Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Υπηρεσία μίας στάσης Διαλέξτε μία.
1063 αναγνώστες
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010
19:27

Τον Ιανουάριο «η υπηρεσία μιας στάσης» για ίδρυση επιχείρησης

NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010 18:35
Τελευταία Ενημέρωση : 02/12/2010 18:37

 

Ας με συγχωρέσουν οι αναγνώστες μου, αλλά διαβάζοντας την είδηση και  ευρισκόμενος σε κατάσταση χαμηλής αισιοδοξίας για το μέλλον του τόπου αλλά και μη πειθόμενος απο τον κατηγορηματικό τόνο του κου υφυπουργού στη Βουλή είπα να το ρίξω στην πλάκα.

Ο κος Ρόβλιας, περί του οποίου δεν γνωρίζω τίποτε απολύτως, τόνισε συν τοις άλλοις "το μείζον θέμα στη φάση αυτή δεν είναι τόσο ο χρόνος ίδρυσης μίας εταιρείας, αλλά τα προβλήματα ρευστότητας, γραφειοκρατίας και κακής ψυχολογίας καταναλωτών και επιχειρήσεων". Συμμετέχοντας στην έκκληση για αντιστροφή της κακής ψυχολογίας είπα και εγώ να συμβάλω ευχαριστώντας το αναγνωστικό μου κοινό.

Αυθορμήτως το διεστραμένο μου μυαλό γραπώθηκε απο την φράση υπηρεσία μίας στάσης.

Τo google έκανε τα υπόλοιπα.

Έχουμε και λέμε  λοιπόν:

Στάση πρώτη:  Ο έλεγχος

Εις την εικόνα αυτήν βλέπομεν  έφορον ελέγχοντα επιχείριση. Αρχικώς ο έλεγχος προέβλεπε αποκεφαλισμόν εξ ού και ο παρακείμενος πέλεκυς.

Ακολούθως η ποινή εμετριάσθη και εσκέφθη να εφορμήσει εις τα οπίσθια της επιχειρήσεως, ήτις καταβάλουσα την δέουσα προπάθεια επέτυχεν παραδοσιακώτερην τιμωρίαν  προτείνουσα το κατάλληλον σημείον, τιμωρίαν ήτις έχει και στοιχεία ευχαριστήσεως αφού απεφεύχθησαν τα χειρότερα. Κάτι σαν την περαίωση.

Ο αντεστραμένη στάση της επιχειρήσεως δεν πρέπει να προβληματίζει διότι άπαξ και έλθει ο έλεγχος ουχί μόνον η επιχείρηση αλλά και τα τέκνα αυτής και πάς σχετιζόμενος με αυτήν γίνεται άνω κάτω.

Στάση δευτέρα: Η γραφειοκρατία.

Η χαρά του δημόσιου λειτουργού. Η επιχείρηση δεν μας ενδιαφέρει.

Απο αύριο θα ασχοληθώ με σοβαρά θέματα

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

 

Σχόλια

02/12 20:23  nhad
Παρενθετικώς, ας αναφέρω ότι στις μουσουλμανικές χώρες, τα ήθη και οι τέχνες ακολούθησαν ανάστροφη πορεία από τις Χριστιανικές. Στις απαρχές του Ισλάμ τα ήθη ήταν πολύ χαλαρά, όπως μαρτυρούν τόσο οι ζωγραφιές που παρατίθενται, όσο και η ανάγνωση των 1001 Νυκτών σε μια αξιοπρεπή μετάφραση - η καλύτερη είναι μακράν η μετάφραση του εξερευνητή και ελευθεριάζοντα λογίου Sir Richard F. Burton που κυκλοφόρησε παράνομα στα τέλη του 19ου αιώνα. Και βέβαια είναι η πλειάδα ποιητών, φιλοσόφων και επιστημόνων που γέννησε το Ισλάμ, καθώς και οι αρχιτέκτονες που κυριολεκτικά έβαλαν τα γυαλιά στους Δυτικούς ομοτέχνους τους (συγκρίνατε το υπέροχο παλάτι Αλάμπρα στη Γρανάδα, με το βαρυφορτωμένο παλάτι του Καρόλου του Ε' ακριβώς δίπλα). Σήμερα το Ισλάμ έχει καταλήξει στον σκοταδισμό που όλοι ξέρουμε.
02/12 21:05  Μαικήνας
Ιδίως η πρώτη περίοδος των Αββασιδών ήταν μια περίοδος μεγάλης ακμής και πολιτισμού.
Βέβαια η επιλογή των εικόνων έγινε χάριν παιδειάς.
03/12 00:38  bartok
Είναι προφανές ότι ο αγαπητός μας Μαικήνας βρησκότανε σε φιλοαπαίγμονα διάθεση...
Κανένα πρόβλημα, προσωπικά το διασκέδασα αφνάνταστα και το έκανα forward σε αρκετούς.
03/12 00:41  bartok
ΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ !
Είναι προφανές ότι ο αγαπητός μας "Μαικήνας", βρισκότανε σε φιλοπαίγμονα διάθεση...
Κανένα πρόβλημα ! Προσωπικά το διασκέδασα αφάνταστα και το έκανα forward σε αρκετούς.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις