Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Οι τραμπούκοι της Κηφισιάς
1599 αναγνώστες
Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010
21:11

Όταν σου πιπιλάνε το κεφάλι ότι είσαι γόνος κάποιας επώνυμης  οικογένειας.

Όταν οι γονείς σου ανέχονται την παραβατική σου συμπεριφορά.

Όταν δεν παλεύεις για έναν μισθό

Όταν θεωρείς ότι η εξουσία  ανήκει στους εκλεκτούς

Τότε είναι πολύ εύκολο ένα βράδυ να φερθείς σαν τραμπούκος, είτε απο μαγκιά είτε απο όλα τα άλλα που η γλώσσα  μας με γλαφυρότητα περιγράφει (κ  ....παιδιά, τσογλ...)

 

Έτσι εχθές το βράδυ, Σάββατο χαράματα, μια ομάδα νεαρών με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά έκαναν λίμπα το εκλογικό περίπτερο των Ανεξάρτητων Δημοτών στην Κηφισιά, που κατεβάζουν σαν Δήμαρχο τον Βασίλη Βάρσο. 

Οι δράστες συνελήφθησαν και αποκαλύφθηκε η ταυτότητά τους. Γυιός  πρύτανη , αν δεν κανω λάθος,  ο ένας, αναλόγου οικογενείας ο άλλος. Άλλοι δύο αναζητούνται. Ευτυχώς υπήρχαν  μάρτυρες, και μάλιστα εκτός συνδυασμού,  και η  παρέα οδηγήθηκε στο αυτόφωρο

Εντελώς συμπτωματικά η μητέρα του πρώτου κατεβαίνει υποψηφία με τον  συνδυασμό  "η πόλη που μας αξίζει", του Κου Χιωτάκη.  Εκλεκτός ενός κόμματος εξουσίας, με τα σκάνδαλα να σκάνε απανωτά, (το τελευταίο πριν μια εβδομάδα με τον Διευθυντή της πολεοδομίας, βλ.εφημερίδα Αποκαλύψεις- Σεραφείμ Κοτρώτσος), δίνει τον υπέρτατο αγώνα για την διατήρηση της καρέκλας. Είναι και πρόεδρος στον ΕΣΔΚΝΑ (βλ.ΧΥΤΑ), άρα έχει ισχυρά κίνητρα.

Στο συνδυασμό Ανεξάρτητοι Δημότες  συμμετέχουν άνθρωποι απο όλο το πολιτικό φάσμα, άνθρωποι που έβαλαν την κομματική τους ταυτότητα στην άκρη, και συναποφάσισαν να διεκδικήσουν τον Δήμο σεβόμενοι κάποιες αρχές

Οι φωτογραφίες είναι για την ενημέρωσή σας

.

 

Είπα να μην εμπλέξω το blog μου, αλλά είναι που με προσέβαλαν οι δράστες μέσα στο αστυνομικό τμήμα για την περιορισμένη κινητικότητά μου (λόγω ατυχήματος) και είπα να αφήσω για λίγο την ανωτερότητα.

 

Ελπίζω στην κατανόησή σας

 

Μαικήνας

Σχόλια

30/10 21:17  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Λυπούμαι πολύ ω Μαικήν. Αποστείλατε μοι λεπτομερείας εις το thrassakos@gmail.com, έχω πλείστους φίλους ψηφοφόρους εν Κηφισιά.
31/10 19:14  kopa56
Αγαπητέ Μαικήνα, ως γνωστόν μια πιθανή ήττα και κατά συνέπεια η απώλεια των προνομίων που τόσο απλόχερα η εξουσία έχει δώσει μπορεί να οδηγήσει στην εξωτερίκευση των πλέον αβρών συναισθημάτων. Και πολύ καλά κάνεις και αναφέρεις το θέμα στο blog και μάλλον θα πρέπει να τους μυνήσεις τους κ#@#ρατσιστές.
31/10 19:28  Μαικήνας
Πηρα απο τον φίλο Bartok το παρακατω μύνημα Για κάποιο λογο δεν μπορει να συνδεθεί και να γράψει
Λέει λοιπόν:

"Τελικά μήπως θα βουλιάξουμε; Το λέω αυτό γιατί όπως φαίνεται είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουμε...

Το περιστατικό μας γυρίζει πολλά –πολλά χρόνια πίσω, σε εποχές που όλοι πιστεύαμε ότι είχαν περάσει ανεπιστρεπτί. Τις εποχές εκείνες κάτι τέτοια και συνηθισμένα ήτανε και αναμενόμενα, μέσα στο κλίμα κομματικού πατριωτισμού και πολιτικού πρωτογονισμού που επικρατούσε. (Φυσικά ποτέ δεν ήτανε δικαιολογητέα..) Πάντως πολλοί νομίζαμε πως τα είχαμε αφήσει πίσω μας όλα αυτά.

Τελικά οι κλωτσοπατινάδες που πέσανε πρόσφατα ανάμεσα σε συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, μπροστά μάλιστα στις τηλεοπτικές κάμερες, καθώς και το σκαρφάλωμα των αδιορίστων πάνω στα μάρμαρα των Προπυλαίων, μας δείχνουν ότι λίγο κάτω από την επιφάνεια, οι παλιές κακές συνήθειες όχι μόνο καλά κρατούν αλλά μερικές φορές εκτραχύνονται κιόλας, καθώς προφανώς έχει χαθεί το μέτρο.

Έρχομαι λοιπόν στους συγκεκριμένους νεανίες και αναρωτιέμαι: Αποτελούν συνέχεια της παλιάς κακής εποχής ή μήπως αντιπροσωπεύουν κάτι πολύ χειρότερο; Το σύγχρονο συνδυασμό τσαμπουκά και χαβαλέ, όπου πολλές φορές ψάχνεις να βρεις κάποιο «πολιτικό σκεπτικό» πίσω από την πράξη;"
Bartok

31/10 19:41  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
31/10 21:02  strimenosgaidaros
31/10 21:14  oberon
Καλησπέρες.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, σε αυτές τις εκλογές υπάρχει κάποιο π-ο-λ-ύ κρίσιμο χαρακτηριστικό : για τους περισσότερους συμμετέχοντες έχει διαφορά μέρα με νύχτα το να εκλεγούν ή όχι.
Πάντα υπήρχε διαφορά, αλλά, τώρα με την κρίση, η διαφορά είναι τεράστια.
Ας σκεφθεί ο καθένας παραδείγματα υποψηφίων.

Φυσικά αυτό έχει συνέπεια η εκλογική διαμάχη να γίνεται κάτι σαν αγώνας ζωής και θανάτου για αυτούς.
Και εκδηλώνουν την αγριότητά τους στους λίγους που αισθάνονται ότι πρέπει να φανούν απλώς χρήσιμοι.

Μαικήν κουράγιο !
31/10 21:18  oberon
Τι λέει η ιστορία :

Κάποτε (~600 π.χ.) στη Μίλητο είχε γίνει ένας εξοντωτικός εμφύλιος πόλεμος.
Σκέφθηκαν και φώναξαν για διαιτησία κάποιους Πάριους.
Αυτοί έκαναν μια βόλτα στα χωράφια, είδαν ποια ήταν περιποιημένα, έγραψαν τα ονόματα των νοικοκυραίων και είπαν πολύ απλά "βάλτε αυτούς για αρχηγούς" !

So simple ! Think about it !
31/10 21:34  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Τι να γράψω επι πλέον...
Από τα πρόσθετα στοιχεία (strimenosgaidaros) αντελήφθην ότι πρόκειται για υιό φίλου, συναδέλφου (και όντως τ. Πρύτανη) και επίσης φίλης, συναδέλφου (και <κάποτε> Σπουδάστριάς μου)...
31/10 21:45  strimenosgaidaros
31/10 23:05  PREMIUM
Έχουν γίνει τόσο "περίπλοκες" οι ανθρώπινες σχέσεις και ειδικά στα καλά προάστια που ούτε μιαν ευχή δε λέμε πια μεταξύ μας ! :-)
http://discount.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=27626&blid=357#commentsstart
Καλό ξημέρωμα και θα επιμείνω στο ... χαμόγελο !
31/10 23:43  Μαικήνας
Αγαπητοί φίλοι

Με συγκινεί και με εκπλήσει η ανταποκρισή σας.
Προφανώς τα παιδιά δεν εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία.
Υπέρβαση ορίου αυτοπεποίθησης και αλαζονείας ήταν η επίθεσή τους. Με ένα έντονο υπόβαθρο σνομπισμού. Ο κος Βάρσος, παλαιός Δήμαρχος, και επι 35 χρόνια αυτοδιοικητικός, πρωτοεκλε΄χτηκε στα 25 του, εκτός της συμπαθειας που του έχει ο κόσμος είναι και τυπική περίπτωση βιοπαλαιστή. Δούλεψε σαν οδηγός στα μάρμαρα Διονύσου και αργότερα ΄΄εγινε αυτοκινητιστής. Όταν έχασε το δημαρχιακό αξίωμα ξαναγύρισε στο ταξί του.
Α! ¨Εχει και 5 κόρες, ακμία απο τις οποίες δεν είναι διορισμένη στο Δημόσιο, ενώ είναι πρωταθλήτριες στη τοξοβολία και την σκοποβολή. Η τέταρτη κόρη η Μαργαρίτα έτρεξε εχθές στον Μαραθώνιο.
Για αυτό ο Μαικήνας αν και γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας στάθηκε μαζί με άλλους φίλους εθελοντικά πλάΙ του βοηθώντας με ιδέες και δουλειά.
Οχι όχι ο Κος Βάρσος είναι πολύ υπερήφανος για να δεχθεί χρηματική βοήθεια. Αλλωστε η προεκλογική εκστατεία έγινε με αφάνταστη οικονομία.
Οταν υπάρχει καρδιά τότε υπάρχει και δημιουργία, τότε και το κόστος πέφτει δραματικά.
Ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρουμε.
Αν όχι πάλι
Ενεργοί δημότες είμαστε, ενεργοί δημότες θα παραμείνουμε.
01/11 09:00  PREMIUM
Πατριώτ ... Πόσων χρονών είσαι πια και ακόμη Επιστημονικό Προσωπικό ???
Προηγούνται άλλοι ??? :-)
~~~~~~@~~~~~~
01/11 11:15  Μαικήνας
Σε μένα αναφέρεστε;
Εγώ δεν έχω σχέση με επιστημονικό προσωπικό
01/11 11:33  bill carson
premium
προηγούνται άλλοι και με διδακτορικά.
κάποια εξ αυτών και από το University of California, Berkeley.
Ο συγκεκριμένος θα παραμείνει στο ΕΜΠ όχι μόνο για την αγάπη των φοιτητών, ή έστω για τα χρήματα, αλλά κυρίως γιατί είναι πατέρας και επιθυμεί να δει την κόρη του εξασφαλισμένη
01/11 11:52  Μαικήνας
Κάπου είδα τελευταία μια λίστα με ονόματα καθηγητών επίκουρων και λεκτόρων που είναι γόνοι καθηγητών. Το μήλο κάτω απο τη μηλιά που λέει ο λαός. ΄Βέβαια η λαϊκή ρήση αναφερόταν στα θετικά χαρακτηριστικά του μήλου και της μηλιάς. Σε αυτό που συζητάμε δεν εγγυάται ο μπαμπάς καθηγητής ιατρικής λχ ότι εσύ δεν θα είσαι σχιτζής.
01/11 14:24  PREMIUM
Φίλοι μαικήνα ... και bill ...
τα ράσα δεν κάνουν τον ... (μ)παπά ... :-)
~~~~~~~@~~~~~~~
01/11 18:49  Μαικήνας
Μαλλον ο μπαμπάς δεν κάνει τα ράσα δηλαδή την ιδιότητα

Που σημαίνει ότι δεν θα είσαι υποχρεωτικά άγιος άνθρωπος, αν ο μπαμπάς σου είναι της εκκλησίας
Παράδειγμα ο ιερέας Ξηρός και οι γυιοί του. Ο ένας της εκκλησίας ο άλλος της ωμής βίας
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις