Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Επιστολή πρός μία συμπαθή κυρία που δεν θέλει να ψηφίσει.
881 αναγνώστες
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010
14:17

Το πήρα το μύνημα

Είναι φανερό ότι ουδείς ενδιαφέρεται  για το τι λέει ένας συνδυασμός μιας άλλης περιοχής. 

Ας μου επιτραπεί λοιπόν να σας διαβάσω μία επιστολή την οποία απευθύνω σε μία κυρία που αρνείται να πάει να ψηφίσει.

"Αγαπητή κυρία,

 

Σας άκουσα εχθές να λέτε,  «Δεν θα ψηφίσω», «Δεν με αφορά, είναι όλοι ίδιοι».

Λογικό είναι να θέλετε να διαφοροποιηθείτε απο φαινόμενα παρακμής, διαφθοράς και εξουσιολαγνείας.

Στο κάτω κάτω κάτω  της γραφής είστε ένας φυσιολογικός άνθρωπος  με τις αξίες του, τις φιλοδοξίες του, την αξιοπρέπειά του. Προφανώς αυτό πασχίζετε  να δηλώσετε στους γύρω σας, αλλά και στον εαυτό σας. Είναι σαν να λέτε: «Δεν συμφωνώ με αυτά που γίνονται, επειδή δεν είμαι σαν και αυτούς» Σωστό επίσης.

Δυστυχώς όμως, ποτέ στον κόσμο διεφθαρμένοι ή κακοί ηγέτες δεν παρέδωσαν την εξουσία οικειοθελώς. Ή τους την αφαίρεσαν, ή κατέρευσαν κάτω απο τα ίδια τους τα λάθη παρασέρνοντας όμως  αθώωους και ζημιώνοντας τον τόπο τους. Η πτώση της Χούντας είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα. Άφησε πίσω της μια τραγωδία, αυτήν της Κύπρου.

 

Πάμε λοιπόν στο πρώτο, στην αφαίρεση της εξουσίας. 

Θα μου επιτρέψετε να κάνω ένα παραλληλισμό. Σίγουρα σαν κυρία που είστε, φροντίζετε την σιλουέτα σας. Και φυσικά την διατροφή σας. Όπως ξέρετε η επιτυχία μιας δίαιτας συνίσταται στην αντικατάσταση των ακατάλληλων – παχυντικών συστατικών της τροφής σας με άλλα πιο υγιεινά. Ουδέποτε γιατρός ή διαιτολόγος συνέστησε την απόλυτη αποχή. Εκτός εάν ήτο οπαδός του αναχωρητισμού, δηλαδή του ακραίου μοναχισμού. Δεν νομίζω ότι έχετε τέτοιες τάσεις. Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να επιλέξουμε. Αλλιώς το φαγητό που θα φάμε την επομένη των εκλογών θα είναι παχυντικό μόνο για τους «επιτήδειους».

 

Εσείς φίλη μου είστε μέσα στη ζωή. Έχετε άποψη για πολλά ζητήματα. Πώς λοιπόν επιτρέπετε στον εαυτό σας να ομολογήσει ότι δεν μπορεί να διαλέξει;

Δεν πρόκειται να παντρευτείτε με το άτομα που θα ψηφίσετε.  Άλλωστε σήμερα οι περισότεροι γάμοι κρατάνε λίγο. Ευτυχώς μια από τις πιο ελεύθερες σχέσεις που μπορούμε να έχουμε, είναι με τον κύριο ή την κυρία που θα ψηφίσουμε.

Ας την απολαύσουμε τουλάχιστον.

 

Φιλικότατα

 

Ο κύριος

(που στο χθεσινό τραπέζι, σας κοιτούσε επιμόνως.)

 

Υ. Γ

 Α!  Να σας πληροφορήσω ότι δεν είμαι υποψήφιος. Είμαι και εγώ απο αυτούς που προσπαθούν υπερασπιστούν το δικαίωμά τους για ελεύθερη σχέση με το πρόσωπο, την παράταξη ή το κόμμα  που ψηφίζουν."

 

Σας χαιρετώ

 

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

 

 

Σχόλια

26/10 14:32  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Μπράβο σας αγαπητέ φίλε.
Εννοείται 5*.
26/10 14:51  PREMIUM
Μαντινάδα αξιόλογου υποψήφιου με τον παραπάνω συνδυασμό !

Τα κόμματα μας έφεραν
φτώχεια και ανεργία
κι όταν θωρώ πολιτικούς
παθαίνω αλλεργία ! :-)
26/10 15:57  nhad
Θα διαφωνήσω, όπως θα ανέμενες αγαπητέ. Ο παραλληλισμός με το διατολόγιο είναι επιτυχής μόνον ως προς το ότι αποδεικνύει τη τρομερή διαφορά με το δίλημμα της ψηφοφόρου. Βλέπετε, κάθε άτομο (με την εξαίρεση των φυλακισμένων και εγκλείστων κάθε είδους) έχει την απόλυτη επιλογή του τι θα φάει. Μπορεί αν θέλει να αλλάξει τη διατροφή του και να φάει λιγότερο παχυντικές τροφές - απλώς συχνά δε θέλει, με την έννοια ότι προτιμά να ικανοποιήσει τη λαιμαργία του παρά να διαφυλάξει την υγεία και την εμφάνισή του. Ο ψηφοφόρος δυστυχώς συχνά μοιάζει με τον έγκλειστο: το εστιατόριο της φυλακής έχει συγκεκριμένο μενού, και όλες οι επιλογές (αν υπάρχουν) είναι εξ ίσου κακές. Μερικές φορές υπάρχουν μικροδιαφορές, άλλες όχι. Και όταν δεν υπάρχουν, η αποχή μια φορά από το συσσίτιο, ή ακόμη και η απεργία πείνας, μπορεί να είναι ενδεδειγμένος, έως και επιτυχής τρόπος διαμαρτυρίας.

Το ξαναγράφω: Η δημόσια έκφραση γνώμης, η επιδίωξη να ακουστεί η φωνή μας και να στιγματιστούν (αν μη τι άλλο) οι διεφθαρμένοι, είναι πιο σημαντική από μία ψήφο. Ενεργός πολίτης σημαίνει κυρίως το πρώτο. Το δεύτερο έχει βεβαίως τη σημασία του, αλλά δε συγκρίνεται με την ενεργό συμμετοχή.
27/10 00:27  Μαικήνας
Φίλε NHAD
εξαιρετική επιχειρηματολογία

Σας ευχαριστώ

31/10 19:11  Sceptic
Η αποχή από ένα δικαίωμά σου είναι επίσης δικαίωμά σου!
Η παρατεταμένη όμως αποχή από αυτό το δικαίωμα τείνει να το «ξεθωριάσει» ή και εξαφανίσει!
Εννοώ ότι αν ένα μεγάλο μέρος του λαού αποφασίσει να απέχει από το εκλογικό του δικαίωμα σε μία συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση, αυτό μπορεί να αποτελεί και βαθύτατη έκφραση πολιτικής άποψης.
Αν όμως η αποχή από τις εκλογικές αναμετρήσεις γενικευτεί οδηγούμαστε στην αυτοαφαίρεση του δικαιώματός μας ως πολίτες να εκφραζόμαστε πολιτικά.
Προσοχή λοιπόν, γιατί κάθε ενέργεια ή μη ενέργεια έχει τη σημασία της και τις επιπτώσεις της
Δημήτρης
http://partoallios.capitalblogs.gr/listArticles.asp
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις