Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Είμαστε πολιτισμένοι - Έχουμε χαλαρή σχέση
2981 αναγνώστες
Κυριακή, 16 Μαΐου 2010
12:06

Κυριακάτικα βαριέμαι, ναι το ομολογώ, να ασχοληθώ με σοβαρά ζητήματα. Ες αύριο τα σπουδαία. Σήμερα λέω να ελαφρύνουμε την διάθεσή μας. Να χαλαρώσουμε μιλώντας για χαλαρές σχέσεις.

Παραθέτω μια σειρά αποσπασμάτων απο διάφορα λινκς που βρήκα γκουγκλάροντας την έκφραση "χαλαρή σχέση" Ας τα δούμε λοιπόν.

 

 

Καλησπέρα. Λέγομαι Βάσια είμαι 22 ετών και αναζητώ άντρα gay αρρενωπό για χαλαρή σχέση αλληλοκάλυψης σε φίλους και γονείς. Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις. Θα χαρώ πολύ να λάβω απάντηση.

ΤΑ ΕΙΧΑ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΓΩ ΣΤΑ 31 ΑΥΤΗ 29 ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΩΣΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΙΣ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΓΙΝΑΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΗΘΕΛΕ ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΝΙΩΣΕ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΧΕΣΗ (2 ΧΡΟΝΙΑ)ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΩΣΩ ΧΡΟΝΟ       ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΦΙΛΙΚΑ.....

Παρακάτω όμως, η χαλαρή η μη σχέση συνδέεται με το οικονομικό διακύβευμα.  

 

Η έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες από τα 30 έως τα 40 εστιάζουν την προσοχή τους στην ασφάλεια της δουλειάς τους και το «σπίτι» τους, επιστρέφοντας σε πιο παραδοσιακές αξίες, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το 84% θέλει μια σχέση που να μπορεί να εξελιχθεί σε γάμο.

Προφανώς το υποσυνείδητο λειτουργεί συνδυαστικά με την ανδρική λογική: «Αν είμαι σε μια χαλαρή σχέση και μείνω άνεργος το πιο πιθανό είναι ότι η καλή μου θα αναζητήσει άλλο συνοδό για τον Ρέμο και άλλον για να οδηγεί το τζιπ στην Αράχοβα και να πληρώνει τα σαββατοκύριακο στο σαλέ. Άρα από το να μείνω μόνος και με το δάνειο όλο στο όνομα μου, ας υπάρχει κι ένας ακόμη σταθερός μισθός στο σπίτι και μια σίγουρη αγκαλιά για τα κρύα βράδια του χειμώνα»

 Για μένα το πρόβλημα είναι αν δεν έχεις αισθανθεί κάποια στιγμή τον τρελό έρωτα. Επειδή μιλάμε για απωθημένα που αναπόφευκτα θα επηρεάσουν την σχέση. Αν όμως έχεις αισθανθεί τρελό πάθος κι έχεις πληγωθεί από τις, μερικές φορές, ''ολέθριες'' επιπτώσεις του, πιθανώς να μην σε πειράζει να έχεις χαλαρή σχέση.

 

Και ένας ορισμός (για να μην χάνουμε και το δήθεν σοβαρό μας προφίλ)


A casual relationship (sometimes referred to as friends with benefits (FWB), buddies with benies, friends with privileges, cut friends, a fling, fuck-buddies, or (rarely) a sexualized friendship) is a term used to describe the physical and emotional relationship between two unmarried people who have a sexual relationship or a near-sexual relationship (foreplay, "making out", etc.) without necessarily demanding or expecting a more formal relationship as a goal.

A casual relationship may be "part time", or for a limited time, and may or may not be monogamous, and the term encompasses friendships between people who enjoy each other's physical intimacy but do not seek marriage for some reason, through temporary relationships purely for sexual purposes. In each case, the relationship's dominance in the lives of those involved is being voluntarily limited, and there is usually a sense that the relationship is intended to endure only so long as both parties wish it to.

"FRIENDS WITH BENEFITS"   Ωραίο ακούγεται. Κάπως έτσι φτάσαμε στα άλλα benefits.  Άραγε φταίνε τα benefits που έχουμε...

«Χαλαρή» η σχέση των πολιτών με την Εφορία, σύμφωνα με έρευνα

Η φοροδιαφυγή στο αίμα μας - 27 Φεβ. 

Αθήνα :

Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα έρευνας του Οικονομικού Επιμελητηρίου σε συνεργασία με το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σχετικά με τη «σχέση» πολιτών-Εφορίας. H έρευνα δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής.

Έξι στους δέκα δηλώνουν ότι θα ρίσκαραν να εξαπατήσουν την Εφορία σχετικά με τους φόρους τους, ενώ δύο στους δέκα λένε ότι ήδη το έχουν κάνει.

Πάντως, οι έχοντες ανώτερη εκπαίδευση σε μεγαλύτερο βαθμό διαφωνούν με την πρόταση «αν μου δινόταν η ευκαιρία να αποκρύψω μέρος των εισοδημάτων μου θα το έκανα».

Σε όσο χειρότερη οικονομική κατάσταση δήλωσαν ότι βρίσκονταν οι ερωτηθέντες τόσο πιθανότερο ήταν να απέκρυπταν μέρος των εισοδημάτων τους.

Σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες δηλώνουν ενήμεροι για τις συνέπειες της φοροδιαφυγής με το ποσοστό να είναι μεγαλύτερο στους άνδρες και στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου.

Οι ερωτηθέντες ηλικίας 18-29 ετών πιστεύουν σε μεγαλύτερο ποσοστό ότι μπορούν να αποκρύψουν εισοδήματα αν το θελήσουν, ενώ όσο χαμηλότερο είναι το επίπεδο εκπαίδευσης τόσο περισσότεροι δήλωσαν ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο.

Τέλος, 8 στους 10 ερωτηθέντες πιστεύουν ότι οι περισσότεροι φοροδιαφεύγουν επειδή υπάρχει μικρή πιθανότητα εντοπισμού τους.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 747 ατόμων άνω των 18 ετών που κατοίκουν στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.

Ίσως όμως πρέπει να πάμε (του ρήματος πηγαίνω) πιο παλιά για να εντοπίσουμε τις πηγές της κακοδαιμονίας.

 

 Για να καταλάβει κανείς τη συμπεριφορά των κομμάτων κατά τη διάρκεια της βασιλικής περιόδου, πρέπει να συλλάβει την εσωτερική τους διάρθρωση ως μια χαλαρή σχέση φατριών με έναν κομματικό αρχηγό και έναν ξένο αντιπρέσβη κυρίαρχους στην κορυφή και μια πληθώρα τοπικών πελατειών στη βάση.(2) Η πρακτική αυτή συνεχίζεται στη διαχρονία, μέχρι σήμερα

 

 

 

 

Μας φάγανε οι χαλαρές σχέσεις σε αυτή τη χώρα.

Σας χαιρετώ χαλαρά

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

Σχόλια

16/05 12:26  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ναι είδαμε και τας σοβαροτέρας ωρέ Μαικήνα. Φαρμάκι, φαρμάκι. Αλλά, τέλος πάντων, δίκαιο έχετε. Άνευ σοβαράς σχέσεως ουκέτι συνεργια. Και άνευ ταύτης ουδεν εστί γενέσθαι των δεόντων!
16/05 13:27  PREMIUM
Θρας ! Μπερδεύτηκες ! Άνευ...χρημάτων ουδέν έστι γενέσθαι των δεόντων ! Συ είπας :-)
Γι΄αυτό και είμαι...αχάριστος με όσα κέρδη μούχει δώσει το...ΧΑ ! :-) http://www.youtube.com/watch?v=i5PoSzA_tr0&feature=related
16/05 14:09  PREMIUM
Άντε και "κάτι"...σχετικό...:-)
Τί είναι ένας...μακρόβιος γάμος ???
Δυο παλιομοδίτικα...βάζα στα άκρα ενός τζακιού !
Δυο σιαμαία με κοινό...κυκλοφορικό σύστημα !
Αν τα...χωρίσετε, θα...πεθάνουν !
///@\\\
16/05 14:16  romanov
Νομίζω ότι έχουμε χάσει την ευκαιρία να σωθούμε προ πολλού. Πάρα πολύ καλά αυτά που γράφεις για τις φατρίες και τους κομματικούς αρχηγούς. 5*. Το πόσο όμως θα συνεχιστεί, δεν εξαρτάται πια από εμάς, ούτε και από την ΕΕ, αλλά από το ΔΝΤ. Δες ένα άρθρο http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2108.aspx
16/05 18:27  TRADEFTASE
λαθος ερευνες. Διαχρονικα σε ιδιο δειγμα ενα ειναι το αποτελεσμα:
Οι αντρες οποιασδηποτε ηλικιας θελουν απλα να πηδηξουν. Λενε και καμια ερωτομενιά να περναει η ωρα του στυλ: θελω σοβαρη σχεση για να περναει η ωρα.
16/05 18:30  TRADEFTASE
επισης διαχρονικα, η υπαρξη του τζιπ ή του μονιμου μισθου δεν συνδεεται καθολου με την υπαρξη μονιμης σχεσης.
Μια τσαρκα σε οποιοδηποτε κλαμπ πειθει τον οποιονδηποτε οτι ετουτα εχουν πέραση μονο στο χωρο του παρκινκ. Στο κρεβατι υπαρχουν αλλα κριτηρια και ευτυχως δηλαδη.
Δεν μαμει ή δεν κραταει σχεση ενα απλο τζιπ.
16/05 18:33  TRADEFTASE
Η υπαρξη ετουτων, συνδεει ατομα ανωτερης ηλικιας, εφοσον δυσκολευονται να κανουν σχεση.
Τα ατομα αυτα ομως ξεχνανε οτι οποιαδηποτε στιγμη το κερατο παραμονευει και καθολου μα καθολου απαραιτητα δεν ειναι τα χρηματα.
Ευτυχως που οι σχεσεις και το απλο πηδημα δεν συνδεονται με τα χρηματα.
Η συχνοτητα των κερατωμενων λεφταδων ειναι στα υψη και αυτο δειχνει οτι η δικαιοσυνη ευτυχως δεν ειναι τυφλη.
16/05 18:59  Μαικήνας
Απόψεις, απόψεις.
Το μόνο βέβαιο είναι πως όπως και το χρημαστιστήριο ,και εν γένει το κυνήγι του χρήματος, έτσι και ο έρωτας λειτουργεί ΚΑΙ σαν μηχανισμός επιβεβαίωσης.
Το ζήτημα είναι να μπορείς να επιβιώσεις στην κρίση, την ώρα δηλαδή που θα φας κέρατο ή πόρτα ή βρεθείς εγκλωβισμένος σε τιμές προ 20 ετίας όταν η γυναίκα σου ήταν κοπελιά. Κι αν ρίχνεις εσύ το κέρατο, ή την πόρτα κάποια στιγμή η ζωή θα σε πληρώσει μετο ίδιο νόμισμα. Γνώρισα πολλούς που το 1998 έλεγαν πως είχαν δισεκατομμύρια στα χαρτιά (το πιο κοινό τους όνομα ήταν Χοσέ) και τώρα έχουν, Θα σας έλεγα.
Όταν χάνω δεν πρέπει να με παίρνει αποκάτω.
Υπάρχουν κι άλλα πράγματα πέρα απο τα χρήματα και τον έρωτα.
16/05 19:21  PREMIUM
Γεια σου ρε Μαικήνα ! <Εμείς> κερδίζουμε στην...αγάπη από...Τ(ΟΤΕ) ! :-)
16/05 22:39  GIASEMI
Τα ζητήματα που θίγετε κύριε Μαικήνα είναι πολύ σοβαρά κατα τη γνώμη μου ,υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό απο τις σχέσεις των ανθρώπων?Απο εκεί ξεκινάνε όλα.
Νομίζω οτι είστε ολίγον απόλυτος ως προς την έννοια της χαλαρής σχέσης,τι είναι χειρότερο δηλαδή η χαλαρή σχέση ή η χλιαρή ή μήπως είναι προτιμότερο να μην έχεις καν σχέση αν δεν υπάρχουν οι"προδιαγραφές" για γάμο?
Και ποιός μας λέει οτι στο γάμο έχεις σίγουρη την αγκαλιά για τα κρύα βράδια όπως αναφέρετε.
Θεωρώ πως το ζητούμενο είναι να είσαι αληθινός "εκεί" που είσαι τώρα το πως και το γιατί είναι θέμα προσωπικό για τον καθένα μας .
καλό σας βράδυ
16/05 23:16  Μαικήνας
Δεν έχω κάτι εναντίον μιας χαλαρής σχέσης, αν το γνωρίζουν και οι δύο πλευρές.
Η διάθεσή μου ήταν σκωπτική και κύρια σκόπευα να κριτικάρω την λογική του δε βαριέσαι, έλα μωρέ, χαλαρά και αφορμή πήρα απο τη φράση "είχα χαλαρή σχέση με την Εφορία"
Αλλωστε η χαλαρή σχέση μπορεί να είναι σοβαρή.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις