Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Ο Ιδαλγός Κος Παπανδρέου και το 1.000.000 υπογραφές.
804 αναγνώστες
Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011
11:32

Η είδηση

   Γ. Παπανδρέου: Μπροστά σε ιστορικές αποφάσεις η Ευρώπη

NAFTEMPORIKI.GR Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011 12:43
Τελευταία Ενημέρωση : 03/01/2011 15:31

  Ο  κος Παπανδρέου σύμφωνα με το δημοσίευμα φέρεται ειπών:

 «Εμείς τα δικά μας προβλήματα θα τα λύσουμε, θα υπερβούμε τις αδυναμίες μας. Όμως, είμαστε εδώ σήμερα, γιατί γίνεται σαφές ότι, πέραν των δικών μας προβλημάτων, υπάρχει το πρόβλημα της Ευρωζώνης και οι εγγενείς αδυναμίες της»

Και αφού τα προβλήματά μας θα τα λύσουμε,  είναι δεδομένο,  γιατί να μην νοιαστούμε  και για το μεγάλο μας σπίτι την Ευρώπη; 

Εξ ού και η πρωτοβουλία για το ένα εκατομμύριο υπογραφές που  θα πρέπει να μαζευτούν και θα δοθούν στην Ευρωπαϊκή επιτροπή προκειμένου να εισαχθεί το θέμα σε συζήτηση στα Ευρωπαϊκά όργανα.  

«Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρεί η κυβέρνηση την εκστρατεία συγκέντρωσης 1.000.000 υπογραφών για την κατάθεση νομοθετικής πρότασης για την έκδοση ευρωομολόγου.» http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=375938&ct=32&dt=03/01/2011#ixzz19zB1j2si

 

http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/10/1720&format=HTML&aged=0&language=EN&guiLanguage=en  

 What form will a Citizens' Initiative take?

An initiative must be backed by at least one million citizens from at least one quarter of the Member States. In each of these Member States, the minimum number of signatures required will be calculated by multiplying the number of Members of the European Parliament from that country by a factor of 750. The minimum age for signatories will be the age at which people are entitled to vote in the European Parliament elections. Proposed initiatives must be registered on an online register made available by the Commission – registration can be refused if the initiative is manifestly against the fundamental values of the EU or manifestly outside the framework of the Commission's powers to propose the requested legal act.

Η ιδέα στηρίζεται σε μια πρόσφατη διάταξη  της συνθήκης της Λισαβώνας με την ονομασία «Πρωτοβουλία ευρωπαίων πολιτών»

 Με βάση αυτή εάν μαζευτούν 1.000.000 υπογραφές απο το ¼ των χωρών μελών μπορεί να εισαχθεί ένα ζήτημα για συζήτηση. Επιπλέον πρέπει απο κάθε χώρα να υπάρχει ένας ελάχιστος αριθμός υπογραφών ίσος με το πολλαπλάσιο του αριθμού των ευρωβουλευτών κάθε  χώρας πολλαπλασιαζόμενο  με  το 750.   Δεν γνωρίζω τη σημασία του 750, και αν τούτος ο αριθμός κρύβει κάποιο φοβερό μυστικό, αλλά υποθέτω ότι σε άλλα πιο έγκυρα blogs θα βρήτε την απάντηση αν σας απασχολούν τέτοιας φύσης ερωτήματα.

Είναι φανερό ότι ο κος Παπανδρέου έχει μια εμμονή με τον αριθμό ένα εκατομμύριο. Είναι φαίνεται ο τυχερός του αριθμός. Το ζήτημα είναι απο ποιές χώρες μπορεί να μαζέψει τις υπογραφές αυτές. Απο τη Γερμανία, Αγγλία, Αυστρία και μερικές άλλες  βόρειες και υπερβόρειες δεν νομίζω.

Εγώ έκανα μια μικρή λίστα χωρών που πιθανά θα θέλανε να περάσει η πρότασή  μας καθώς και τον αριθμό κατ’ ελάχιστο των υπογραφών που πρέπει να μαζευτούν με βάση των αριθμό των ευροβουλευτών

Βουλγαρία        17 ευρωβουλευτές  12750 υπογραφές

Πορτογαλία       22                        16500

Μάλτα                5                           3750

Κύπρος              6                            4500

Ισπανία            50                           37500

Ρουμανία          33                           24750  και τέλος

Ελλάδα     22 ευρωβουλευτές           16500 υπογρ.

 Βέβαια στην Ελλάδα θα μαζέψει πολύ περισσότερες. Έτσι ακόμα και αν δεν υπερβεί κατά πολύ η πρωτοβουλία τον απαιτούμενο αριθμό απο κάθε  χώρα,  οι 900.000 χιλιάδες που θα λείπουν θα έλθουν απο την Ελλάδα. Βέβαια όσο περισσότερες υπογραφές μαζευτούν απο άλλες χώρες τόσο μεγαλύτερο ειδικό βάρος αποκτά η πρόταση. Αλλιώς θα είναι μια πρόταση των απείθαρχων Ελλήνων.

Είναι φανερό ότι ο Κος Παπανδρέου ξεκινά μια σταυροφορία. Πιστεύει ίσως ότι σαν πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που είναι θα μπορέσει να συμπτύξει  ένα πανευρωπαίκό κίνημα πολιτών υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου. Επειδή όμως μου αρέσει να είμαι ρεαλιστής κάθομαι και υπολογίζω:

Αντε 12.750 Βούλγαρους και Βουλγάρες θα τους βρούμε. Κάτι οι γιαγιάδες  μας  που φυλάνε κάτι οι συνταξιούχοι μας που μένουν εκεί, νομίζω ότι  θα τις μαζέψουμε;   Οι Πορτογάλοι δεν το συζητώ  έχουν κάθε λόγο  να στηρίξουν την πρόταση.   Οι Κύπριοι είναι αδελφοί μας, τις έχουμε τις υπογραφές στο τσεπάκι όπως το 12αρι στη Eurovision. Η  Μάλτα γιατί όχι;    Απομένει η Ισπανία και η Ρουμανία. Η δεύτερη κάπως συζητιέται. Εχουμε βέβαια κατι προβληματάκια με το Βλαχικό ζήτημα  αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια.

Μένουν τέλος οι Ισπανοί. Τι να σας πώ.  Λέτε η Σοφία να είναι η χρυσή εφεδρία της εξωτερικής μας πολιτικής; Ή μήπως ο Θαπατέρο θα στηρίξει μια πρωτοβουλία της Ελλάδας; Τον συμφέρει να ταυτιστεί ανοικτά με τους απείθαρχους Έλληνες;  Εκτός αν τα βρούμε με τους Ιταλούς. Όμως και εκεί μπαίνουν τα  ερωτήματα.

 

Τα ερωτήματα

 

 Απο την ώρα που μαζεύονται οι υπογραφές μέχρι την συζήτηση και φυσικά την λήψη απόφασης υπάρχει δρόμος.  Θυμίζω  επίσης:  if the initiative is manifestly against the fundamental values of the EU or manifestly outside the framework of the Commission's powers to propose the requested legal act.  (προσοχή στην υπογράμμιση)

 Νομίζετε ότι θα περάσει εύκολα;  Και αν δεν...

Το μονοπάτι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, γιατί αν δεν προχωρήσει με ευθύνη των ισχυρών της Ε.Ε ή βρεί εμπόδια, θα εκθρέψει ένα νέο κύμα αντιευρωπαϊσμού και αντι γαλλο-γερμανικού πνεύματος (οι αγγλοσάξωνες έτσι κι αλλιώς είναι ανθέλληνες σύμφωνα με τον μέσο ψηφοφόρο του κου Παπανδρέου).

Απο την άλλη αν δεν έχει την  μαζική υποστήριξη των άλλων λαών κινδυνεύουμε να μας περιθωριοποιήσει ακόμα  περισσότερο. Μην ξεχνάμε ότι και η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, πόσο μάλλον η Ισπανία, θεωρούν  ότι η αρρώστια τους είναι ευγενέστερη της δικής μας. Εμείς λχ. έχουμε λέπρα, αυτοί πνευμονία.

Έχουμε αλήθεια πείσει όλους τους άλλους, τους ξένους, τους κακούς,  ότι η Ελλάδα μεταμορφώθηκε σε μια άλλη χώρα; Και επιτέλους ελεύθεροι υλικών βαρών και  λαθεμένων αντιλήψεων εκδιπλώνουμε τα οράματά μας.

Λέτε να μην το βλέπουμε εμείς;  Γιατί άραγε; 

 

Γεώργιος Παπανδρέου : Ιδαλγός ή Πέτρος ο ερημίτης;

Είναι  μια ισπανική λέξη.ιδαλγός < ισπανική, hidalgo < "hijo de algo" που σημαίνει "ο γιός κάποιου", εννοείται κάποιου σημαντικού, όχι όποιος κι όποιος..

Χαμηλόβαθμος Ισπανός (ή Πορτογάλος) ευγενής· άνθρωπος με καταγωγή από κάποια γνωστή και σημαντική οικογένεια.

Συχνά συγχέεται με την έννοια του "ιδεολόγου", επειδή ο ιδαλγός, σαν παιδί καλής οικογένειας, είναι μορφωμένος και συνειδητός πολίτης, επομένως μπορεί να αναδειχτεί σε ηγετικούς ρόλους ως διανοούμενος.

Τέτοιος είναι και ο κος Παπανδρέου.

Μονάχα που αν δεν κάμω λάθος, οι παλαιότεροι μάθαμε την λέξη διαβάζοντας τον Δον Κιχώτη. Ξέρετε αυτόν που κυνηγούσε ανεμόμυλους.

Εκτός αν είναι Πέτρος ο ερημίτης. Θυμίζω:

Ο  Πέτρος ο ερημίτης ήταν ο αρχηγός της σταυροφορίας των φτωχών το 1096 (φτωχοί, απόκληροι πόρνες και τυχοδιώκτες κίνησαν για την Ιερουσαλήμ), που οδήγησε στον αφανισμό όλου εκείνου του ετερόκλητου πλήθους στα βάθη της Μικράς Ασίας. 

 

Είτε έτσι είτε αλλιώς ο κος Παπανδρέου θα χρειαστεί πολύ τύχη. Βέβαια μπορεί και να τα καταφέρει. Εκτός αν το μόνο που τον απασχολεί είναι να πείσει το ετερόκλητο εγχώριο πλήθος ότι έχει ακόμα πολιτικά όπλα. Ή να εξάγει το πρόβλημα θέτοντας τους άλλους προ των ευθυνών τους (sic).  Άλλωστε όπως λέει και ο λαός «μοιρασμένη δυστυχία, μισή δυστυχία»

 

 

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

 

 

 

Σχόλια

05/01 19:29  praktoras88007
Με ένα εκατομύριο υπογραφές συμπολιτών μας, κάναμε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.
Αν απορεί κανείς με το "κάναμε", απαντώ, εμείς που απήχαμε από τις δημοτικές εκλογές.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις