Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ και η ΟΡΧΗΣΤΡΑ των ΧΡΩΜΑΤΩΝ
1039 αναγνώστες
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010
12:54

Οχι, δεν μιλάμε για πιασάρικα σχήματα.  Δεν μιλάμε για  "Συμφωνικές" ορχήστρες ποικίλης μουσικής Κηφισιάς ή άλλου Δήμου, δεν μιλάμε για την ΚΟΕΜ το "κρατικό" σχήμα του κου Ξαρχάκου. Μιλάμε για τα "Χρώματα"

Βέβαια ο κύριος Ξαρχάκος πρόσφατα έτυχε της γενναιόδωρης υποστήριξης του ΠΑΣΟΚ, όπως ο κος Μίκης Θεοδωράκης δοξάστηκε επί Νέας Δημοκρατίας και τους απανταχού εκλεκτούς Δημάρχους της. 

Βλέπετε σε θέματα πολιτισμού είμαστε υπεράνω κομματικών λογικών. Απλά μας βολεύει ο επιχορηγούμενος να είναι απο την άλλη πλευρά. Η πρώτη Ορχήστρα του τόπου είναι η Ορχήστρα τωνΧρημάτων που αλλιώς ονομάζεται και των Κομμάτων. Την σύνθεσή της θα σας την περιγράψω σε επόμενο σημείωμα.

Εμείς όμως μιλάμε για την Ορχήστρα των Χρωμάτων.

Που οι μουσικοί της είναι απλήρωτοι 8 μήνες.

Κυκλοφόρησαν την παρακάτω ανακοίνωση.

 

 

 

 

Αγαπητοί φίλοι,

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μουσικοί της Ορχήστρας των Χρωμάτων.

Δυστυχώς η ασυνέπεια, των υπευθύνων είναι χρόνιο φαινόμενο και αν η Ορχήστρα υπάρχει ακόμα αυτό συμβαίνει γιατί άνθρωποι απλήρωτο για μήνες, μένουν προσηλωμένοι στο όνειρο του Μάνου Χατζιδάκι και με προσωπικές θυσίες εξακολουθούν να προσφέρουν μέσα σε απελπιστικά δύσκολές συνθήκες.

 

Αυτή τη στιγμή είμαστε απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες.

 

Παρόλα αυτά πήραμε την απόφαση να συμμετάσχουμε στην τελική φάση του διαγωνισμού «Δημήτρης Μητρόπουλος», πιστεύοντας ότι έτσι υπερασπιζόμαστε το κύρος της Ορχήστρας αλλά και της πατρίδας μας, αφού τυχόν ακύρωση του διαγωνισμού θα είχε διεθνώς αρνητικό αντίκτυπο.

Σημαντικό ρόλο στην απόφασή μας έπαιξε η διαβεβαίωση του ΥΠΠΟ-Τ, δια στόματος της Γενικής Γραμματέως κας Λίνας Μενδώνη, ότι το Υπουργείο δεν θα εγκαταλείψει την Ορχήστρα των Χρωμάτων, ούτε θα την αφήσει να σβήσει.

Εμείς όμως, ως καλλιτέχνες εκτός από τη βοήθεια του Υπουργείου έχουμε ανάγκη την υποστήριξη του κοινού μας, αφού χωρίς εσάς δεν έχουμε λόγο ύπαρξης.

 

Ελπίζουμε να σταθείτε δίπλα μας τούτη τη δύσκολη ώρα, όπως κάνατε τα προηγούμενα είκοσι χρόνια.

 

Σας ευχαριστούμε.

 

 

ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

 

 

www.blog-mousikoichromaton.com

 

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

 

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

Σχόλια

11/11 18:33  nhad
Αγαπητέ, δυστυχώς οι πολιτικοί μας είναι απλώς απολίστιστοι. Σας θυμίζω την Ανδρέα ο οποίος το μόνο που κατείχε και πρόβαλε από πολιτισμό ήταν το ζειμπέκικο, και τους διάφορους υπουργούς πολιτισμού: τον ανεκδιήγητο Κούβελα (ποιητές λαπάδες), τον κωστάκη καραμανλή και τον κολητό του Γενικό Γραμματέα Ζαχόπουλο, αλλά και το Σαμαρά, το Βουλγαράκη, το Βενιζέλο... Όλοι τους άνθρωποι που ποτέ δεν είχαν δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για οτιδήποτε που είχε σχέση με τον πολιτισμό, εκτός αν επρόκειτο για κοσμικό γεγονός που θα συνέτεινε στην προβολή τους.
Κρίμα, πραγματικά κρίμα για την Ορχήστρα των Χρωμάτων. Εύχομαι το καλύτερο, αλλά φοβάμαι το χειρότερο.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις