Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


ΠΟΔΗΛΑΤΟ - ΜΕΤΡΟ σημειώσατε 2 - προφανώς θεωρούν το ποδήλατο χόμπυ.
849 αναγνώστες
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011
22:49

 

Αποκτούμε ευρωπαϊκό προφίλ!  Ενισχύουμε την χρήση του ποδηλάτου. Ο σχεδιασμός της  εναλλακτικής μετακίνησης απο τό Υπουργείο  Συγκοινωνιών. 

Τις Κυριακές μετά τις 12 το μεσημέρι και Τετάρτες μετά τις 6 το απόγευμα θα επιτρέπεται η είσοδος 2 ποδηλάτων στο τελευταίο βαγόνι, κάτι που θα ρυθμίζεται ανάλογα την περίσταση σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού.

Δηλαδή αν είναι τρεις, μια οικογένεια φερ ειπείν, ο ένας θα ερχεται με το επόμενο τραίνο. Επίσης το "θα ρυθμίζεται κατα περίσταση" τι σημαίνει;

Η εφαρμογή του μέτρου αποφασίστηκε, προκειμένου να ενισχυθεί η ποδηλατοκίνηση αλλά και η διευκόλυνση των ποδηλατιστών που συνεχώς αυξάνονται στην Αττική. Το ίδιο ισχύει και στη Θεσσαλονίκη, που ακόμη δεν έχει μετρό, αλλά μόλις αποκτήσει η απόφαση του υπουργείου θα εφαρμόζεται κι εκεί.

Τώρα τι ενίσχυση της ποδηλατοκίνησης είναι αυτή, ιδίως το μετά τις 6 το απόγευμα μέχρι το βράδυ.  Δείχνει ρεαλισμό όμως!!!

Ιδίως η υπόσχεση πως όταν κάνουμε μετρό στη Θεσσαλονίκη το μέτρο της μεταφοράς των ποδηλάτων θα ισχύσει και εκεί.  Θυμίζει το παλιό "΄θα σας κάνουμε γεφύρια" "Δεν έχουμε ποτάμια""Θα σας κάνουμε και ποτάμια"


Στη συνέχεια, ο κύριος Βούγιας είπε πως οι ώρες εισόδου για τα ποδήλατα στο μετρό θα… αυξηθούν με τον καιρό και «ανέβασε» περισσότερο την ψυχολογία των ποδηλατιστών, που τόσο καιρό παιδεύονται με τις μετακινήσεις τους.

Ο καιρός υπουργέ μου δεν είναι μετρήσιμο  μέγεθος;

Άλλωστε, η Αθήνα είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν τόση ηλιοφάνεια αλλά όχι ποδηλατόδρομο. «Πιστεύω ότι θα προχωρήσει και ενδεχομένως να το επεκτείνουμε και σε κάποιες άλλες ώρες και μέρες, που δε θα έχει συσσωρευμένη κίνηση. Ήταν αυτονόητο και αναρωτιέμαι γιατί καθυστέρησε τόσα χρόνια. Το ποδήλατο διεκδικεί τη θέση του μέσα στην πόλη και οφείλουμε να του την προσφέρουμε» κατέληξε ο υπουργός.

Και εγώ αναρωτιέμαι κύριε υπουργέ γιατί είστε άτολμος. Η εξαγγελία σας είναι μίζερη και δεν πρόκειται να σας δώσει ουσιαστικά στοιχεία. Ο λόγος είναι ότι θεωρείτε πως  το ποδήλατο είναι χόμπυ. Λες και  λέμε  "Α! Τετάρτη απόγευμα σήμερα κάτσε να πάω με το ποδήλατο στην  Αθήνα  μια  βόλτα."  

Το ποδήλατο είναι (δυνητικά) μέσο καθημερινής κυκλοφορίας. Και σε ώρες εργάσιμες. Και το πιλοτικό μέτρο θα έπρεπε να εφαρμοστεί μία τουλάχιστον εργάσιμη  ημέρα, σε ρεαλιστικές (πραγματικές ) ώρες, έστω διακεκομένα ή έστω σε μία γραμμή.  Ετσι που το κάνετε είναι δήθεν.

Δυστυχώς δεν λείπει μόνο τόλμη για τα μείζονα  (άνοιγμα κλειστών  επαγγελμάτων)  αλλά και για τα ελάσσονα, όπως το θέμα του ποδηλάτου.   Κατα τα άλλα δόθηκαν εκατομμύρια για να αποκτήσουμε  κακοφιαγμένους ποδηλατόδρομους και άστοχα  τοποθετημένους, προκειμένου να έχουμε  Ευρωπαϊκο προφίλ.  

Και πάλι δήθεν.

Και μια τελευταία ερώτηση. Γιατι τα αυτονόητα  δεν τα κάνουν οι αρμόδιοι πχ η διοίκηση της Αττικό Μετρό, παρά πρέπει να ασχοληθεί ο  υπουργός εν τη μεγαθυμία του;

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

ΥΓ  ΜΗΝ  ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ  για τη δέσμευση των βουλευτών να μην κάνουν χρήση της ασυλίας

    http://www.gopetition.com/petition/29530.html.

(βλ. προηγούμεο σημείωμά μου Τετάρτης 9 Φεβρουαρίου )http://maecenas.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=29657&blid=404

 

 

 

Σχόλια

17/02 00:47  bartok
Ξεκινάω από την τελευταία (ρητορική) ερώτηση:
Γιατί ο Σπυρέτος μας πρέπει κάπως ναφτιάξει το προφίλ του. Από τότε που μπήκε (επιτέλους...) στην Κεντρική πολιτική σκηνέ έχει κάνει τόσες μπαρούφες που μάλλον σώζεται από το γεγονός ότι το γενικότερο στυλάκι του ταιριάζει με αυτό του Γιωργάκη.
Κατα τα άλλα, πολύ σωστό άρθρο για ένα μάλλον "μικρό" (;) θέμα, αλλά και σταμικρά και στα μεγάλα φαίνεται ότι ακόαμ είμαστε καραγκιοζιστάν.
17/02 00:53  bartok
Y. Γ. Σε σχέση με την ψηφοφορία:
Μήπως θα έπρεπε να "επικαιροποιηθεί λίγο το εισαγωγικό;
Τα περιστατικά προπηλακισμού βουλευτών (στα οποία αναφέρθηκα σε άλλο σημείωμα)αλλά και το Email που κυκλοφορεί προωθώντας την ιδέα της κατάληψης της Βουλης, δείχνουν ότι μάλλον έχουμε ξεπεράσει το στάδιο απλώς της "αποστροφής".
17/02 01:18  bartok
Υπάρχουν και χειρότερα!
Τίτλος video που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Bloomberg:
"Mubarak's Personal Fortune Estimated at $40-$70 Billion" !)
Δηλαδή ποιός Άκης, Μαντέλης, Ζαχό, Αναστασιάδης, Βουλγαράκης ή όποιος άλλος.
Υπάρχουν λοιπόν πολύ χειρότερα.
Επομένως: Καλά είμαστε τί να τραβιόμαστε τώρα... (Δεν υπάρχει λόγος να υπογράψουμε)Ή :
Όσο και χειρότερα να υπάρχουν εμείς πρέπει να χτυπάμε τα δικά μας για να πάψουν (όσο γίνεται) να συμβάινουν.
(Υπάρχει λόγος να υπογράψουμε.)
17/02 11:20  Μαικήνας
Φίλε Bartok Σας ευχαριστώ για την πληθωρική σας παρουσία. Μία ερώτηση: Γνωρίζετε τον Υπουργό και τον αποκαλείτε Σπυρέτο;
Δεν νομίζω ότι είναι δόκιμη η αναφορά σε προσωπικές γνωριμίες. Απεχθάνομαι τα blogs όπου αντιλαμβάνεσαι ότι συνομιλεί μια παρέα.
Άλλωστε όλοι μίας γενιάς και ενός χώρου είμεθα γνωστοί. Όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο Μανώλης Αναγνωστάκης "Α ρε Λαβρέντη που μόνο εγώ τόξερα τι κάθαρμα είσουνα"
Είναι λοιπόν φανερό ότι όλοι γνωρίζουμε πολλά για πολλούς απο τα "ένδοξα " φοιτητικά χρόνια. Και έχουμε προσωπική γνώμη για πολλούς. Δεν εμπίπτει όμως στο χώρο της δημόσιας πολιτικής ή πολιτιστικής συζήτησης.
Αν με ακούγατε κατ ιδίαν θα μπορούσα να πώ πολλά για πολλούς.
Ευχαριστώ για την αφορμή που μου δίνετε να διασαφηνίσω κάποιες απόψεις μου για το ύφος του Blog.
17/02 11:44  bartok
Το "Σπυρέτος" δεν έχει να κάνει με την όποια γνωρίμία, αλλά με την όλη πολιτεία το ανδρός από την εποχή μου κατέβηκε ώς υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον Συνασπισμό και χαρακτηρίστηκε από κάποιους Ο "Αβραμόπουλος της Βορείου Ελλάδας". (Δεν ξέρω αν ήτανε κομπλιμέντο.)
Νομίζω ότι στο πρόσωπό του βλέπουμε μία σειρά από συμπεριφορές (πρώην) αριστερών που -τί να κάνουμε;- μας εξοργίζουν.
Πέραν αυτού, όπως είπα και πριν, τόσον καιρό που κυκλοφορεί στη λεγόμενη "κεντρική πολιτική σκηνή" τί έχει να επιδείξει; (Εκτός από γκάφες.)
Πάντως ζητώ συγνώμη αν έθιξα τiς ευαισθησίες του blog.
17/02 17:05  Μαικήνας
Δεκτές οι εξηγήσεις.
Ευχαριστώ
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις