Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Το φανταστικό μουσείο της Κηφισιάς. Μια ακόμα προεκλογική πατέντα.
1278 αναγνώστες
Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010
14:02

Ανάμεσα στα καλά που αποκομίζει κανείς όταν  μπαίνει σε αυτοδιοικητικές περιπέτειες είναι ότι αρχίζει να δίνει σημασία στα μικρά και ασήμαντα πράγματα. Αυτά που δεν γράφουν μεγάλες τηλεθεάσεις ούτε διακιολογούν δίστηλα ή τρίστηλα σε εφημερίδες εθνικής κυκλοφορίας.

Κι ομως εκεί βλέπουμε την πραγματική μας εικόνα. Εκεί η ματαιοδοξία, εκεί η φανφάρα, εκεί η ταπεινότητα, εκεί η ουσιαστική προσφορά. Συχνά όλα πλέκονται μεταξύ τους σε ένα αξεδιάλυτο κουβάρι. Ο τοπικός τύπος όλων των περιοχών απανταχού της Ελλάδας απεικονίζει όλα τα παραπάνω. Η όποια ασχήμια ή ευτέλεια που τον χαρακτηρίζει, αντιπροσωπεύει την κοινωνία που τον καταναλώνει, τον χρησιμοποιεί, τον αγοράζει. Δηλαδή της δικής μας κοινωνίας.

Παρακολουθώντας λοιπόν τα τοπικά πράγματα της Κηφισιάς δεν μπορώ να μην αναφερθώ στα εγκαίνια του ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ  ΜΟΥΣΕΙΟΥ. Όχι δεν αναφέρομαι στο γνωστό βιβλίο  του Αντρέ Μαλρώ. Αναφέρομαι στα εγκαίνια της Αρχαιολογικής Συλλογής Κηφισιάς απο τον πολυμήχανο Δήμαρχό της Κο Χιωτάκη. 

Η ιστορία είναι πονεμένη και μεγάλη. Πηγαίνει πίσω στο 2007 και ακόμα πιο πίσω. Δεν είναι της παρούσης. Αυτό που μετράει είναι ότι ο πολυμήχανος πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ (βλ. ΧΥΤΑ) κος Χιωτάκης   είναι μαέστρος του φαίνεσθαι και όχι του είναι ή του πράττειν. 

Ετσι σε κάποιες προηγούμενες εκλογές ανήρτησε πανώ που αναρτήθηκαν  στην ΑΛΑΣΚΑ στο Κεφαλάρι γνωστή σε όλους μας απο της ελληνικές ταινίες του ΄60 που έγραφαν Η ΑΛΑΣΚΑ ΞΑΝΑΖΕΙ 

Αρκετά χρόνια μετά η Αλάσκα ακόμα περιμένει να ξαναζήσει.  Την προηγούμενη εβδομάδα σκέπασε τα παλιά πανώ και έβαλε καινούργια που λένε κάτι για το περιβάλλον. 

 

Τελευταία, πριν μια εβδομάδα, στην αναμπουμπούλα των δημοτικών εκλογών, συνεπής στην τακτική του ο Δήμαρχός μας  έκανε εγκαίνια της δύσμοιρης Αρχαιολογικής Συλλογής Κηφισιάς που με ευθύνη δική του μεταστεγάζεται απο το κέντρο της Κηφισιάς, Γεωργαντά και Κασσαβέτη,  σε ένα αμφιβόλου αισθητικής κτήριο κάπου στη κάτω Κηφισιά,σε ένα τρίστρατο χωματόδρομων στην μέση του πουθενά.

Είπα εγκαίνια. Περίπου εγκαίνια. Ε... να ...  δηλαδή εγκαίνια ενός άδειου κτηρίου.

Βγήκαν και προσκλήσεις. Εγραφαν εγκαίνια Αρχαιολογικής Συλλογής. Μόνο που έγιναν εγκαίνια και αγιασμός του κτηρίου χωρίς εκθέματα.

Η μεταστέγαση και εξορία της Αρχαιολογικής Συλλογής στοιχίζει εκατοντάδες ευρώ.

Δηλαδή εγκαινίασε ένα φανταστικό μουσείο.

 

Α..  ρε Andre Malraux που να ΄ξερες ότι θα είχες θαυμαστές.

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις