Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Η ειρωνία της λογοκλοπής ενός ευγενούς. Ουδέν κρυπτόν υπό το διαδίκτυο.
944 αναγνώστες
Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011
13:16

Είναι όντως ειρωνεία να σε λένε zu Guttenberg έστω και με δύο tt, ( το όνομα του εφευρέτη της τυπογραφίας Gutenberg γράφεται με ένα)  και να αποκαλύπτεται ότι έχεις διαπράξει λογοκλοπή στην διδακτορική σου διατριβή.

Ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος  Γερμανός υπουργός Άμυνας Karl Teondor  zu Guttenberg και κατά πολλούς πιθανός διεκδικητής της Καγγελαρίας, όταν με το καλό θα εκλεινε  ο κύκλος της κας Μέρκελ , φαίνεται ξέχασε την αυτονόητη αλήθεια του ονόματός του.  Η διάδοση της τυπογραφίας κάνει κοινωνούς των κειμένων μας πολλούς περισσότερους απο όσους μπορεί να φανταστεί ο νους του ανθρώπου. Το διαδίκτυο απλά μεγιστοποιεί το φαινόμενο.

Κατ επέκταση, όπως η ερμηνεία της Βίβλου δεν ήταν πλέον μονοπώλιο των καθολικών ιερέων, αλλά δικαίωμα του κάθε αναγνώστή, αντιστρόφως μέσω του ιδίου μηχανισμού διάδοσης της πληροφορίας  καθίσταται γνωστός ο συγγραφέας  ενός κειμένου. Εξ ού και η έννοια των πνευματικών δικαιωμάτων, που δεν αφορά μόνο το οικονομικό σκέλος.

Έτσι, ώ της ειρωνείας η αφθονία των ιδεών και των κειμένων, που προφανώς επέτρεψαν στον φιλόδοξο νεαρό πολιτικό να διεκδικήσει τον τίτλο του Δόκτωρα, χρήσιμου  για την  παραπέρα καριέρα του, αυτή ακριβώς η πάνδημη αφθονία τιμώρησε την υπέρμετρη φιλοδοξία του.

Tο ατόπημά του εκτός των άλλων εκθέτει το αξιακό σύστημα που προφανώς ο ίδιος ήθελε να εκμεταλευτεί. Η λέξη zu Guttenberg που υποδηλώνει τίτλο ευγενείας (;) και γαιοκτητική ιδιότητα στους σημερινούς καιρούς των άϋλων χρηματιστηριακών αξιών, προφανώς ήταν ένα ακόμα χρήσιμο εφόδιο στην πολιτική του καριέρα.

Δύσκολοι καιροί όμως για "ευγενείς".

Μάθημα χρήσιμο  στους χαλεπούς  καιρούς που διανύουμε.

Φιλικά

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

ΥΓ 1: Έχουμε και εδώ γόνους- " πρίγκηπες" μεγαλόσχημων οικογενειών. Το θυμάστε ελπίζω. 

Σχόλια

01/03 13:24  Ηρακλής
Θα το ανεβάσω πιο σκληρά σε άρθρο.
ομως μαικήνα, μην επιχειρήσεις σύγκριση με την ελληνική πραγματικότητα.
διότι όπως γνωρίζεις, εδω κανενας ελληνας δεν καταδεχεται να υποκλεψει μερος του διδακτορικου του.
εδω το κλεβουν ολοκληρο!
και δεν καταδεχονται να πηγαινουν σε ξενα πανεπιστημια για να το βρουν.
τους το φερνουν στο σπιτι!
ε, ρε και να μιλουσαν ποι γραμματειες των πανεπιστημιων της ελλαδας!
01/03 18:16  σεβαστη
Και οι γερμανοί τον αποκαλούν σκωπτικα
Zu Googlberg.
01/03 18:21  Μαικήνας
Απο το google προφανώς, ε;
01/03 18:38  bartok
Να λοιπόν που κάπου συμφωνούμε με τον αγαπητό Ηρακλή!
Επιτρέψτε μου μία μικρή ιστορία:
Πριν μερικά χρόνια η σύζυγός μου έγινε (από καλή μας φίλη), παραλήπτης της εξής πρότασης: Να συγγράψει (επ' αμοιβή φυσικά), μία εργασία για κάποιο παιδί φίλης της που σπούδαζε γιατρός στη Ρουμανία, νομίζω και η οποία γι' αυτές τις σπουδές είχε θυσιάσει τα πάντα.
Η πρόταση απερρίφθη μετά βδελυγμίας, όμως το "ζούμι" έρχεται τώρα: Όταν μετέφερα το γεγονός σε κάποιους γνωστούς εισέπραξα εξής την απάντηση:
"Καλά πού ζεις; Άνοιξε τα "ΝΕΑ" να διαβάσεις μικρές αγγελίες όπως: "Συγγράφονται εργασίες στο τάδε αντικείμενο. Τιμές λογικές."
Το χειρότερο μου το είπε γνωστός μου αρχιτέκτονας: Τέτοιες αγγελίες δημοσιεύονταν τότε (υποθέτω και τώρα), ακόμα και στο περιοδικό του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος!
Από 'κει και πέρα, τί να λέμε...
01/03 19:45  oberon
"εδω κανενας ελληνας δεν καταδεχεται να υποκλεψει μερος του διδακτορικου του"

Ξέρεις Ηρακλή υπάρχουν εξαιρέσεις που αδικείς κατάφωρα. Σε νοιάζει ;
Διευκρίνιση : δεν μιλάω για εμένα.
01/03 20:03  Μαικήνας
Παιδιά ψυχαραιμία

Σίγουρα υπάρχουν ευσυνείδητοι και έντιμοι επιστήμονες και ερευνητές.
Όμως ότι έχουμε λόγους να αμφιβάλουμε για την σοβαρότητα της αξιολόγησης μερικών μεταπτυχιακών τίτλων κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί.
Απο εκεί και πέρα ας αποφεύγουμε τις γενικεύσεις.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις