλείψεις τους καλύπτουν. Ο ήλιος θα ξαναρθει στην Ελλάδα, να είστε βέβαιοι.
- "airetikos": Σε αυτό τον όρο προσυπογράφω με 10000000 χέρια δάσκαλε και το δεύτερο με κρατάει δω στον τόπο μας.
06/05 21:45  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
συμπληρώνω το άσμα του "airetikos":
http://www.youtube.com/watch?v=sjqHA8x1rOk
07/05 00:25  τσατσαρα
Πόσος ήταν ο μισθός για τον οποίο θυσιάστηκαν?
Δύστυχώς ήταν οι πρώτοι από μια σειρά ατέλειωτων θανάτων που θα ακολουθήσουν.
Οσοι έχουν πρόσβαση σε ιατρικά αρχεία, ξέρουν ότι σε περιόδους φτώχιας και οικονομικών κρίσεων, ο μέσος όρος ζωής των πολιτών πέφτει δραματικά.
Δείτε τα ανατολικά κράτη,τα πρώτα τους χρόνια στον καπιταλισμό. Οπως επίσης και την υγεία των ανέργων.
07/05 01:12  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Είναι να κλαίς...
07/05 08:35  Frixos
Εζήτησα από φίλον κατοικούντα εις αλλοδαπήν να σχολιάσει τα συμβαίνοντα εις την ημμεδαπήν.

Μου απήντησε λακωνικότατα " Η αρχή της πτώσεως του τελευταίου ολοκληρωτικού καθεστώτος της Ευρώπης..."

Κάτι γνωρίζει ο κοσμοπολίτης φίλος...
07/05 12:34  Μαικήνας
Συμφωνώ με τον Φρίξο
Η Ελλάδα είναι η τελευταία Σοβιετική Δημοκρατία.
Βέβαια η ιστορία ξεκινάει απο παλιά
Μετα τον εμφύλιο α΄ρχισε να χτίζεται ένα κράτος που στο όνομα της κοινωνικής ειρήνης και για το φόβο της αριστεράς μπήκε σε μια λογική παροχών ρουσφετιού εξαγοράς και ενίοτε παρακρατικής λειτουργίας. Η παραγωγική και αναπτυξιακή βάση (ας μην μιλάμε για βαριά βιομηχανία) ήταν απο τότε κρατικοδίαιτη. Η Χούντα έθισε το λαό σε λαϊκίστικες παροχές (να θυμήσω την διαγραφή των αγροτικών χρεών, την πρωτοεμφάνιση της μεταφοράς μεταφερομένου στο πανεπιστήμιο που αργότερα θεωρήθηκε κατάκτηση του φκ ενώ ήταν εξαορά συνειδήσεων).
Ακολούθησαν άλλες ολέθριες πολιτικές (όπως η υποχρεωτική εκχώριση των αποθεματικών των ταμείων στην Τ της Ελλ, δηλαδή στο κράτος.) Οι πολιτικές αυτές υιοθετήθηκαν και απο την μεταπολιτευτική Δημοκρατία. (και ΝΔ και Πασοκ). Τα υπόλοιπα νομίζω τα ξέρετε.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις