Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Αποκαλύπτουμε το μοντέλο του ΠΑΜΕ για τον Τουρισμό
905 αναγνώστες
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010
18:02

Έφοδος μελών του ΠΑΜΕ σε συνέντευξη Τύπου του Π. Γερουλάνου

http://www.capital.gr/News.asp?id=991143

Φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, των ξενοδόχων και των δημοσιογράφων, τα μέλη του ΠΑΜΕ απαίτησαν να έχουν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου για να διατυπώσουν τα αιτήματά τους. 

Η συνέντευξη Τύπου σταμάτησε για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Ανάπτυξης Γ. Πουσσαίος δέχθηκε τους συνδικαλιστές στο γραφείο του. 

Αρχίζουν να με εκνευρίζουν. Και οι τύποι του ΠΑΜΕ και οι τύποι της κυβέρνησης με την μαλθακή τους αντιμετώπιση.

Αντί άλλου σχολίου παραθέτω μερικές φωτογραφίες απο τα ξενοδοχεία της Σοβιετικής εποχής.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ LUX

ΑΥΤΟ 3 αστέρων

Πανοραμική θέα του δωματίου

 μια νότα τεχνολογίας

 το lounge και ένας πελάτης

 

Ας με συγχωρήσουν οι προοδευτικοί αναγνώστες μου για αυτή την "αντιδραστική - αντισοβιετική" κατρακύλα αλλά το μόνο που μπορώ να κάνω είναι σαρκάσω.

Θα μπορούσα να πώ πολλά περισότερα όπως για την έλλειψη χαρτιού τουαλέτας  στη τουριστική Γιάλτα (μας έδιναν 2 φυλλαράκια στον καθένα).

Για το σαλόνι που χωριζόταν στα δύο με μια συρόμενη τζαμόπορτα και γινόταν 2 δωμάτια 4 τετραγωνικών το καθένα στη Βουδαπέστη.

Για τον ξενώνα των στελεχών στη Βάρνα  και την φρίκη που ένιωθες μπαίνοντας μέσα και άλλα πολλά.

Όμως τώρα δεν έχουμε να κάνουμε με τις ευγενείς πλάνες κάποιων φοιτητών το ΄74. Έχουμε να κάνουμε με το μέλλον ενός κλάδου που θα μπορούσε να βοηθήσει την δύσκολη αυτή ώρα την εθνική οικονομία.

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

 

Σχόλια

16/06 09:30  Μαικήνας
Ελαβα απο φίλο του blog, που όμως αντιμετωπίζει συχνά πυκνά προβλήματα με το login στο capital blogs, το ακόλουθο μύνημα

"Έχω μία απορία και όποιος μπορεί ας μου απαντήσει: Γιατί αυτή η αντιμετώπιση;

Τί περιμένει δηλαδή ότι θα κερδίσει η Κυβέρνηση από αυτό λάου –λάου ;

Ψήφους; (σύντομο ανέκδοτο...)

Να εκνευριστεί ο κόσμος ή όσοι πλήττονται (όπως έγινε στη Ρόδο αλλά και στον Πειραιά) οπότε αυτοί να δώσουν τη λύση;

Όμως κάτι πιο «θεσμικό» και βαθύτερο . Άμα οι συνδικαλιστές μπορούν να «γράφουν» έτσι τα δικαστήρια, τότε γιατί να μην την γλυτώνουνε και οι πρώην Υπουργοί με τις μίζες και τις offshore; Πέρα όμως από τα προβοκατόρικα αστεία, νομίζω ότι για μία ακόμα φορά βρισκόμαστε μπροστά στην μεταπολιτευτική θεσμικά κατοχυρωμένη ανομία.

Όμως από την άλλη, ο κόσμος (ο πολύς, αυτός που τώρα του κόψανε μισθούς και συντάξεις), τί μήνυμα παίρνει από αυτό το σούργελο;

Γιατί αυτά που άκουσα πριν λίγο στις Ειδήσεις περί νόμου λειτουργίας των Ropax και «απαιτούμενης οργανικής σύνθεσης», κλπ, με κάνουν για μία ακόμη φορά να θεωρώ ότι η Κατσέλη είναι τελικά «εκδρομέας του ‘60». Ε, ας κάτσει σπίτι της να ακούει Joan Baez και Dylan και να αναλύει θεωρητικά κείμενα για τις κεντροαριστερές οικονομικές πολιτικές.

Γιατί όπως και εσύ λες εδώ τα πράγματα σοβάρεψαν. Γίνονται επερωτήσεις στην Ιταλική Βουλή και η Adriatic φαίνεται ότι σκέφτεται να πάει την Ελλάδα στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Χώρια ότι αυτό γενικώς, όπως και το Zenith πιο πριν, κυκλοφορεί γύρω – γύρω." BARTOK16/06 10:14  Μαικήνας
Α ξέχασα να σας πώ και για το φλαμπέ που ζήτησα στη Βάρνα το 1984, το βαγονέτο που κατεβηκε απο τις σκαλες, (προφανώς ήταν θαμένο εκεί πριν το σοσιαλισμό), και την απέλπιδα προσπαθεια κάποιου φουκαρά να το λειτουργήσει βάζοντας φωτιά διακόπτοντας τον χορό των κομματικών στελεχών και των παλαιμάχων του στρατού.
Δεν είναι στην πρόθεσή μου να σαρκάζω αλλά όταν βλέπω απολογητές ενός αποτυχημένου συστήματος εκνευρίζομαι.
Για να μην μιλήσουμε για τον τουρισμό στη σοσιαλιστική Κούβα (Βαραντέρο).
16/06 14:52  nhad
Μπορούμε να μιλήσουμε για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη σοσιαλιστική Κούβα, όπου ο Τσε, ίνδαλμα των ανδρών και κρυφός έρωτας σχεδόν όλων των γυναικών της Αριστεράς ανά τον πλανήτη, ήταν ο κατ'εξοχήν δήμιος. Του πήγαινε, του άρεσε, και γι αυτό του ανέθεταν τη δουλειά.
16/06 17:33  Μαικήνας
Αχ φίλτατε
Οπως έχω πεί δημόσια, στα νιάτα μου είχα περάσει απο το Ρήγα Φεραίο (σε εποχές και ολίγον δύσκολες) Παρόλα αυτά αργήσαμε να αντιληφθούμε την τεράστια πλάνη μας.
Το έγραψα άλλωστε: Όμως τώρα δεν έχουμε να κάνουμε με τις ευγενείς πλάνες κάποιων φοιτητών το ΄74.

Το τι ήταν πραγματικά ο Τσε ή τι πραγματικά έγινε όταν του δόθηκε η εξουσία, σαν διοικητής των φυλακών ασφαλείας του νέου καθεστώτος, το μάθαμε αργότερα.
Ήταν και αυτό απο τις πολλές αλήθειες που δεν θέλαμε και δυστυχώς μερικοί παλιοί μου σύντροφοι ακόμα δεν θέλουν να ακούσουν.
Όσο για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κούβα, να θυμηθούμε ότι η Κούβα είναι μια απο τις λίγες χώρες που εκτέλεσε ανθρώπους για πολιτικά φρονήματα. (πανε 10 χρόνια περίπου).
Το Βαραντέρο πάντως είναι η ομολογία της αποτυχίας του συστήματος.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις