Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ- " Να τολμήσουν οι έντιμοι"
950 αναγνώστες
Σάββατο, 8 Μαΐου 2010
16:40

Το παραπάντω δημοψήφισμα ξεκίνησε ηλεκτρονικά το καλοκαίρι

  http://www.gopetition.com/online/29530.html

Μέχρι τώρα δεν τα πήγε πολύ καλά αφού όλοι οι γνωστοί και οι φίλοι αποδεχόμενοι τη λογική του συμψηφισμού ή της  light κριτικής περί ρομαντικής και ουτοπικής πρωτοβουλίας, απαξίωναν το μόνο μέσο που έχουμε την συντεταγμένη και τεκμηριωμένη διατύπωση αιτήματος με σοβαρότητα και αναφορά στο Σύνταγμα. Θα ήταν εύκολο να μαζευτούν χιλιάδες υπογραφές με αίτημα "Πιάστε τους κλέφτες" ή "στη φυλακή οι ένοχοι" ή "δικάστε όλους τους βουλευτές". Φοβάμαι όμως ότι τέτοια ψηφίσματα δεν είναι τεκμηριωμένα. Μοιάζουν πιο πολύ με κραυγή. Η Δημοκρατία όμως απαιτεί σοβαρότητα, τήρηση των συνταγματικών επιταγών και διαχείριση του πλεονάζοντος θυμού και του συναισθήματος γενικώτερα.

 
Published by ....  on Jul 20, 2009
Category: Politics
Region: Greece
Target: Greek Parliament
Background (Preamble)  ήτοι το σκεπτικό του ψηφίσματος:

Με θλίψη βλέπουμε να δυναμώνει η αποστροφή του κόσμου για την πολιτική.

Μάθαμε ότι η Siemens έδωσε 100 εκατομμύρια. Ακούσαμε για το C4 I. Τα κόμματα αλληλοκατηγορούνται για το ποίος ευθύνεται περισσότερο για τη χρεωκοπία της χώρας.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Το πρόβλημα δεν είναι η πολιτική αλλά οι πολιτικοί. Τουλάχιστον αρκετοί. Το Σύνταγμα όμως δίνει τη λύση στο άρθρο 86 παράγραφος 5.

"κάθε δίωξη που σταματά για τυπικό λόγο – περιλαμβανομένης και της παραγραφής – επιτρέπεται να συνεχισθεί εάν το ζητήσει ο κατηγορηθείς."

Ζητούμε απο τους έντιμους βουλευτές να τολμήσουν να εφαρμόσουν το Σύνταγμα. Οταν μαζευτεί ένας ικανός αριθμός απο τη παρούσα ψηφοφορία θα σταλούν στο πρόεδρό της και στα μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου. Εκ παραλλήλου θα γίνει προσπάθεια ενημέρωσης της κοινής γνώμης.
Για ποιό λόγο να μην δεχθεί ένας έντιμος βουλευτής να υπογράψη το παρακάτω προτεινόμενο ψήφισμα;
Σε θέματα τιμής δεν υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας.
Φυσικά τίθεται και θέμα επανεξέτασης της βουλευτικής ασυλίας και της τροποπόιησης του εκτελεστικού νόμου που εξειδικεύει τα της ασυλίας και της άρσης της. Η υπογραφή του παρακάτω ψηφίσματος τιμής απο βουλευτες του Ελληνικού κοινοβουλίου σημαίνει και την παραίτησή τους απο τη χρήση τεχνικών δυνατοτήτων αποφυγής τυχόν δικαστικής διερεύνησης

Το χρονικό όριο των 25 ετών, ένα τέταρτο αιώνος, επελέγει με τη λογική του ικανού και ευλόγου διαστήματος και που αντιστοιχει σε μια περίοδο που τα μεγάλα σκάνδαλα διαδέχονται το ένα το άλλο.
 
 
Το κείμενο του ψηφίσματος
 
Ψηφισμα Ελλήνων Πολιτών
 
Εμείς οι πολίτες που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο απευθυνόμενο προς τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς – Υφυπουργούς και τους Βουλευτές όλων των Κομμάτων έχοντας υπ΄όψη ότι:

1) Η τιμή του πολιτικού κόσμου έχει βαρύτατα τρωθεί. Η κοινή γνώμη ελάχιστη έχει εμπιστοσύνη στους εκπροσώπους του Λαού. Δεν υπάρχει σκάνδαλο κατά την τελευταία εικοσιπενταετία όπου να μη φέρονται αναμεμειγμένοι και πολιτικοί. Μάλιστα δε Υπουργοί – ατυχώς – και Πρωθυπουργοί.

2) Οιαδήποτε έρευνα κινηθεί προσκόπτει σε τεχνικά εμπόδια και κυρίως στη βραχυχρόνια παραγραφή της υπουργικής (και πρωθυπουργικής) ευθύνης.

3) Το Σύνταγμα στο άρθρ. 86 § 5 προβλέπει ότι κάθε δίωξη που σταματά για τυπικό λόγο – περιλαμβανομένης και της παραγραφής – επιτρέπεται, εν τούτοις, να συνεχισθεί εάν το ζητήσει ο κατηγορηθείς.

4) Με βάση τα άνω και για την στοιχειώδη αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του πολιτικού κόσμου, όπως και για το κύρος των κοινοβουλευτικών θεσμών, επιβάλλεται, ως συμβολή ελάχιστη, η διατύπωση από την Βουλή του εξής ψηφίσματος τιμής.

Ψήφισμα Τιμής των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου
 
«Ολοι εμείς οι υπογράφοντες συναισθανόμενοι βαριά την ευθύνη μας, ως βουλευτών όλων των κομμάτων, για τον εκπεσμό του πολιτικού κόσμου, ψηφίζουμε με δέσμευση τιμής την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών που έχουν κινηθεί κατά μελών (των κατά περίπτωση υπουργικών συμβουλίων) κατά την τελευταία εικοσιπενταετία, ώστε να υπάρξει ηθική κάθαρση κατά το άρθρ. 86 § 5 του ισχύοντος Συντάγματος. Και αυτονόητα όλοι δεσμευόμεθα να μη προβάλουμε τυπικά τεχνικά εμπόδια ώστε οι ένοχοι εγκλημάτων κατά των Ελληνικού Λαού να αποκαλυφθούν και έτσι να παύσουν να διασύρουν και τους λοιπούς εντίμους.»
 
Eλπίζω αυτή τη φορά να έχει καλύτερη τύχη. Σας ξαναδίνω το λινκ της ψηφοφορίας http://www.gopetition.com/online/29530.html
 
Ευχαριστώ για την προσοχή σας
 
ΜΑΙΚΗΝΑΣ
Σχόλια

08/05 16:51  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
"οικογενειακώς": 24 - 25 - 26
08/05 18:39  Μαικήνας
Ευχαριστώ
Αν μπορείτε αδέλφια προωθήστε το.
08/05 18:41  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Λοιπόν αυτό το "να τολμήσουν οι έντιμοι" ήθελον να το υιοθετήσω κι εγώ, αλλά ως προς την εξυγίανσιν του σπατάλου, ανικάνου και διεφθαρμένου "κράτους".

Ωραίο πάντως, 5*
08/05 20:23  Μαικήνας
Μα φίλτατε το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι.
Αν τεθεί η βάση για μια δέσμευση των εθνοπατέρων θα λειτουργεί και σαν προηγούμενο για το παρακάτων κλιμάκια.
Αραιά και που θα έχουμε φαινόμενα όπου για λόγους διασωσης του ατομικού κύρους, δικαστές και άλλοι κρατικοί λειτουργοί ή και αιρετοί θα πράτουν το αυτονόητο. Δηλαδή δεν θα ανέχονται την ατιμία, ή έστω θα το αποτολμούν.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις