Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


απο τις ειδήσεις: "Εγκρίθηκε η επιμήκυνση".
991 αναγνώστες
Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010
18:23

Η είδηση και η δημοσιοποίησή της.

 

«Έχει εγκριθεί η επιμήκυνση»

NAFTEMPORIKI.GR Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2010 10:25

Την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ που χορηγήθηκε στην Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2020 έχει ουσιαστικά εγκρίνει το ΔΝΤ αναφέρει ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή».  

«Τα τρία χρόνια εφαρμογής του προγράμματος, συν δύο χρόνια αποπληρωμής του δανείου, θα γίνουν 4,5 για την περίοδο χάριτος και στη συνέχει 5,5 για την αποπληρωμή του δανείου», τονίζει ο κ. Ρουμελιώτης.

 

Νομίζω ότι οι λιγοστοί  μου αναγνώστες  έχουν αντιληφθεί την αδυναμία μου και την ροπή προς τον σαρκασμό ή έστω το ατελέσφορο πολλές φορές χιούμορ.

Δυστυχώς όμως παρά την ηλικία μου (σας την έχω αποκαλύψει σε άλλο σημείωμα) δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό όταν μου δίνεται η ευκαιρία.

Και αυτή μου δόθηκε απο το δημοσίευμα με τίτλο «Εχει εγκριθεί η επιμήκυνση». Η μη παράθεση μιας γενικής αντικειμενικής, δηλωτικής του επιμηκούμενου, εν προκειμένω του χρέους, επιτρέπει ανήθικες σκέψεις.  Αυθορμήτως ερωτά κανείς: τίνος;

Αναζητώντας στο  google  στο λήμα επιμήκυνση συνειδητοποιεί ότι πρώτες σε αναζήτηση έρχονται  άλλες επιμηκύνσεις. Μαλλιών, οστών και άλλου οργάνου.

Έπειτα, στην δεύτερη περίπου σελίδα  έρχονται τα σχετικά με την πολυσυζητημένη επιμήκυνση του χρέους.

Συνεχίζοντα την εκκεντρική μου αναζήτηση, συνειδητοποίησα ότι και οι δύο λέξεις είναι δισύλλαβες, ουδέτερα σε  ος, αρχίζουν απο σύμφωνο, τονίζονται στην παραλήγουσα, κλίνονται παρομοίως κλπ.

Έχουν όμως εις το μυαλό μας αξία αποτιμήσεως αντιστρόφως ανάλογη.

Το μεν μεγάλο χρέος προκαλεί τρόμο, εν αντιθέσει προς το έτερον που θεωρείται "ευλογία" κυρίου. Δεν αναφέρομαι στον Κύριο αλλά στον κύριο (δηλαδή τον φέροντα) όστις "ευλογεί" προσφέρων στιγμές εκστάσεως  εις τους αποδέκτας, σύμφωνα πάντα με τους  κατ΄ ειδικότητα  ιατρούς.

Ως εκ τούτου διερωτώμαι, η επιμήκυνση  είναι καλό ή κακό; Και αν ναι, για ποιόν; Για τον δίδοντα ή τον λαμβάνοντα το ...χρέος;

Κι αν επιμηκυνθεί  θα τρέχουν οι τόκοι με τον ίδιο επιτόκιο; Διότι τι να τις κάνω τις 120 δόσεις στην κάρτα μου όταν με επιβαρύνει με 17,5 %,  αναφέρω ενα απλό παράδειγμα δηλαδή.   Τοιουτοτρόπως το χρέος αναπόφευκτα μετατρέπεται στο έτερον του λεκτικού διπόλου.

Τελειώνοντας αυτό το απρεπές σημείωμα σας λέγω τούτο. Παρατήρησα ότι οι πωληταί επιμηκύνσεων εστιάζονται στην διαβεβαίωση ότι η επιμήκυνσις δεν βλάπτει. Διαβάζοντας σε ένα ιατρικό ιστότοπο τις επεξηγήσεις δεν μπόρεσα να μην αντικαταστήσω τις επίμαχες λέξεις με τις αντίστοιχες οικονομικού περιεχομένου  τις οποίες και έχω τονισμένες.

Οι αναλογίες είναι προφανείς νομίζω  

 

 

Εχουμε μελετήσει όλες τις διαθέσιμες  μεθόδους  της επιμήκυνσης  του χρέους  και μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι είναι δυνατό να αυξήσετε το μέγεθος του χρέους τόσο σε μήκος όσο και  σε όγκο με τρόπο σχετικά εύκολο και χωρίς παρανέργειες. Όλες οι μέθοδοι, οι θεραπείες και τα προϊόντα  βασίζονται στο ίδιο βασικό συστατικό ή άλλο παρόμοιο,   Είναι βασικό να γνωρίζουν οι  πελάτες  μας  και τα μέλη μας (συμπληρώνω, Ευρωπαίκή Ένωση γαρ)  τη δομή του  χρέους.

 

 

Με ισχνά αισθήματα αιδούς για την δημοσίευση ταύτη και ευχόμενος  τον ταχύτερο απεγκλωβισμό  μας απο  τοιούτα διλλήματα ,

σας ασπάζομαι

 

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

 

Σχόλια

27/12 02:12  bartok
Όσο πας χειροτερεύεις !
ΜΠΡΑΒΟ !

Υ. Γ. (Λίγο σοβαρότερο;) Πάντως έχεις πολύ περιθώριο για να πλησιάσεις η να φτάσεις τον Πάγκαλο...
27/12 23:53  GIASEMI
πα πα Πάγκαλος;
που να τον φτάσει κανένας αυτόν;

Χρόνια Πολλά με υγεία και καλές ειδήσεις..μακριά από Παγκαλέους
28/12 16:09  bartok
Τώρα εγώ φταίω, η ο Μαικήνας με αυτά που γράφει; Διαβάζω "Παγκαλέους' και μου έρχεται στο μυαλό η αλλαγή παν (γκα) *έους !
28/12 16:11  bartok
Υ. Γ. Αυτό όμως είναι το σοβαρό:
Όπως λέει και το παράδειγμα στο κείμενο," τι να τις κάνω τις 120 δόσεις στην κάρτα μου όταν με επιβαρύνει με 17,5 %" ;
Εδώ τα πράγματα ζορίζουν.
Είδωμεν...
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις