Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Η χώρα του "Θα τα βρούμε"
728 αναγνώστες
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010
21:33

"Θα τα βρούμε".

Χρόνια τώρα αυτή η  φράση χαρακτηρίζει την νοοτροπία μας. Χαρακτηρίζει μιαν αθεράπευτη  προσκόληση στην ασάφεια, απο την οποία πάντα ελπίζαμε να βγούμε οφελημένοι.

"Τι θα στοιχίσει το μερεμέτι, κυρ Τάσο"

"Μην ανησυχείς, θα τα βρούμε" ήταν η απάντηση. Τι τελικά βρίσκαμε, αυτό είναι άλλο θέμα.

Μέσα σε αυτό το "θα τα βρούμε" χωρούσαν όλα. Και η κακή εκτέλεση της δουλειάς και το απροσδιόριστο του χρόνου εκτέλεσης και η ολοκλήρωση του"έργου" και η καθυστέρηση πληρωμής απο τον πελάτη και η παραπάνω εργασία που συχνά ζητούσαμε την τελευταία στιγμή.

"Κύρ  Τάσο, μιας και είσαι εδώ δεν κοιτάζεις σε παρακαλώ και το καζανάκι".

Το "θα τα βρούμε" τα χωρούσε όλα. Εξέφραζε όμως και μια βαθιά πίστη. Ενώ η λογική έλεγε ότι δεν διαθέτουμε όλους του αναγκαίους πόρους  (χρήματα, χρόνο, υλικά δυνατότητα) για να προχωρήσουμε, εμείς (και εγώ και ο κυρ Τάσος) προχωρούσαμε.

Αυτό το "θα τα βρούμε" ήταν και ένα "έχει ο Θεός" και ένα "κάπως θα τη βολέψουμε".

Μόνο που τώρα δεν μπορούμε να "τα βρούμε". Γιατί ήρθε η ώρα που όλα μετρούνται, όλα κοστολογούνται, όλα γυρεύουν την αντιστοιχία τους. 

Η κρίση μας μαθαίνει  να θέλουμε να γνωρίζουμε για ποιό πράγμα πληρώνουμε και πώς  το πληρώνουμε. Κι όπως μας ζητάνε να είμαστε ξεκάθαροι, έτσι και εμείς το ζητάμε απο τους άλλους.

Κι αν κάποτε σε κοίταζε με περιφρόνηση ο Κυρ Τάσος που επέμενες να σου πεί, να γίνει πιο συγκεκριμένος, τώρα άρχισε να σε ενημερώνει. 

Δεν λείπει βέβαια καμιά φορά και η πατροπαράδοτη κλάψα, αλλά δεν σε αγγίζει πια. Μάθαμε.

Υπάρχει όμως και ένα πρόβλημα. Μια υπερβολή

Ας μη καταλήξουμε να μετράμε πρώτα το οικονομικό αποτύπωμα της ζωής μας και μετά την ίδια τη ζωή.

Γιατί εν τέλει προτιμάω να εξακολουθήσω να μιλάω με τον Κυρ Τάσο, να μου κάνει τα μερεμέτια, να μου λέει γιατην κόρη του και να κατηγορεί το σύμπαν για την ανθελληνική συνωμοσία, αλλά να μου κάνει και τη δουλειά σωστά.

Απλά να ξέρουμε, εγώ τι θα πληρώσω κι αυτός  ότι θα πληρωθεί. Τα υπόλοιπα... "θα τα βρούμε". 

Τα ξαναλέμε

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

 

 

Σχόλια

05/12 10:13  Ηρακλής
Αν μαζέψεις όλους του κυρ Τάσους, που τα "βρίσκανε " χρόνια τώρα, χωρίς ποτέ να πληρώσουν ούτε μία δραχμη φόρο για τα "εύρετρα", θα βρεις το μισό χρέος της χώρας.
Οσους ήξερα εγώ του συστήματος θα τα βρούμε είναι με περιουσίες, και σήμερα φωνάζουν, ότι η δική μου σύνταξη θα καταστρέψει το κράτος, καθισμένοι στη κεφετέρια, και κάνοντας κανένα "θα τα βρούμε", σε πείσμα όλων των ελέγχων του κράτους.
Καλημέρα, και στη τελευταία παράγραφο, πρόσθεσε:
"Απλά να ξέρουμε, εγώ τι θα πληρώσω, αυτός τι θα πληρωθεί, και να κόψει και αποδειξη χωρίς επιβάρυνση του ΦΠΑ πάλι σ εμένα."
05/12 13:38  Μαικήνας
Δεν μπορώ να διαφωνήσω με τα γραφόμενά σου.
Ιδίως το θέμα απόδειξη είναι βασικό και το ΦΠΑ επίσης.
Θίγεις την γενικευμένη ανοχή φίλε μου.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις