Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Μεταναστευτικό θέατρο του παραλόγου στο Δήμο Αθήνας.
743 αναγνώστες
Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011
19:04

 

 

"Παραιτήσεις αντιδημάρχων με αφορμή τους μετανάστες"

 

http://www.capital.gr/News.asp?id=1139515

 

 

Νομίζω αγαπητοί μου αναγνώστες, ότι τα όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας αποκαλύπτουν τα τεράστια αδιέξοδα στα οποία μόνοι μας έχουμε περιέλθει.

Οι μεν μετανάστες διεκδικούν μια  σύνομη αντιμετώπιση, αφου όπως λένε εδώ και πολλά χρόνια δεν εφαρμόζεται ο νόμος, τον οποίον όμως και οι ίδιοι παραβίασαν ερχόμενοι παράνομα εδώ. Θα μου πείτε αν είναι πρόσφυγες πολεμικών επιχειρήσεων ή πολιτικού χαρακτήρα πως αλλιώς να το κάνουν, πρώτα το βάζεις στα πόδια και  μετά αναζητάς καταφύγιο. Βέβαια υπάρχει και ένα φαινόμενο χρησικτησίας της Δημοκρατίας το οποίο τους το διδάξαμε εμείς οι αυτόχθονες.

Οι προοδευτικού προφίλ δημοτικοί σύμβουλοι, ακόμα και αν δεν ήσαν ανάμεσα σε αυτούς που τους βοήθησαν να έλθουν εδώ, για λόγους αρχής διεφώνησαν με την πρόταση Καμίνη. Βλέπετε η ανάγκη ευσήμων προοδευτικής πολιτικής συμπεριφοράς και η αναζήτηση σημείων όπου η δική τους συνιστώσα θα καταγραφεί, τους οδηγεί  στην υποστήριξη θέσεων πιο μαχητικών, που θα θέσουν το πρόβλημα επι τάπητος απαιτώντας λύση εδώ και τώρα.

Ο Δήμαρχος πιο ρεαλιστής, αναζήτησε μια λύση ενδιάμεση. Να σταματήσει η απεργία πείνας καιμεμεσολάβηση των υπηρεσιών του δήμου να ξεκινήσει η συζήτηση και η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ους. Προφανώς γνωρίζοντας ότι να λυθεί το μεταναστευτικό πρόβλημα στο σύνολό του εδώ και τώρα δεν γίνεται, πράγμα βέβαια που το ξέρουν και οι "προοδευτικώτεροι" των συμβούλων του.   

Απο την άλλη πάλι, και εδώ προσωπικά νομίζω ότι έχει δίκιο, ισυρίστηκε ότι η άνευ όρων αποδοχή του αιτήματος των απεργών για νομιμοποιήσή τους στέλνει το μύνημα ότι στην Ελλάδα αν εκβιάσεις πετυχαίνεις. Βέβαια ο κος Καμίνης μοιάζει να ξεχνάει ότι την τέχνη του εκβιασμού τους την  μάθανε κι αυτή στην Ελλάδα.

Τέλος ο ανεκδιήγητος κος Κακλαμάνης, ομού μετά του κου Ψινάκη και άλλων συνεπών αντιμνημονιακών δεξιών, ζήτησε να ασκηθούν πιέσεις στηυν κυβέρνηση, ώστε το υπουργείο να καταθέσει τροπολογία, λές και με μια τροπολογία λύνεται το θέμα, αλλά πρότεινε, άκουσον άκουσον,οι συγκεκριμένοι απεργοί να έχουν προτεραιότητα στην διαδικασία νομιμοποίησης αλλά να μην φανεί ότι η πόλη  υποχωρεί σε πιέσεις.

Ο γνωστός Χρυσαυγίτης κος Ν.Μιχαλολιάκος δεν πληροφορούμεθα απο τα δημοσιεύματα, τι έπραξε και τι είπε. Νομίζω ότι του αρκεί η βιντεοσκόπηση του  Δημοτικού  Συμβουλίου για να προσπαθήσει να πείσει ακόμα περισσότερους απλούς πολίτες  ότι  Δημοκρατία πότε πότε δεν δίνει λύσεις αλλά μόνο αδιέξοδα.

Αν η Πόλις είναι μικρογραφία και κύτταρο του Κράτους τότε 

«Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας» ...
     Άμλετ 4η σκηνή 1η πράξη

Τέλος ο Μαικήνας επειδή παραμένει μέχρι θανάτου οπαδός των θεσμικών και σύνομων με σοβαρότητα και όχι με νυχτερινές τροπολογίες διαδικασιών, επαναφέρει την ουτοπική του προσπάθεια για συλλογή υπογραφών με σκοπό την πίεση των "πατέρων του Έθνους" να αποποιηθούν την ασυλία βάση της παραγράφου 5 του άρθρου 86 του Συντάγματος

Η ηλεκτρονική  διεύθυνση είναι http://www.gopetition.com/petition/29530.html

περισσότερα σε παλαιότερη ανάρτησή μου

 http://maecenas.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=29719&blid=404

Ψυχραιμία πατριώτες

 

 

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

ΥΓ: Και για να μην αγνοούμε κάποια πράγματα διαβάστε για το φαινόμενο των διαμελισμένων πτωμάτων μεταναστών. Μπορεί να μην συμφωνήσετε με ορισμένα σημεία του άρθρου. Το πρόβλημα όμως υπάρχει.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=21/02/2011&s=paremvash&c=ellada

ΦΡΙΚΗ!!!

 

 

Απο τη στήλη Επικαιρότητα του οικείου ιστοτόπου.

Σχόλια

23/02 00:39  bartok
Είναι πολύ αργά για σοβαρή απάντηση!
Από αύριο...
23/02 02:10  nhad
Νομίζω ότι κάθε κίνηση της πολιτείας θα πρέπει εκτός των άλλων να λαμβάνει υπόψη της ένα πράγμα: Το τι γίνεται στην Ελλάδα στο θέμα της μετανάστευσης το παρακολουθούν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια απελπισμένοι άνθρωποι στην Ινδία, στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν. Με άλλα λόγια, θα αποφασίσουν αν θα έρθουν από το αν κρίνουν ότι θα πετύχουν αυτό που επιζητούν. Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να βρίσκουν στην Ελλάδα αυτά που ζητούν. Μέσα σε αυτά είναι βέβαια και η ευκολία μετάβασης στην υπόλοιπη Ευρώπη, που μερικοί νομίζουν ότι θα ήταν λύση.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις