Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


O πολιτισμός του όπα!
989 αναγνώστες
Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010
19:30

Πάνε μερικοί μήνες που πήγα στο ΟΜΜΑ για μια avant premiere της ταινίας "My life in ruins" της Νία Βαρντάλος. Ελπίζω να συμφωνείτε όσοι την είδατε ότι ήταν "φρικτή τω ειδέναι ". Ο πρώην ΥΠΠΟ, ο σαγματοποιός, εβράβευσε μάλιστα την Κα Βαρντάλος για την προσφορά της στην προβολή του ελληνικού πολιτισμού, αγνοώντας(;) ίσως ότι το έργο ήταν μια grotesque παρωδία ή καλύτερα δυσφήμιση του ελληνικού τουρισμού. Βλέπετε τότε ακόμα δεν είχε δεθεί ο Πολιτισμός με τον Τουρισμό. Η Κα Βαρντάλος είχε πάρει και ειδική άδεια απο το ΚΑΣ προκειμένου να έχει πρόσβαση στους αρχαιολογικούς χώρους και να επιτελέσει το προτότυπο διαφημιστικό της έργο. Και μη χειρότερα.

Η αισθητική που κρυβόταν πίσω απο το έργο είναι ανάλογη του τραγουδιού που ακουγόταν στην πάλαι,ποτέ κρατική Ολυμπιακή γύρω στο 1978,με τους φοβερούς στίχους "Play bouzouki, play bouzouki για μέναααα."

Εξακολουθούμε να μην θέλουμε να αντιληφθούμε ότι η εξαγωγή αυτού του πολιτισμού στο πανευρωπαϊκό ή στο διεθνές στερέωμα δεν είναι ότι καλύτερο. Η επιλογή του τραγουδιού ΟΠΑ καθ΄ήν στιγμήν, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να δείξουμε ότι δεν είμαστε ξένοιαστοι και εύθυμοι τύποι είναι τουλάχιστον άστοχη. Πέραν της αισθητικής του, με την οποίαν δεν έχω ασχοληθεί, θεωρώ ότι η χρήση αυτού του  επιφωνήματος σαν τίτλο τραγουδιού,  γνωστού παγκοσμίως ώς η υπέρτατη έκφραση  ύψιστου βαθμού Κορυβαντικής εκστάσεως χάρις στη χρήση του απο δαιμόνους συμπατριώτες μας, οι οποίοι εκτός των πρωτοτύπων οναμασιών Acropolis, Parthenon και Zorba, χρησιμοποιούν και το ΟPA σαν ονομασία δηλωτική του τι θα βρεί ο υποψήφιος πελάτης, είναι ατυχής.

Μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Υπάρχει πληθώρα εστιατορίων, μπαρ, μεζεδοπωλείων ανά την υφήλιο. Ορισμένες μάλιστα λειτουργούν και με franchise.

Έτσι υπάρχει μιa τεράστια αλυσσίδα OPA στον Καναδά, μία  άλλη στη Florida. Επίσης ένα OPA MEZE BAR/ BathUK . Μια OPA GREEK TAVERNA    στο Halifax New Scotia.

Ελπίζω να χρησιμοποιήσουν την ελληνική επιτυχία της πρόκρισης του τραγουδιού στον τελικό της Eurovision για να ολοκληρωθεί το δίκτυο των συνεργιών προβολής του ημέτερου πολιτισμού.

Και όπως έλεγε ένα πατριωτάκι σε ένα site μιας OPA tavern

  

Yia'mas!   Cheers!

ΜΑΙΚΗΝΑΣ  

Επί του πιεστηρίου

Είδηση "βόμβα": χωρίς Eurovision του χρόνου η Ελλάδα λόγω περικοπών; (video)-Κους κους το μεσημέρι

Τέτοιες βόμβες είναι καλοδεχούμενες.

 

 

 

 

Σχόλια

26/05 20:14  oberon
"Η επιλογή του τραγουδιού ΟΠΑ καθ΄ήν στιγμήν, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να δείξουμε ότι δεν είμαστε ξένοιαστοι και εύθυμοι τύποι είναι τουλάχιστον ατυχής."

Τί α-κ-ρ-ι-β-ώ-ς εννοεί ο ποιητής και πόθεν άγει την βεβαιότητα του στοχασμού του;


26/05 21:55  PREMIUM
Στη Βοστώνη υπάρχει ελληνική ταβέρνα που διαφημίζεται στις φτηνές με βάση σχετικό κατάλογο για όλη την πόλη !

Το ελληνικό διαμόνιο όμως ενσωματώνει στην τελική τιμή 20% ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ pourboir που ανφιβάλλω, αν πηγαίνουν στην τσέπη των έκπληκτων σερβιτόρων !

Μ΄ ένα σμάρο τρία τρυγόνια ! ΩΠΑ μας !
26/05 21:58  Μαικήνας
Ελπίζω να κανετε πλάκα. Εκτός αν πιστεύετε ότι το greek kefi είναι το πιο δυνατό μας προϊόν.
Δε λέω να εμφανιστούμε με πλερέζες αλλα εκτός του ότι θεωρώ ότι υπάρχουν κι άλλες όψεις της ελληνικότητας, νομίζω ότι στο ασυνείδητο του μέσου ευρωπαίου θεατή θα περάσει ότι αυτοί οι έλληνες είναι μόνο για κέφι.
26/05 21:59  Μαικήνας
Το παραπάνω μύνημα είναι για τον premium
26/05 22:02  TRADESIGNAL
26/05 22:38  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ας "κόψουμε" πρώτα τους Μεσογειακούς και υπόσχομαι να κόψω το κάπνισμα...
http://www.youtube.com/watch?v=eZgv-kYyYXE&feature=related
27/05 12:13  Μαικήνας
Τι σχέση έχει το γιουτουμπάκι ρε Τριαντάφυλλε με το αίτημά σου να κοπούν οι Μεσογειακοί αγώνες.
Για το πολιτισμό του αθλητισμού θα αναφερθώ σε άλλο σημείωμα.
Για τους Μεσογειαούς υποστηρίζω τη πρόταση Μάνου. Να γίνουν σε ήδη υπάρχουσες εγαταστάσεις αι όχι να χτίζονται στάδια για να τους φιλοξενήσουν.
Sorry κΑΡΔΊΤΣΑ (εκεί θα γίνουν;)
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις