Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Λυσιστράτειες προτάσεις για έξοδο απο την κρίση του πολιτικού συστήματος.
821 αναγνώστες
Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011
19:51

 

Αφορμή για το σημερινό σχόλιό μου η παρακάτων είδηση:

Βέλγιο: Αποχή από το σεξ μέχρι το σχηματισμό κυβέρνησης προτείνει στις γυναίκες σοσιαλίστρια πολιτικός

NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011 18:36

  •  
  •  

«Αποχή από το σεξ μέχρι το σχηματισμό κυβέρνησης» προτείνει σε όλες τις γυναίκες του Βελγίου η βουλευτής των φλαμανδών σοσιαλιστών, Μαρλέν Τέμερμαν.

Σύμφωνα με τη γαλλόφωνη εφημερίδα Le Soir, η φλαμανδή βουλευτής, γυναικολόγος στο επάγγελμα, προτείνει ένα «ακραίο μέσο άσκησης πίεσης» στους πολιτικούς που διαπραγματεύονται για το σχηματισμό κυβέρνησης.

«Είναι το έσχατο όπλο», δηλώνει στην εφημερίδα η Μαρλέν Τέμερμαν, καλώντας όλες τις βελγίδες, και κυρίως τις συζύγους των πολιτικών που διαπραγματεύονται για το σχηματισμό κυβέρνησης «να απέχουν από το σεξ, με την ελπίδα ότι έτσι θα επισπευστούν κάποια πράγματα». «Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε πλέον;», αναρωτιέται η Μ. Τέμερμαν, τονίζοντας ότι βρίσκει την όλη εκστρατεία άκρως διασκεδαστική.

Στη συνέντευξή της στη Soir η Μ. Τέμερμαν εξομολογείται ότι την ιδέα δεν την έκλεψε από τη Λυσιστράτη, αλλά της δημιουργήθηκε σε ένα πρόσφατο ταξίδι της στην Κένυα, όπου πληροφορήθηκε ότι πριν από δύο χρόνια, όταν η Κένυα παρέμενε ακυβέρνητη και όλος ο κόσμος είχε κουραστεί, οι Κενυάτισες ανακοίνωσαν την αποχή από το σεξ. Ένα μήνα μετά, η Κένυα απέκτησε κυβέρνηση".

 

Το σχόλιο του ΜΑΙΚΗΝΑ

"Εχουν δίκιο της ζωής οι βετεράνοι, στόλους σέρνει άμα θέλει το  φουστάνι".

Καμιά ανάλογη πρωτοβουλία απο τις Ελληνίδες με αίτημα την έκδοση κοινών πορισμάτων στη Βουλή  μήπως; Να τελειώσει δηλαδή το γαϊτανάκι της διαφωνίας που μοναδικό σκοπό έχει την διαιώνιση του αδιεξόδου  και των προνομίων που έχουν κατοχυρώσει οι πολιτικοί.  Βέβαια φοβάμαι ότι και το σεξ είναι ελεγχόμενο  από τους κομματικούς μηχανισμούς.  Αφήστε που η Λυσιστράτεια λογική προϋποθέτει  φαντασία  και χιούμορ. Δυστυχώς όμως ούτε απο αυτά έχουμε σαν λαός.

Υπομονή λοιπόν

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

 

Σχόλια

08/02 21:24  oberon
Νομίζω ότι υπάρχει ένα σημαντικό και αξεπέραστο πρόβλημα : οι πολιτικοί μας είναι ανέραστοι έτσι και αλλιώς.
Π.χ. εκείνος ο ... λεπτός ο αντιπρόεδρος [ακόμα είναι ;], τι θα πάθει ; ~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~
09/02 01:02  bartok
Είναι κρίμα που η ταχύτητα της ανάρτησης θα "πνίξει" τη συζήτηση για το σημαντικό θέμα της κλ@^/ας.
Ας είναι..
Το μόνο λάθος τακτικής της Βελγίδος πολιτικού είναι ότι δεν θα 'πρεπε να προτρέπει μόνο τις συζήγους των πολιτικών σε σεξουαλική αποχή, αλλά πρωτίστως τις ερωμένες, φιλενάδες, γραμματείς τους κλπ. Με βάση τα όσα γνωρίζουμε και υποψιαζόμαστε οι πολιτικοί (όπως οι περισσότεροι άντρες), θα αναζητήσουν το σεξ εντός συζηγικής εστίας μόνο όταν δεν μπορούνε να το βρούνε κάπου αλλού.
Όσοι από εμάς κάποτε παρακολουθούσαμε τον Λεωνίδα Κύρκο τον θυμόμαστε συνεχώς να διακηρύσσει, με εκείνη την ιδιότυπη φωνή του, ότι στα μαζικά κινήματα "πρέπει πάντοτε να αποσκοπούμε στην πιο πλατιά ενότητα".
Γιατί λοιπόν μόνο οι σύζηγοι και όχι και οι γκόμενες;
Φοβάμαι πως αν όντως η συντρόφισα δεν έχει διευρύνει το κάλεσμά της και σε άλλες γυναικείες κονωνικές κατηγορίες ως προς το σεξ, υποπίπτει στο καινοφανές σεχταριστικό αμάρτημα της "πολιτικής ορθότητας".
Επίσης, η Κένυα της δείχνει το δρόμο: Εκεί τα πράγματα στο θέμα του σεξ (όπως και στην υπόλοιπη Αφρική), είναι τόσο "τουρλουμπούκι", που λογικότατα η πρόταση για αποχή απευθύνθηκε κατ' ευθείαν σε ολόκληρο το θυληκό πλυθισμο. Γι' αυτό πρέπει έφερε αποτέλεσμα...
09/02 06:48  nhad
"Καμιά ανάλογη πρωτοβουλία απο τις Ελληνίδες με αίτημα την έκδοση κοινών πορισμάτων στη Βουλή μήπως;"
Αγαπητέ, δεν περιμένω τίποτε καλό από την έκδοση κοινών πορισμάτων. Δυστυχώς οι 300 παρουσιάζουν σύμπνοια μόνον όταν πρόκειται για διατήρηση ή επαύξηση των προνομίων τους. Έχουν δώσει άπειρα δείγματα στο παρελθόν και αυτοί και οι προκάτοχοί τους. Ας σας θυμίσω το δείγμα που μας δίνουν αδιαλείπτως: Την ειδική μεταχείριση των "δικών" τους ανθρώπων που τρύπωσαν ως υπάλληλοι στη Βουλή. Άλλο ένα: Τη στάση τους επί 37 έτη σε ό,τι αφορά αυτό το αίσχος που είναι το νομικό καθεστώς περί ευθύνης υπουργών. Αν θέλουν πράγματι την κάθαρση όπως ψευδέστατα ισχυρίζονται, μπορούν να δεσμευτούν από τώρα ότι θα καταργήσουν το σχετικό άρθρο του συντάγματος μόλις γίνει εφικτή η συνταγματική αναθεώρηση, και ότι μέχρι τότε θα παραπέμπουν συστηματικά στη δικαιοσύνη κάθε υπόθεση που εμπλέκει υπουργό. Θυμίζω το βασικό: Η Βουλή δεν εκδικάζει αυτές τις υποθέσεις. Απλώς αποφασίζει αν θα επιτρέψει ή όχι στη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Το να μην της το επιτρέπει, με οποιαδήποτε πρόφαση ή επιχείρημα, είναι ο απόλυτος εξευτελισμός της έννοιας του δικαίου.
Συγνώμη που παρασύρομαι ενώ το σημερινό θέμα σηκώνει πιο ευτράπελη διάθεση, αλλά πιστεύω ότι πολλοί από δαύτους θα πρέπει να τιμωρηθούν πολύ πιο αυστηρά από σεξουαλική αποχή. Άσε που για κάποιους η σεξουαλική αποχή εκ μέρους των συζύγων μπορεί να είναι και θείο δώρο...
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις