Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


ΠΟΛΙΤΙΚΟ Crisis management. ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ!
810 αναγνώστες
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011
17:08

Την στιγμή που ο πρωθυπουργός της χώρας  επιδίδεται σε συνταγματικούς πειραματισμούς εξαγγέλοντας για λόγους επικοινωνιακούς την πρόθεσή του να φέρει προς ψήφιση με αφορμή την συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, την απαγόρευση  πώλησης  δημόσιας γής, αφού  πρώτα φέρει και νόμο στην παρούσα Βουλή, εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά  μας  για  θεσμική αποκατάστασης της τιμής του πολιτικού κόσμου.

Παρατίθεται το σχετικο δημοσίευμα απο την Ναυτεμπορική:   Όπως ανέφερε, θα ζητήσει από όλα τα κόμματα μέσα από διάλογο να συμφωνήσουν σε αυτήν τη νομοθετική ρύθμιση. Συμπλήρωσε ότι αργότερα, με την αναθεώρηση του Συντάγματος θα συμπεριληφθεί και στο Σύνταγμα και ότι θα δίνεται το δικαίωμα μόνο στη Βουλή να αποφασίζει τη μεταβίβαση μικρής έκτασης γης.-

Των οικειών ημών εμπιμπραμένων υμείς άδετε!

Στην πραγματικότητα δεν μιλάμε για αποκατάσταση της τιμής, αλλά για εξαναγκασμό των βουλευτών να προβούν σε αυτοδέσμευση για λόγους πολιτικού κόστους. Είναι βέβαιο ότι δεν έχουν φάει όλοι. Αν ειναι οι λιγώτεροι ή οι περισσότεροι λίγο ενδιαφέρει. Αυτό που ενδιαφέρει είναι να γίνει σαφές σε πολλούς βουλευτές ότι είναι προς το προσωπικο πολιτικό τους συμφέρον να υπογράψουν το προτεινόμενο ψήφισμα τιμής, αποδεσμευόμενοι απο την λογική της κομματικής πειθαρχίας και συμψηφισμού. Στο πολιτικό σκηνικό του αύριο θα χρειαστεί να αποδείξουν ότι είναι "καθαροί". Πλανώνται πλάνην οικτράν αν νομίζουν ότι ο μέσος ανώνυμος ψηφοφόρος θα τους δεί με συμπάθεια.Τα ρουσφέτια τελείωσαν.  

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην διαχείριση της διογκούμενης οργής.

Προσωπικά δεν μου αρέσουν τα αυθόρμητα κινήματα, ιδίως όταν περνάνε στην οργανωσιακή φάση. Στο σημείο αυτό εμφανίζονται διάφορες καινοφανείς λαϊκές εξουσίες οι οποίες συνηθέστερα μεσουρανούν με μοναδικό όπλο τη μόχλευση του συναισθήματος. Φυσικά δεν δέχομαι την λογική του brand name (πχ ΚΚΕ ή Σύριζα) δηλαδή των εκ της ιστορίας και θεού νομιμοποιημένων ηγετών και καθοδηγητών των "λαϊκών κινημάτων"  Εντούτοις τα αυθόρμητα κινήματα είναι συχνά  μέρος της Ιστορίας. Και απαιτούν διαχείριση όχι καταστολή. Μέχρι και ο Μουμπάρακ το κατάλαβε (αργά βέβαια).

Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε οι αιρετοί εκπρόσωποι του κυρίαρχου λαού, οι πολιτικοί να αντιληφθούν ότι έχουν μπροστά τους και μια κρίση θεσμών (και νοοτροπιών) την οποία πρέπει να διαχειριστούν. Crisis management δηλαδή.

Επιμένω ότι η πρόταση ψηφίσματος υπηρετεί διττό στόχο. Αφ ενός είναι πρωτοβουλία θεσμικού crisis management, αφ ετέρου να προωθήσει μια απλή και χωρίς  περικοκλάδες επανατοποθέτηση της ασυλίας των βουλευτών.

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει. Τα πράγματα είναι απλά. Ή συναισθάνονται οι κύριοι βουλευτές την μηδενική αποδοχή τους απο τον κόσμο, ασχέτως αν αυτός τους ψηφίζει, και αν κάνουν κάτι ή  θα συνεχίσουν να κωφεύουν και να προσπαθούν να ελέγξουν με δικαστικά - αστυνομικά μέτρα την προσπάθεια γενίκευσης του κλίματος αμφισβήτησης. Αναφέρομαι στην εισαγγελική παραγγελία για αστυνομική έρευνα προκειμένου να εντοπιστεί ο εμπνευστής του καλέσματος περικύκλωσης της Βουλής. Και αν  εντοπιστεί τι θα γίνει; Ή μήπως δεν θα υπάρχουν και συνεχιστές.

 

Κύριοι πιάσατε πάτο! Αποδείξτε ότι έχετε πρόθεση να εντοπισθούν οι κλέφτες.

Παραθέτω για μια ακόμη φορά το σημείωμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορία:

ΣΤΙΣ  20 Ιουλίου 2009  ο ΜΑΙΚΗΝΑΣ  με τη βοήθεια του έγκριτου νομικού  Γ.Κ.Στεφανάκη  ( http://www.gkstefanakis.gr/ ) πήρε την πρωτοβουλία να ξεκινήσει  την συλλογή  με  ηλεκτρονικό τρόπο υπογραφών ενός αιτήματος - απαίτησης προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου με σκοπό την παραίτηση των βουλευτών απο την κάλυψη της ασυλίας.  
 
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ και ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ  στο link   http://www.gopetition.com/petition/29530.html.
 
Στηρίζεται στην 5η παράγραφο του  άρθρου 86 του Συντάγματος. (βλ.παρακάτω)
 
 
 
ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Εμείς οι πολίτες που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο απευθυνόμενο προς τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς – Υφυπουργούς και τους Βουλευτές όλων των Κομμάτων έχοντας υπ΄όψη ότι:

1) Η τιμή του πολιτικού κόσμου έχει βαρύτατα τρωθεί. Η κοινή γνώμη ελάχιστη έχει εμπιστοσύνη στους εκπροσώπους του Λαού. Δεν υπάρχει σκάνδαλο κατά την τελευταία εικοσιπενταετία όπου να μη φέρονται αναμεμειγμένοι και πολιτικοί. Μάλιστα δε Υπουργοί – ατυχώς – και Πρωθυπουργοί.

2) Οιαδήποτε έρευνα κινηθεί προσκόπτει σε τεχνικά εμπόδια και κυρίως στη βραχυχρόνια παραγραφή της υπουργικής (και πρωθυπουργικής) ευθύνης.

3)
Το Σύνταγμα στο άρθρ. 86 § 5 προβλέπει ότι κάθε δίωξη που σταματά για τυπικό λόγο – περιλαμβανομένης και της παραγραφής – επιτρέπεται, εν τούτοις, να συνεχισθεί εάν το ζητήσει ο κατηγορηθείς.

4) Με βάση τα άνω και για την στοιχειώδη αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του πολιτικού κόσμου, όπως και για το κύρος των κοινοβουλευτικών θεσμών, επιβάλλεται, ως συμβολή ελάχιστη, η διατύπωση από την Βουλή του εξής ψηφίσματος τιμής.

Ψήφισμα Τιμής
«Ολοι εμείς οι υπογράφοντες συναισθανόμενοι βαριά την ευθύνη μας, ως βουλευτών όλων των κομμάτων, για τον εκπεσμό του πολιτικού κόσμου, ψηφίζουμε με δέσμευση τιμής την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών που έχουν κινηθεί κατά μελών (των κατά περίπτωση υπουργικών συμβουλίων) κατά την τελευταία εικοσιπενταετία, ώστε να υπάρξει ηθική κάθαρση κατά το άρθρ. 86 § 5 του ισχύοντος Συντάγματος.
 Αυτονόητα όλοι δεσμευόμεθα να μη προβάλουμε τυπικά τεχνικά εμπόδια ώστε οι ένοχοι εγκλημάτων κατά των Ελληνικού Λαού να αποκαλυφθούν και έτσι να παύσουν να διασύρουν και τους λοιπούς εντίμους.»
 
 
Και αποκάτω θα πρέπει να μπούν υπογραφές.
 
Με απλά λόγια υπάρχει δυνατότητα να συνεχιστεί η έρευνα παρακάμπτοντας τον νόμο  περί ευθύνης υπουργών και τα άλλα παραθυράκια της ασυλίας. Όποιος πολιτικός αρνηθεί να υπογράψει καθίσταται υποπτος συγκαλήψεως ή και συνενοχής.
 
 
Αν υπογράψει έστω και ένας  πολιτικός  θα ακολουθήσουν και άλλοι. 
 
Ο στόχος και η λύση δεν είναι να γίνει κατάληψη του Κοινοβουλίου.  
Ούτε να ξυλοφορτωθουν, και όχι μόνο, κάποιοι πολιτικοί  απο  αυτόκλητους δικαστές -τιμητές.
Ο στόχος είναι:   να μπορέσει ένα κίνημα ισχυρής πίεσης και ήπιας δύναμης απλών πολιτών να πιέσει, αλλά  πάνω απ όλα να πετύχει να γίνουν συμμέτοχοι οι πολίτες σε διαδικασίες που θα μοχλεύσουν θεσμικές και νομοθετικές αλλαγές.
 
Όσοι πιστοί προσέλθητε
 
ΜΑΙΚΗΝΑΣ
 

 

Σχόλια

15/02 22:27  bartok
"Μαικήνας ο Τιμητής!"
(Νομίζω ό Κάτων δεν ήτανε ο πρώτος;)
Όμως αστειεύομαι!
Θεωρώ πολύ σωστό να επενδυθεί προσπάθεια στην πρωτοβουλία. Αν μη τί άλλο γιατί σε τέτοιες μέρες "χαοτικού τσαμπουκά", όπου όλο και περισσότεροι πολίτες "παίρνουν το νόμο στα χέρια τους" ή απλώς κάνουν ό,τι τουςς βολεύει (υπάρχει και αυτή η ανάγνωση) και στη σταδιακή και γενική αποδόμισξ, κυρίως των αξιών προχωρά, καιρός είναι όσοι καταλαβαίνουν ΄την πραγματικότητα κάπως αλλιώς να αντιδράσουν !
16/02 19:00  bartok
Λαϊκίζοντας ασύστολα μία σημερινή εφημερίδα περιγράφει διάφορα επεισόδια προπυλακισμού βουευτών αλλά και ανάλογο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον -τον πολύ γνωστό από τις ημέρες του "βαθέος" ΠΑΣΟΚ- και νυν διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο.
Δεν ξέρω πόσο αληθή ή σοβαρά είναι όλα αυτά, πόσο δηλαδή η εφημερίδα τα "φούσκωσε". Νομίζω πάντως ότι δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά.
Επομένως επανέρχομαι σε κάτι που έγραψα πριν: "Όσοι καταλαβαίνουν την πραγματικότητα με άλλο -πιο νηφάλιο- τρόπο αξίζει να δοκιμάσουμε και να κάνουμε αυτή την πρωτοβουλία να περπατήσει -όσο μπορεί...
Ας υπογράψουμε !
16/02 19:05  bartok
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ,όχι άμεσα συνεδεμένο με το θέμα μας:
Όσοι δεν διαβάσατε το σημερινο σχόλιο του Κ. Στούπα, κάντε το οπωσδήποτε!
Κυρίως το τελευταίο κομμάτι, κάτω-κάτω εκεί που απαντάει σε κάποιους αναγνώστες "αριστερόστροφων " πεποιθήσεων που επιμένουν σχεδόν κάθε μέρα να γράφουν κάτι "καταγγέλοντας".
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις