Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Συνταγματική πρόταση για κάθαρση. Αρκεί να το θελουν οι πολίτες
928 αναγνώστες
Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011
18:58
Καλή η ελαφράδα αλλά υπάρχει και η σοβαρή πλευρά της ζωής. Κινήσεις σαν αυτές του χθεσινού σημειώματος είναι εκτός ελληνικής πραγματικότητας. Σήμερα όμως μιλάω σιοβαρά και μετά λόγου γνώσεως. Επαναφέρω λοιπόν μια πρωτοβουλία που τη θεωρούσα πεθαμένη αλλά μάλλον δεν ήταν.
 
 
ΣΤΙΣ  20 Ιουλίου 2009  ο ΜΑΙΚΗΝΑΣ  με τη βοήθεια του έγκριτου νομικού Γ.Κ.Στεφανάκη ( http://www.gkstefanakis.gr/ ) πήρε την πρωτοβουλία να ξεκινήσει  την συλλογή  με  ηλεκτρονικό τρόπο υπογραφών ενός αιτήματος - απαίτησης προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου με σκοπό την παραίτηση των βουλευτών απο την κάλυψη της ασυλίας.  Η ηλεκτρονική του διεύθυνση είναι http://www.gopetition.com/petition/29530.html. Στηρίζεται στην 5η παράγραφο του  άρθρου 86 του Συντάγματος. (βλ.παρακάτω)
 
 
 
ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Εμείς οι πολίτες που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο απευθυνόμενο προς τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς – Υφυπουργούς και τους Βουλευτές όλων των Κομμάτων έχοντας υπ΄όψη ότι:

1) Η τιμή του πολιτικού κόσμου έχει βαρύτατα τρωθεί. Η κοινή γνώμη ελάχιστη έχει εμπιστοσύνη στους εκπροσώπους του Λαού. Δεν υπάρχει σκάνδαλο κατά την τελευταία εικοσιπενταετία όπου να μη φέρονται αναμεμειγμένοι και πολιτικοί. Μάλιστα δε Υπουργοί – ατυχώς – και Πρωθυπουργοί.

2) Οιαδήποτε έρευνα κινηθεί προσκόπτει σε τεχνικά εμπόδια και κυρίως στη βραχυχρόνια παραγραφή της υπουργικής (και πρωθυπουργικής) ευθύνης.

3) Το Σύνταγμα στο άρθρ. 86 § 5 προβλέπει ότι κάθε δίωξη που σταματά για τυπικό λόγο – περιλαμβανομένης και της παραγραφής – επιτρέπεται, εν τούτοις, να συνεχισθεί εάν το ζητήσει ο κατηγορηθείς.

4) Με βάση τα άνω και για την στοιχειώδη αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του πολιτικού κόσμου, όπως και για το κύρος των κοινοβουλευτικών θεσμών, επιβάλλεται, ως συμβολή ελάχιστη, η διατύπωση από την Βουλή του εξής ψηφίσματος τιμής.

Ψήφισμα Τιμής
«Ολοι εμείς οι υπογράφοντες συναισθανόμενοι βαριά την ευθύνη μας, ως βουλευτών όλων των κομμάτων, για τον εκπεσμό του πολιτικού κόσμου, ψηφίζουμε με δέσμευση τιμής την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών που έχουν κινηθεί κατά μελών (των κατά περίπτωση υπουργικών συμβουλίων) κατά την τελευταία εικοσιπενταετία, ώστε να υπάρξει ηθική κάθαρση κατά το άρθρ. 86 § 5 του ισχύοντος Συντάγματος.
 Αυτονόητα όλοι δεσμευόμεθα να μη προβάλουμε τυπικά τεχνικά εμπόδια ώστε οι ένοχοι εγκλημάτων κατά των Ελληνικού Λαού να αποκαλυφθούν και έτσι να παύσουν να διασύρουν και τους λοιπούς εντίμους.»
 
 
Και αποκάτω θα πρέπει να μπούν υπογραφές.
 
Με απλά λόγια υπάρχει δυνατότητα να συνεχιστεί η έρευνα παρακάμπτοντας τον νόμο  περί ευθύνης υπουργών και τα άλλα παραθυράκια της ασυλίας. Όποιος πολιτικός αρνηθεί να υπογράψει καθίσταται υποπτος συγκαλήψεως ή και συνενοχής.
Δυστυχώς μέχρι και το Δεκέμβριο του 2010 είχαν μαζευτεί  45 υπογραφές.
Που σημαίνει ότι :
Α)Δεν πιστεύουμε στην δύναμη της μαζικής αλλά επαρκώς τεκμηριωμένης πίεσης.
Β) Προφανώς προτιμάμε να εκδηλώνουμε το θυμό μας και δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει τρόπος να ξεμπλοκάρουν οι θεσμοί.
Γ) Διαφωνούμε σε σημεία του προτεινόμενου ψηφίσματος αναδεικνύοντας την σημασία των επιμέρους ενστάσεων. Πχ κάποιος φίλος συμφωνούσε επι της αρχής αλλά διεφώνησε με το διάστημα των 25 χρόνων.
Δ) Είμαστε απλά απασιόδοξοι και μας φαίνεται πολύ ελαφριά αυτή η πρωτοβουλία
Ε) Απλά αδιαφορούμε.
 
Αν υπογράψει έστω και ένας  πολιτικός  θα ακολουθήσουν και άλλοι. 
Ο στόχος αλλά  ούτε και η λύση είναι να γίνει κατάληψη του Κοινοβουλίου. Ούτε να ξυλοφορτωθουν, και όχι μόνο, κάποιοι πολιτικοί  απο  αυτόκλητους δικαστές -τιμητές.
Ο στόχος είναι  να μπορέσει ένα κίνημα ισχυρής πίεσης και ήπιας δύναμης απλών πολιτών να πιέσει, αλλά  πάνω απ όλα να πετύχει να γίνουν συμμέτοχοι σε διαδικασίες που θα μοχλεύσουν θεσμικές και νομοθετικές αλλαγές.
Το ζήτημα δεν  επιδέχεται πολιτική ερμηνεία. Είναι μόνο ζήτημα θεσμών και της παραγόμενης εξ αυτών νομοθεσίας.
 
Όσοι πιστοί προσέλθητε
 
ΜΑΙΚΗΝΑΣ
 
 
 
Σχόλια

09/02 23:29  bartok
Εγώ πάντως θα μπω να υπογράψω!
10/02 00:18  bartok
Αγαπητέ Μαικήνα,

RED ALERT !
Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και ελπίζω να μαζευτούν κάποιες υπογραφές. (Όχι πως πιστεύω ότι οι "πολιτικοί μας" θα ιδρώσυον πολύ απ' αυτό), όμως αξίζει να υπάρξει μία ευπρόσωπη ανταπόκριση.
Πρακτικό θέμα λοιπόν: ΑΜΕΣΑ κάνε κάτι με τις γραμματοσειρές σου!
Οι περισσότεροι από μας (ΧΧΧ και κάτι...) δεν μπορούμε να διαβάσουμε αυτές τις ψείρες.
Αθελά σου υπονομεύεις την όλη προσπάθεια!
10/02 09:02  nhad
Εγώ και 5 τουλάχιστον γνωστοί μου (συν ένας που εκ λάθους μπήκε ως ανώνυμος) υπογράψαμε από καιρό.
10/02 14:53  Μαικήνας
Να το προωθήσω σε βουλευτές; Τι λέτε;
10/02 16:21  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Φίλτατε Γιώργο,
μάλλον δεν είχα υπογράψει, το έκανα τώρα.
Περιμενε να κυκλοφορήσει λίγο ακόμη και μετά το προωθείς.
10/02 20:40  bartok
Επιτέλους τώρα διαβάζεται!
Αντε να δούμε πόσες υπογραφές θα μαζέψει...
Συμφωνώ και εγώ όμως ότι αν είναι να προωθηθεί σε βουλευτές (ακόμα και σε δημοσιογράφους), θα πρέπει να έχει ένα σοβαρό αριθμό υπογραφών.
10/02 22:18  Μαικήνας
Προωθήστε το όπου μπορείτε. Με καμιά 150 υπογραφές μπορεί πάει opinion makers. Αν τσιμπήσουν και αυτοί πάει εύκολα σε βουλευτές
10/02 22:25  Μαικήνας
Tριαντάφυλλε είχες υπογράψει Δεν το θυμάσαι; Αμφιβάλλω προφανώς είχε υπογράψειη Νυχτερίδα της οποιας το όνομα είναι πρώτο
11/02 02:00  bartok
Διαφωνώ κάθετα με το 150 !
Γιατί να αυτοχριζόμαστε τόσοεύκολα opinion makers;
Χρειάζονται πολύ περισσότερες υπογραφές για να μπορεί ο "ιπποπόταμος" του πολιτικού κατεστημένου (που τους περιλαμβάνει όλους), απλά να αντιδράσει.
Δηλαδή όχι να αλλάξει ή να ξεκινήσει κάποιες "διαδικασίες", απλά να νοιώσει το τσίμπημα...
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις