Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Ας είμαστε ειλικρινείς Υποστηρίζω τους "Ανεξάρτητους Δημότες" της Κηφισιάς
808 αναγνώστες
Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010
21:07

Κάτι ο λιγοστός χρόνος, κάτι η ευαισθησία μου, πως δεν είναι σωστό να εμπλέξω έναν βλογότοπο που προσπάθησε να καλλιεργήσει την νηφάλια προσέγγιση,  και απουσίασα για μεγάλο διάστημα.  Το μόνο που προς στιγμή με συγκίνησε αρκετά, και είπα να γράψω, ήταν ο απεγκλωβισμός των ανθρακορύχων. Αλλά η εμπλοκή μου στον προεκλογικό αγώνα των "Ανεξάρτητων Δημοτών¨στην Κηφισιά με εμπόδισε την τελευταία στιγμή.

Πώς λοιπόν έφτασα να μην μπορώ να γράψω ούτε ένα σχόλιο για το ποινικό δικαστήριο εναντίον αυτού που με έστειλε 3μισυ μήνες στην εντατική μονάδα  του Ευαγγελισμού. Δε βαριέσαι είπα. Αν δεν ενδιέφερε την δικαιοσύνη τι τράβηξα, θα ενδιαφέρει τους λιγοστούς αναγνώστες μου; Έχουμε όλο το χρόνο μετά για βαθυστόχαστες συζητήσεις για τη φύση της Δικαιοσύνης, την πλάνη της εγκόσμιας, τη ουσία της  συμπαντικής και άλλα συναφή.

Πάμε πίσω στις Δημοτικές Εκλογές λοιπόν.

Γιατί "Ανεξάρτητοι Δημότες";
Σημείο των καιρών; Συγκυρία; Όχι μόνο. Για μένα και πολλούς άλλους που συμμετέχουμε στην προσπάθεια ήταν θέμα αξιοπρέπειας.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.             Τα πάμε καλά όμως με αυτούς που ζητάνε την ψήφο των δημοτών. Που σημαίνει ότι η προσωπική φιλοδοξία είναι θεμιτή μέσα σε πλαίσιο αρχών.  Ποιό είναι αυτό το πλαίσιο; 

Εδώ και καιρό απο την ιστοσελίδα του CAPITAL έχουν αναδειχθεί καίρια θέματα. Όσοι διαβάζετε τους Στούπα και Μαυρίδη, αλλά και πολλούς άλλους, έχετε καταλάβει  ότι το πρόβλημα αυτού του τόπου είναι  η επικράτηση του αυτονοήτου. Η επικράτηση του κοινού νου. Επίσης όλοι έχουμε πλέον καταλάβει ότι ρίζα των προβλημάτων βρίσκεται σε στραβές, να μην πω νοσηρές νοοτροπίες που έχουμε σαν λαός.  

Έτσι λοιπόν σκεφτήκαμε πώς αυτά που οραματιζόμαστε χωράνε σε πέντε σημεία.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Ας με συγχωρήσετε λοιπόν αλλά θα σας ζαλίσω τις επόμενες μέρες με τα του εκλογικού αγώνα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την ΕΘΝΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ που λέγανε στο στρατό κάποτε ή την ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ όπως  λέγανε στην αριστερά ή το  target visualisation που λέμε στο management τα  τελευταία χρόνια, τα χρόνια που κυριαρχεί το σύνθημα "εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάρτης"

Απο αύριο με το καλό σε μικρές δόσεις.

Επόμενο μάθημα η ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Σας ασπάζομαι

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

 

 

 

 

Σχόλια

23/10 21:23  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Καλή επιτυχία, αλλά <εδώ> φίλτατε θα υποστείς την αμέριστη κριτική μου στις θέσεις σου :)
23/10 21:57  Μαικήνας
"Τώρα με χειρουργεί μια αλλήθωρη νεολαία μια τσογλανοπαρέα μου κάνει κριτική"
Διονύσης Σαββόπουλος ΑΧΑΡΝΕΙΣ

Καλώς να ορίσετε κύριε συνάδελφε.
Και γεφύρια θα σας κάμνωμεν και ποτάμια και ότι άλλο θέλετε... Θα ΘΑ ΘΑ
Μαυρογιαλούρος
24/10 01:40  GIASEMI
καλή επιτυχία και από μένα στα οράματά σας που ΘΑ έπρεπε να είναι δεδομένα και όχι ζητούμενα εδώ και αιώνες...
24/10 10:05  Μαικήνας
Ευχαριστώ για τις ευχές σας.
Μερικές φορές ας μην ξεχνάμε ότι η διαδικασία έχει την ίδια σημασία με το αποτέλεσμα.
Γιατί;
Μα επειδή πρέπει επί τέλους να σταθούμε όρθιοι και να πούμε ευχαριστώ δεν θα πάρω.
24/10 10:12  Μαικήνας
Σε παρακείμενο blog έχει γραφτεί :"Όμως κάποια στιγμή έρχεται και η σειρά των σιωπούντων να υποστούν τις συνέπειες της σιωπής τους."
Αυτό ακριβώς εννοούμε όταν λέμε όχι αποχή.

24/10 11:01  nhad
Σχετικά με τη σιωπή, έχετε απόλυτο δίκιο. Η αποχή από τις εκλογές όμως δεν είναι ταυτόσημη με την αποχή από τα κοινά, άρα και με τη σιωπή. Είναι εξαιρετικά πιθανό πχ ο ψηφοφόρος να μην εκφράζεται από κανέναν υποψήφιο. Ακόμη περισσότερο, μπορεί να θεωρεί όλους τους υποψηφίους της περιφερείας του ως μέρος της παθογένειας του συστήματος. Πχ στις τελευταίες εκλογές, θεωρώ ότι η επιλογή μεταξύ ΠΑΣΟΚ (του "λεφτά υπάρχουν"), ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ ήταν απλώς αδύνατη για πολλούς. Όπως τα υπόλοιπα κόμματα είχαν ουσιωδώς εμποδιστεί να εκφράσουν τις θέσεις τους, η αποχή θα ήταν κατά τη γνώμη μου καλύτερη από την ψήφο σε έναν από τους άθλιους πέντε.
Ο πολίτης σήμερα με το internet έχει τρόπους να ακουστεί. Θεωρώ ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις του, έχουν σαφώς περισσότερο νόημα και επίδραση στα κοινά από την ψήφο στις κάλπες.
24/10 11:18  Μαικήνας
Αγαπητέ NHAD
Έχετε εν πολλοίς δίκιο για το σκηνικό των εθνικών εκλογών. Παρόλα αυτά στις τοπικές τα πράγματα είναι πιο άμεσα.
Στο κάτω κάτω διαλέγουμε διαχειριστή πολυκατοικίας, έστω θυρωρό. Καποιος πρέπεινα μαζέψει τα σκουπίδια.
Ακόμα και με αυτήν την κυνική προσέγγιση να το δούμε νομίζω ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην συμμετέχουμε. Σαφώς όμως η λευκή ψήφος είναι διακαίωμα και κακώς δεν προσμετράται στα έγκυρα ψηφοδέλτια.
Επ αυτού έχει γράψει ο φίλος νομικός Γ Κ Στεφανάκης (βλ ιστότοπό του www.gkstefanakis.gr κατηγορία- Πολιτική "Η αξία του λευκού ψηφοδελτίου" άρθρο στην Καθημερινή και την Ελευθεροτυπία 2005

24/10 15:41  nhad
Με αυτό ακριβώς το κριτήριο θα ψηφίσω και εγώ. Ένας υποψήφιος δήμαρχος, έως τώρα δήμαρχος μικρότερου διπλανού δήμου, φαίνεται να έχει διαπρέψει στην καθαριότητα της πόλης του, με πλεόνασμα στα οικονομικά της.
26/10 14:52  PREMIUM
Με συγχωρείτε λάθος άρθρο διάλεξα ! :-)

Μαντινάδα αξιόλογου υποψήφιου με τον παραπάνω συνδυασμό !

Τα κόμματα μας έφεραν
φτώχεια και ανεργία
κι όταν θωρώ πολιτικούς
παθαίνω αλλεργία ! :-)
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις