Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Η ΙΕΡΗ ΑΓΕΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ
760 αναγνώστες
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010
23:52

 

Στην  Ελλάδα δεν έχουμε πολλές αγελάδες. Απο αρχαιοτάτων χρόνων είχαμε πολλά κατσίκια, πρόβατα και χοίρους και τους ανάλογους βοσκούς. Χοιροβοσκούς, πορνοβοσκούς αλλά και

αγαθούς ποιμένες. Με τις αγελάδες δεν είχαμε καλή σχέση.

Είχαμε όμως με τη Δημοκρατία. Για την ακρίβεια την εφηύραμε. Και έκτοτε επι 2500 χρόνια εισπράτουμε πνευματικά δικαιώματα. Εισπράξαμε βέβαια μερικές εισβολές και επιδρομές αλλά στο τέλος  σύμπασα η υφήλιος αναγνωρίζει ότι εμείς είχαμε την ιδέα.

Και επειδή βασικά η βάση του πολιτισμού μας ήταν γεωργική, σας παραπέμπω άλλωστε στο «Εργα και Ημέρες» του Ησιόδου, αντιμετωπίσαμε και την Δημοκρατία σαν αγελάδα.

 

Μια αγελάδα την αρμέγεις, και σε θρέφει. Την ταίζεις την ποτίζεις, και αυτή θα σου τραβήξει το κάρο. Θα την ταίσεις με το άχυρο που θα σου μείνει, αφού πάρεις το σπόρο του σταριού, και στο τέλος ακόμα και την κοπριά της την χρησιμοποιείς σαν λίπασμα.

Το μόνο που δεν κάνεις είναι να τη σκοτώσεις. Αλλά ούτε την βασανίζεις, ούτε την αφήνεις να διψάσει ή να γυρνάει δώθε κείθε. Γιατί η αγελάδα είναι μέρος του οικο- νομικού συστήματος.

Αυτά με την αγελάδα.

 

Ας πάμε στην Δημοκρατία. Η Δημοκρατία στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια  έχει το status  Ιερής  αγελάδας.

 

Η ιστορία της αγελάδας αυτής είναι γεμάτη περιπέτειες. Στην αρχή της ζωής της την πρόσεχαν. Απέφευγαν τις υπερβολές και τις εξυπνάδες. Αλλά και η αγελάδα έκανε τη δουλειά που όλοι περίμεναν.  Όλα αυτά όμως γινόντουσαν πριν 2500 χρόνια.

 

Τα τελευταία χρόνια η αγελάδα της Δημοκρατίας έγινε Ιερή.

Η διαφορές της Ιερής αγελάδας απο  μία κοινή αγελάδα είναι πολλές.

 

Κατά πρώτον η Ιερή αγελάδα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερη όπου θέλει.

Δεύτερον μπορεί να αφοδεύει όπου θέλει και τα περιτώματά της θεωρούνται ευλογία.

Τρίτον μπορεί να κλείσει την κυκλοφορία  ότι ώρα θέλει προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Γενικά έχει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει. Όποιος τολμήσει να την θίξει ή να αμφισβητήσει τα παραπάνω δικαιώματά  της είναι εχθρός της και καθίσταται ύποπτος.  

 

Αυτό είναι πολύ σοβαρή κατηγορία για αυτό είναι καλό να αποφεύγει κανείς να σχολιάζει την Ιερή αγελάδα της Δημοκρατίας. Άσε που την αγελάδα φροντίζει ολόκληρη στρατιά βοσκών οι οποίοι νυχθημερόν φροντίζουν αλλά και λατρεύουν.

Ενίοτε πέφτουν και σε έκσταση.

Τόσο πολύ αγαπάμε την αγελάδα που στολίσαμε την πρωτεύουσα με δεκάδες αγελάδες προκειμένου να δείξουμε τη σχέση της Τέχνης με την Ιερή αγελάδα της Δημοκρατίας.

Πρόσφατα μάθαμε ότι το άρμεγμα της αγελάδας ήτανε επωφελές για πολλούς. Ίσως για αυτό μια μέρα μας είπαν ότι το κόστος του γάλακτος  της Ιερής αγελάδας είναι υψηλό. Μάλιστα κάποιοι πρότειναν να σκοτώσουμε την αγελάδα. Εγώ πάλι λέω να της συμπεριφερθούμε πάλι σαν κανονική αγελάδα και να αφήσουμε τις υπερβολές ένθεν κακείθεν.

 

 

 

Δυστυχώς ουδείς γνωρίζει πως θα ξανακάνει γάλα η Ιερή αγελάδα, θα κάνει καμιά δουλειά  και θα δουλέψει στο αλώνι. Πότε θα συμπεριφερθεί σαν κανονική αγελάδα.

Λέτε το πρόβλημα να είναι οι βοσκοί Πορνοβοσκοί κά);

Λέτε να φταίμε όλοι εμείς;

 

Αν εσείς γνωρίζετε  πείτε το και σε εμένα.

 

Με εκτίμηση

 

Μαικήνας.

 

Σχόλια

08/12 23:09  bartok
Νομίζω ότι η όποια απάντηση θέλει λίγη σκέψη! Όχι γιατί δεν συμφωνώ (ή δεν το διασκέδασα), αλλά γιατί πρέπει κανείς να βρει ένα ανάλογο "τόνο" στο σχολιασμό.
(Υ. Γ. Κάποιοι - παλιότεροι - ίσως αναγνωρίσουν στο σχόλιο κάποιες επιρροές από ένα κείμενο του Τούρκου συγγραφέα Aziz Nesin, "Ο καφές και η Δημοκρατία". Κανένα πρόβλημα για μένα! Άλλωστε, ως γνωστόν, στην τέχνη και την πνευματική δημιουργία σπανίως υπάρχει "παρθενογέννεση".)
09/12 01:14  Μαικήνας
Μου κανει εντυπωση ο μικρος αριθμος επισκεπτών
Προφανως ο τιτλος δεν είναι πιασάρικος
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις