Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ και ΛΟΓΙΚΗ. Δύο αποκλίνουσες τροχιές
815 αναγνώστες
Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010
21:24

Έλαβα απο αναγνώστη του blog μου ένα κείμενο του κου ΔΚ που το δημοσιεύει στον ιστότοπο http://kipreostar.wordpress.com/2010/12/13/alea-jacta-est/

 

 και το υπογράφει σαν Δ.Κ τοπογράφος μηχανικός Ε.Μ.Π - υπάλληλος ΔΕΚΟ - ΗΛΠΑΠ.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν αφενός η περιγραφή του προβλήματος των αστικών συγκοινωνιών και η καταγραφή λογικών τοποθετήσεων, η απουσία των οποίων και η αντικατάστασή τους απο επαναστατικό μαξιμαλισμό χειροτερεύει τα πράγματα.

Ας με συγχωρήσει ο κος ΔΚ για την μη αυτούσια παράθεση του κειμένου του, που σας προτρέπω να το διαβάσετε, και την παρουσίαση ενός μόνο τμήματος.

 

 "...Με την πειθώ και την σωστή επιχειρηματολογία στην διαπραγμάτευση επικράτησε η λογική της βέλτιστης εξομάλυνσης (μείωση μισθών χωρίς απολύσεις). Στο πνεύμα αυτό, η ελπίδα αναγεννάται, ενώ η προσπάθεια ώστε εμείς οι εργαζόμενοι να συνεισφέρουμε αναλογικά σε επίπεδο μισθολογικών μειώσεων χωρίς απώλειες θέσεων εργασίας, πιστεύω ότι απετέλεσε προϊόν υπεύθυνης και συνετής διαπραγμάτευσης με καθαρά ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά, εκείνων που κλήθηκαν να διαπραγματευτούν και να διαμορφώσουν όρους συνεργατικής συνύπαρξης και παραγωγικής συνεργασίας. Η διατήρηση των θέσεων εργασίας δημιουργεί συνθήκες αισιοδοξίας και δυναμικού προσδιοριστικού πλαισίου συνεργειών, πιθανών συγχωνεύσεων και κάθε μορφής εργασιακής εξάρτησης. Σαφώς οι αντιδράσεις μας αναμενόμενες, αναγκαίες, δικαιολογημένες και σε λογικά πλαίσια, εφ’ όσον δεν συνοδεύονται από ακρότητες και κομματικές καπηλείες. Μένει πλέον όλοι εμείς που τόσα χρόνια εργαζόμαστε στον ΗΛΠΑΠ να καταλάβουμε ότι θα πρέπει να αμοιβόμαστε σε σχέση με το παραγόμενο προϊόν μας, δηλαδή να αναθεωρηθούν οι μέχρι σήμερα ισχύοντες κανόνες και οι επικρατούσες λογικές.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε, επίσης, ότι η επιβίωσή του ΗΛΠΑΠ δεν αποτελεί πολυτέλεια των ‘ολίγων΄ και εκλεκτών αλλά ανάγκη των πολλών. Θα πρέπει να αποδεχθούμε την υποχρέωσή μας να εξυπηρετούμε με την μέγιστη προσπάθεια, τον πολίτη. Ενώ η όποια ζημία ούτε υπόκειται σε διλήμματα ούτε μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ανισοβαρής όταν η καθημερινότητα προκαλεί τριγμούς σε κάθε μορφή, τρόπο και συνθήκη διαβίωσης ανθρώπων που ήδη αναζητούν απελπισμένα επαναπροσδιορισμό της αξιοπρέπειάς τους.

Η κινδυνολογία ας δώσει τη θέση της στη λογική
Σε κάθε άλλη περίπτωση, το μετέωρο βήμα οδηγεί στο κενό.""

 

 

 

 

Είπατε τίποτα; Έχει η γλώσσα αυτή σχέση με την επίσημη αυτή των συνδικαλιστών;

Επαναπροσδιορισμός της αξιοπρέπειας!!!

Προφανώς ο κύριος ΔΚ δεν είναι επαγγελματίας συνδικαλιστής, αλλά σκεπτόμενος και αγωνιζόμενος άνθρωπος.

Είδατε που υπάρχει ελπίδα;

 

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

 

ΥΓ Δεν γνωρίζω τον κύριο. Μακράν εμού οποιαδήποτε διατεταγμένη εξυπηρέτηση.

 

 

 

 

 

Σχόλια

16/12 21:43  GIASEMI
"Λογική και Ευαισθησία"
καλησπέρα
16/12 22:04  bartok
Μπήκα και διάβασα όλο το κείμενο πριν γράψω εδώ. Φωνή της λογικής !
Επίσης δειχνει ότι πρέπει να κοιτάμε πίσω από την επιφάνεια και τα στερεότυπα την ΟΥΣΙΑ των γεγονότων και των προβλημάτων.
Τώρα μην νομίσετε ότι με έπιασε ντελίριο αισιοδοξίας ! Φωνές σαν του Δ. Κ. είναι προς το παρόν - όπως λένε και στα αγγλικά - "few and far between" ή για να το πάμε προς το βιβλικότερον, "βοώντος εν τη ερήμω". Όμως υπάρχουνε και αυτό είναι το θετικό.
Ας ελπίσουμε ότι όλο και περισσότεροι θα αρχίσουνε να τις ακούνε. (Έστω αφού προηγουμένως θα έχουν δοκιμάσει όλες τις άλλες λύσεις...)
16/12 22:51  Personal Jesus
Καλησπέρα.
Ας δούμε και κάποιες άλλες φωνές...

Όταν δημιουργήθηκε σάλος με τη δημοσιοποίηση των προνομίων των υπαλλήλων της Βουλής, οι τελευταίοι τα έβαλαν με τους πάνω από 70 δημοσιογράφους που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ:
«Αξιότιμε Πρόεδρε, αυτά τα λιοντάρια δεν ικανοποιήθηκαν όταν τους δωρίσατε δημόσια περιουσία, χαρίζοντάς τους προσωπικό φρουρούμενο χώρο στάθμευσης, δεν ικανοποιήθηκαν όταν τους χαρίσατε προσωπικά λάπτοπ, με χρήματα του σκληρά δοκιμαζόμενου από τα οικονομικά μέτρα Έλληνα φορολογούμενου», γράφει σε ανοικτή επιστολή προς τον Φίλιππο Πετσάλνικο ο συνδυασμός «Εργαζόμενοι εν δράσει».
16/12 23:03  bartok
Mα αγαπητέ Personal Jesus κανείς δεν είπε ότι φωνές σαν του Δ.Κ. αποτελούν κάποιο ισχυρό ρεύμα, ούτε καν μάλιστα μειοψηφικό. (Μόλις τώρα βγαίνω από άρθρο συνεργάτη του Capital που καταδικάζει τον ξυλοδαρμό Χατζιδάκη και από κάτω υπάρχουν τουλάχιστον 30 σχόλια του τύπου: Τί μ* μας λες ρε, ποιόν υπηρετείς με αυτά;)
Αυτό ακριβώς κάνει την εν λόγω παρέμβαση να έχει ενδιαφέρον.
Τα προβλήματά μας δεν πρόκειτια να τα λύσουν οι κουβέντες. Όμως αν δεν κάτσουμε να κουβεντιάσουμε σοβαρά και νηφάλια, σίγουρα πουθενα δεν θα πάμε !
16/12 23:12  bartok
Και για να δείτε ότι σιγά-σιγά κάτι αλλάζει, αντιγράφω πάλι από το Capital
"Δεν θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ (για την Παρασκευή και το Σάββατο) οι εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη στη γενική συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε αργά σήμερα.


Εξαίρεση αποτελούν ελάχιστοι συνδικαλιστές οι οποίοι επικαλέστηκαν συναισθηματικούς λόγους και δήλωσαν ότι δεν θα εργαστούν και θα συμμετάσχουν στην απεργία.


Η συνέλευση αποφάσισε να εκδώσει ψήφισμα με το οποίο ζητά εντός της ημέρας το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών να υπογράψει τη συλλογική σύμβαση με τη διοίκηση της Χ.Κ Τεγόπουλος, η οποία, όπως είπε, έχει συμφωνήσει με όλους τους όρους της σύμβασης εδώ και 10 ημέρες.

Οι συντάκτες δηλώνουν ότι θα εργαστούν κανονικά για την έκδοση των φύλλων του Σαββάτου και της Κυριακής και καταγγέλλουν την πλειοψηφία της Ένωσης για τις τακτικές που ακολούθησε."


16/12 23:25  Personal Jesus
Μπορεί φωνές σαν του Δ.Κ. να μην αποτελούν ισχυρό ρεύμα, αποτελούν όμως ένα διαφορετικό ρεύμα. Το σχόλιο για τους υπαλλήλους της Βουλής, το ανέβασα για να δείξω την διαφορετική αντιμετώπιση μιας ίδιας κατάστασης.

Πάντως και εμένα μου έκαναν εντύπωση τα σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις για τον Χατζηδάκη, έναν μετριοπαθή πολιτικό να συμπληρώσω. 299 μείνανε, τρέχτε να κρυφτείτε κ.α. Στο γραφείο σήμερα μου έκαναν σχεδόν επίθεση επειδή καταδίκασα το γεγονός. Δυστυχισμένοι όσοι επικροτούν την τυφλή, γενικευμένη βία, και ακόμα πιο δυστυχισμένοι και μίζεροι αν πιστεύουν ότι μέσω της βίας κερδίζονται οι επαναστάσεις.
17/12 06:44  Μαικήνας
Να πω και εγώ τη γνώμη μου

Στο κομμάτι που ξαναπαραθέτω βλέπουμε λογικές άλλου τύπου ξεχασμένες.
Θυμίζω τον μακαρίτη Ενρίκο Μπερλιγκουέρ που είχε το θάρρος να συναντηθεί με τον Αννιέλι για να συζητήσουν για την κρίση στην Ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία που τότε ήτανη ναυαρχίδα ολόκληρης της Ιταλικής βιομηχανίας.
Επισημαίνω ότι και ο Αννιέλι είχε το θάρρος να συναντηθεί με τον ΓΓραμματέα του PC και ο Μπερλιγκουέρ με τον ισχυρότερο βιομήχανο.
Αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής ήταν να σταματήσει το κομμουνιστικό κόμμα τις απεργίες θέτοντας σαν προτεραιότητα την επιβίωση της Ιταλικής βιομηχανίας.
Άλλοι καιροί, άλλοι άνθρωποι, άλλη χώρα θα μου πείτε. Κι όμως υπάρχει και αυτή η λογική.

"Με την πειθώ και την σωστή επιχειρηματολογία στην διαπραγμάτευση επικράτησε η λογική της βέλτιστης εξομάλυνσης (μείωση μισθών χωρίς απολύσεις). Στο πνεύμα αυτό, η ελπίδα αναγεννάται, ... χωρίς απώλειες θέσεων εργασίας, πιστεύω ότι απετέλεσε προϊόν υπεύθυνης και συνετής διαπραγμάτευσης με καθαρά ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά, εκείνων που κλήθηκαν να διαπραγματευτούν και να διαμορφώσουν όρους συνεργατικής συνύπαρξης και παραγωγικής συνεργασίας. Η διατήρηση των θέσεων εργασίας δημιουργεί συνθήκες αισιοδοξίας
17/12 10:33  bartok
Γι' αυτό ακριβώς πρέπει τέτοιες φωνές να προωθούνται ! Διαβάστε σήμερα τον Στούπα, που στην ουσία τη λογική προσπαθεί να επαναφέρει. Μετά διαβάστε σχόλια κάτω από τα διάφορα σημερινά άρθρα και θα δείτε ότι οι αντιδράσεις που συνάντησε ο P. J. στο γραφείο του, κάθε άλλο παρά μεμονωμένο φαινόμενο είναι!
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις