Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Ο "συνομώτης" φαναρτζής και η θωράκιση της Εθνικής Οικονομίας.
1008 αναγνώστες
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011
07:41

 

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ!!!

 

Δικογραφία σε βάρος δέκα ατόμων για το e-mail περί χρεοκοπίας

NAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 08:45

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ  ΣΕ  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

H ποινικοποίηση της παράνοιας δεν είναι καλός δρόμος. Εκτός αν μιλάμε για συνομωσιολογία απο την πλευρά της εξουσίας. Τον λόγο έχουν οι νομικοί και οι συνταγματολόγοι.

 

 

 

Δεν ξέρω αν πιο πολύ και απο την συνομωσιολογία με ενοχλεί η αντίμετώπισή της με διοικητικά και άλλα μέτρα.

Αναφέρομαι στο περίφημο γράμμα που προφήτευε  την έξοδο της χώρας απο το Ευρώ, την σχεδιαζόμενη συσχέτιση του γεγονότος απο την κο Παπανδρέου με το 1821 και άλλα πολλά φοβερά αλλά και στη δίωξη του συντάκτη του. 

 

Η έξαρση της συνομωσιολογίας έχει πάρει όντως εκρηκτικές διαστάσεις. Η αποκάλυψη  της εκάστοτε φοβερής αλήθειας συνοδεύεται απο την απαιτούμενη δόση γενίκευσης,την έλλειψη  επαρκούς τεκμηρίωσης, με γενναίες δόσεις αυθαίρετων αναγωγών και κυκλικής σκέψης. Όλες οι συνομωσιολογικές θεωρίες αποκαλύπτουν ένα κέντρο εξουσίας και λήψης αποφάσεων. Επίσης στηρίζονται στην άποψη ότι ο καθημερινός άνθρωπος, πολίτης ή ομάδες πολιτών αλλά και ολόκληροι λαοί δεν ορίζουν την μοίρα τους ή εν πάσει περιπτώσει υπάρχουν ΚΑΠΟΙΟΙ που τους επιβουλεύονται.

Η λέξη  ΚΑΠΟΙΟΙ μας θυμίζει την λέξη ΣΥΣΤΗΜΑ που εισήχθη στο εννοιολογικό μας οπλοστάσιο εκεί γύρω μετά τη Χούντα. Φυσικά υπάρχουν οι συνήθεις κάποιοι απο τους οποίους παραθέτω μερικούς. Στην κορυφή της λίστας προτιμήσεων είναι οι ΕΒΡΑΙΟΙ, ακολουθούν η ΛΕΣΧΗ Bilderberg, ενω περίπου στην ίδια σειρά είναι οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, απο κοντά όλο το χρηματιστηριακό τραπεζικό σύστημα, εδώ τα πρωτεία έχει η εβραϊκή τράπεζα Goldman Sachs, και ακολουθούν οι διάφορες μυστικές εταιρίες, το φοβερό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (μου το είπαν δεν το ξέρω) και στις τελευταίες θέσεις της κλίμακας των εχθρών της ανθρωπότητας είναι οι πάλαι ποτέ πανίσχυροι ΜΑΣΩΝΟΙ.

Κανείς δεν αρνείται ότι η παγκόσμια κοινωνία χαρακτηρίζεται απο επάλληλα επίπεδα οργάνωσης και εξουσίας. Ομως η οργάνωση αυτή είναι πολύ πιο πολύ σύνθετη απο μια απλή πυραμιδοειδή διάταξη. Επιπλέον δεν είναι δεδομένη και αμετακίνητη.

Κατ επέκταση η συνομωσιολογία δεν μπορεί να οδηγήσει σε κανένα ασφαλές συμπέρασμα.

Η μόνη βεβαιότητα τέτοιων θεωριών είναι να μοχλεύουν το συναίσθημα κατ ουσίαν καθηλώνοντας τον πιστό σε μία υπερβατική διακαιολογία  των δικών του δεινών, δίνοντάς του όμως την ψευδαίσθηση ότι βλέπει   επιτέλους τα πράγματα απο πάνω, είναι δηλαδή πανόπτης, και όχι απο κάτω, σαν ένας  απλός άνθρωπος  και κατ ουσίαν ανήμπορος.   

Όταν οι συνθήκες της ζωής χειροτερεύουν δραματικά και απροσδόκητα τότε οι άνθρωποι στην προσπάθειά τους να καταλάβουν  και θεωρώντας την προηγούμενη ζωή τους δεδομένη, κατά κάποιον τρόπο τρελαίνονται, τα χάνουν, η ανασφάλεια εκτινάσεται στα ύψη  και η πιθανότητα αποκλίνουσας συμπεριφοράς αυξάνει κατακόρυφα. Η χρήση της λογικής είναι και αυτή μέρος της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Όπως και η μη χρήση της.

Ερχομαι τώρα στην αποκάλυψη ότι ο συντάκτης του επίμαχου μυνήματος ήταν ένας φαναρτζής απο την Κρήτη. Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τον εντοπισμό του απο την Ασφάλεια και το τμήμα ηλεκτρονικού εγκλήματος. Ούτε την δίωξή του για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Τούτο όμως που με προβληματίζει είναι η ανάγκη να κινηθεί κατ επειγόντως ο μηχανισμός του κράτους λές και υπήρχε απειλή κατά της εθνικής οικονομίας. Μεγαλύτερη απειλή απο την έλλειψη εμπιστοσύνης για το πλοίο και τον καπετάνιο δεν υπάρχει.

Δυστυχώς όταν η εθνική οικονομία θωρακίζεται με δικαστικούς λειτουργούς τότε τα ελλείματα είναι αλλού. Είναι ελλείματα αξιοπιστίας και ίσως εύρυθμης δημοκρατίας.  Και για αυτά δεν φταίει ο ευφάνταστος  φαναρτζής. Φταίει το πολιτικό προσωπικό και οι εκλεγμένοι όλων των βαθμίδων.

Οι δικαστές κάνουν τη δουλειά τους. Για παιδευτικούς λόγους είναι σωστό ότι εντοπίστηκε ο συνομώτης φαναρτζής.

Μήπως όμως όλοι μας, λαός, πολιτικοί , κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθούμε ότι έχουμε προ πολλού εγκαταλείψει το μονοπάτι  της λογικής και έχουμε μπεί στις κακοτράχαλες πλαγιές του μη ελεγχόμενου συναισθήματος και των σπασμωδικών ενεργειών 

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

ΥΓ

 Γνώμη: Ότιδήποτε ανυπόγραφο στερείται αυτομάτως του τεκμηρίου της σοβαρότητος και απευθύνεται στο συναίσθημα.

 

 

 

 

Σχόλια

20/03 09:47  bartok
Επιτέλους !
Μετά από καιρό που τα ηλεκτρονικά μυστήρια με είχαν απολκλείσει από την παρέα σας, κατάφερα να ξανασυνδεθώ.
Επιφυλάσσομαι...
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις