Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Κλειστόν λόγω...
884 αναγνώστες
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010
22:17

 

 

Χίλιοι δυό λόγοι υπάρχουν για να γράψει κανείς "κλειστόν λόγω..."

Θα επιστρέψω την Δευτέρα.  Μέχρι τότε θα χαρώ πολύ να κάνετε χρήση του χώρου των μυνημάτων και να ξεκινήσετε ένα διάλογο πάνω σε ένα θέμα. Αν πάλι βαριέστε, δεν πειράζει. Καλοκαίρι είναι.

Εγώ φερ' ειπείν θα πρότεινα σαν θέμα συζήτησης την ουσία των απλών πραγμάτων.

Τέλος πάντων  ο πρώτος που θα σύρει το χορό ας αποφασίσει.

 

 

Θα τα πούμε την Δευτέρα το βράδυ.

Σας ασπάζομαι

Μαικήνας

Σχόλια

14/07 22:24  PREMIUM
Δεν το ... κλείνουμε, γιατί ... "ελοχεύει" η ... μελαγχολία ! :-) http://www.enallaxnews.gr/index.php?mode=mnewsview&c=3&nid=921
Να περάσεις καλά !
15/07 10:36  nhad
Ας γράψω λοιπόν εγώ για κάτι πολιτιστικό. Έβλεπα το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου για το μήνα Ιούλιο. Περιλαμβάνει 4 εκδηλώσεις κλασσικής μουσικής: Την ορχήστρα των χρωμάτων, την κρατική ορχήστρα Αθηνών (με συμφωνικά έργα του Θεοδωράκη - ας μη σχολιάσω, εξ άλλου ματαιώθηκε λόγω απεργίας των μουσικών!), την ορχήστρα δωματίου Mahler, και την ελληνοτουρκική ορχήστρα νέων. Θα το έλεγα φτωχό, αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι το κύριο φεστιβάλ όπου γίνονται όλες οι εκδηλώσεις κλασσικής μουσικής μιας ευρωπαικής πρωτεύουσας.
Έρχομαι τώρα στην Ερμούπολη. Έχει μια όπερα σε 3 παραστάσεις, όπου συμμετέχουν τραγουδιστές που έχουν τραγουδήσει πρωταγωνιστικούς ρόλους στη MET, Carnegie Hall, Lincoln center κλπ, 3 χορωδίες (κάπου 100 άτομα) και μια ορχήστρα 50 ατόμων. Δύο παραστάσεις του ρέκβιεμ του Faure (συμμετέχουν 4 ξένες χορωδίες και μία ελληνική) μαζί με έργα για κλαρινέτο και ορχήστρα. Ο κλαρινετίστας, S. Drucker, είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Μια συναυλία θρησκευτικών χορωδιακών έργων στον καθεδρικό ναό (4 χορωδίες, οι δύο ξένες). Ένα γκαλά όπερας με νέους τραγουδιστές - έγιναν master classes εδώ στη Σύρο από δασκάλους διεθνούς φήμης - παρακολούθησα μία και έμεινα ενεός από την ποιότητα των φωνών και την επάρκεια των δασκάλων. Μοναδική εμπειρία να βλέπεις να πλάθεται ένας ρόλος.
Συγκρίνατε: Η Αθήνα έχει πληθυσμό 4.000.000 κατοίκων. Η Σύρος 20.000 - διακόσιες φορές λιγότερο. Και έχει και δεύτερο φεστιβάλ κλασσικής μουσικής τον Αύγουστο, ενώ η Αθήνα δεν έχει τίποτε. Ούτε μία εκδήλωση.
15/07 22:19  nhad
Μερικές πληροφορίες για τον Αύγουστο στην Ερμούπολη. Θα γίνει το διεθνές φεστιβάλ κλασσικής μουσικής Κυκλάδων: 6 συναυλίες ενόργανης μουσικής με συμμετοχή από ελληνικής πλευράς των Λεωνίδα Καβάκου, Άρη Γαρουφαλή, Γιάννη Βακαρέλη, Γιάννου Μαργαζιώτη και άλλων, ενώ από ξένους έχουν τον P. Demenga (διάσημο κυρίως ως ερμηνευτή έργων του 20ου αιώνα) και πολλούς άλλους. Επίσης οργανώνονται master classes στα πλαίσια και αυτού του φεστιβάλ. Θα διδάξει και ο Λ. Καβάκος!
Πληροφορίες εδώ
http://www.festivalcyclades.com/
ενώ για το φεστιβάλ όπερας εδώ
http://www.festivaloftheaegean.com/
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις