Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Τον ΚΑΝΤΑΦΙ πολλοί εμίσησαν. Τα χρήματά του ουδείς.
1001 αναγνώστες
Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011
22:54

 Αντιπαρέρχομαι σενάρια που θέλουν την Δύση να στηρίζει  τον Καντάφι  και όλους τους άλλους "λαοπρόβλητους"  δικτάτορες, προκειμένου την κατάλληλη στιγμή να τους  ρήξει. Με τα σενάρια συνομωσίας ποτέ δεν τα πήγαινα καλά. 

 Ας όψονται όμως αυτοί που έσπαγαν το 1984 το εμπάργκο που είχε επιβληθεί στη Λιβύη, τότε που ο τρίτος δρόμος προσφερόταν σαν την ασφαλεστέρα οδό προς τον σοσιαλισμό.

Η πρώτη επίσημη επίσκεψή του Α. Παπανδρέου στη Λιβύη έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου του 1984. «Σας εξετάσαμε, σας δοκιμάσαμε, σας εμπιστευόμαστε» του είπε κατά την υποδοχή του ο πρωθυπουργός Τζαλούντ και τον οδήγησε στη σκηνή του Καντάφι. Ο Παπανδρέου τού χάρισε μια αρχαία λήκυθο με την αφιέρωση: «Στον μεγάλο ηγέτη και ελευθερωτή, στη μεγάλη φυσιογνωμία της δύσκολης εποχής μας, με θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς». Ο Καντάφι ανταπέδωσε με το διάσημο «Πράσινο Βιβλίο», όπου ανέλυε το σύστημα της άμεσης δημοκρατίας των μαζών.

Η σχέση της οικογενείας Καντάφι με την άμεση δημοκρατία συνεχίστηκε και με τον γυιό του, Σείφ Αλ Ισλάμ. Το διδακτορικό του  απο το  London School of Economics το 2008 είχε σαν θέμα :" Ο ρόλος της Κοινωνίας των πολιτών στον εκδημοκρατισμό των διεθνών σχέσεων".   Καλό!!!

Βέβαια η όλη υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στην Αγγλία. Ο πρύτανης του LSE  παραιτήθηκε, αφού εκτός των άλλων είχε αναλάβει επενδυτικός σύμβουλος του Καντάφι, μιλώντας  όμως για κυβερνητική υπόδειξη  προκειμένου να παράχει τις υπηρεσίες του στον Mουαμάρ. Βέβαια ο τελευταίος δεν υπήρξε αχάριστος. Το LSE πήρε μια γενναία δωρεά.

Θυμίζω ότι  ο νυν πρωθυπουργός υπήρξε μέλος του Δ.Σ του ιδρύματος Καντάφι στο Λονδίνο απο το 2009 μαζί με άλλα λαμπρά ονόματα της διεθνούς πολιτικής με χαρακτηριστικότερο τον γνωστό ως "ανοξείδωτο"  Τζούλιο Αντρεότι. Παραιτήθηκε πρόσφατα. Πρόσφατα επίσης διέγραψε διάφορα "μπουμπούκια" απο τη Σοσιαλιστική Διεθνή (Μπεν Αλι, Μουμπάρακ).

Βέβαια τα 2008 και 2009 είναι πολύ μετά την έκδοση στο Ηνωμένο Βασίλειο των κρατικών πρακτόρων της Λιβύης προκειμένου να δικαστούν για την ανατίναξη μεβόμβα του αεροπλάνου της PAN AM πάνω απο το Λόκερμπυ της Σκωτίας το 1988. Χάθηκαν 270 άνθρωποι. Μετάτην έκδοση και την καταδίκη τους η Λιβύη πλήρωσε ένα σημαντικό ποσό για αποζημιώσεις και τελικά το αίμα έγινε νερό παρά τις ενστάσεις των συγγενών. Οι εταιρίες περιμένανε στην πόρτα.

Εκτός απο την γελοιότητα του διδακτορικού, με θέμα την Κοινωνία των Πολιτών, υπήρξαν και άλλα περιστατικά όπου τα πετροδολλάρια του δικτάτορα άνοιγαν δρόμους στον υιό.

Ο Σεΐφ είναι σουρεαλιστής ζωγράφος. Μία έκθεσή του με τίτλο " Η έρημος δεν είναι σιωπηλή" παρουσιάστηκε στο Λονδίνο, στο Παρίσι στο Βερολίνο, στο  Τόκυο,  στο Σ.Πάολο , τη Μαδρίτη και στην Μόσχα. Ξεκίνησε την διεθνή περιοδεία το 2005. Είχε όμως ξαναεμφανιστεί το 2002. Σας παραθέτω το σχετικο λινκ απο το The Art Newspaper http://www.theartnewspaper.com/articles/Gaddafi%e2%80%99s+son+reveals+true+colours/23343

Ο πειρασμός να σκεφτούμε  ότι η πάνδημη υποδοχή απο το φιλότεχνο κοινό καθώς και οι ενδιαφέρουσες κριτικές στηριζόντουσαν στα χρήματα αλλά και στην δύναμη του μπαμπά είναι μεγάλος.

Άλλωστε στο χώρο της Τέχνης η επίκληση  λογιών λογιών θεωριών προκειμένου να εξυμνήσουμε ένα έργο  τέχνης  είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Το σκεπτικό δεν μας ενδιαφέρει.  Αν θέλετε όμως μπορείτε με τη σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο (the desert is not silent) να δείτε τι γράφηκε. Το ύφος του μπλόγκ δεν επιτρέπει να χαρακτηρίσω τις απόψεις αυτές. Εύχομαι να τα πίστευαν αυτά που έγραφαν.

Τελειώνω δείχνοντάς σας μερικά απο τα έργα του σουρεαλιστή  ζωγράφου και μελετητή της Κοινωνίας των Πολιτών.

      Στη Μόσχα

 

 

 

-Τι εκφραστικό που τον έχετε ζωγραφίσει!

- Βρίσκετε; Σας ευχαριστώ.

-----------------------------------------------------------

Τον Καντάφι πολλοί εμίσησαν. Τα χρήματά του  ουδείς!.

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

 

Υγ Για την ενημέρωσή σας: Δήμητρα Λιάνη για Καντάφι και Α. Παπανδρέου http://www.cosmo.gr/News/Hellas/312469.html

 

 

 

 

Σχόλια

07/03 18:39  PREMIUM
Αγαπητέ Μαικήνα (Γιώργο) ...

Ξενάγηση στο Harvard έκανα ΤΟΤΕ με <εξουσιοδοτημένους> φοιτητές του τμήματος Ι~σ~τ~ο~ρ~ί~α~ς (τί άλλο)
Υπο~τίθεται ... for free !

Τελικά πληρώσαμε στα <σομπρέρο> τους που μας έριξαν στο δρόμο, περισσότερα από τους ... επαγγελματίες ξεναγούς !

Αυτό που με σημάδεψε από την ξενάγηση ήταν η ρήση :

Harvard loves money !

Οπότενες ... προσθέτω ! Πόσω μάλλον το LSE !
~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~
07/03 19:56  Μαικήνας
Money makes the world go round φίλτατε. Καλά οι ακαντέμιδες και οι άνθρωποι της Τέχνης;
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις