Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Βοηθάω τον τόπο μου. Κοιτάζω για το 520 στο barcode.
741 αναγνώστες
Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011
16:43

 

Οχι δεν είμαι οπαδός του προστατευτισμού, ούτε των κλειστών αγορών και επαγγελμάτων. Δεν μπορώ όμως να μην εκφράσω τη θλίψη μου για το κατάντημά  μας  και στο θέμα των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων.

Ας μην γελιώμαστε. Έχουμε συμβάλει και εμείς στο φαινόμενο.

Σκόρδα Χιλής, ντομάτες απο το Ισραήλ και καρπούζι απο την Κόστα Ρίκα. (οι χώρες μπήκαν στην τύχη)

Μήπως να σκεφτούμε την σημερινή πρόταση του Κου Μαυρίδη, να στηρίξουμε δηλαδή τα ελληνικά προϊόντα. Όχι μόνο τα γεωργικά.

Που να ψάχνω, θα πείτε. Κι όμως με στο bar code φαίνονται όλα.

Ο ελληνικός αριθμός είναι το 520. Οπου βλέπετε bar code με αυτά τα ψηφία στην αρχή είναι ελληνικό προϊόν. Τέρμα πια το made in.

Αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο. Μπορεί μια ελληνική μαρμελάδα ή ένα ελληνικό μπισκότο να είναι δίπλα σε αυτά που πήρατε απο το ράφι.

Ας νοιαστούμε για τον πλαϊνό μας, ας σκεφτούμε τον επόμενο άνεργο.

Χωρίς υπερβολές, χωρίς φανφάρες, χωρίς εχθρότητα για τους άλλους. 

Έτσι απλά.

Καλό Σαββατοκύριακο

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

Σας δίνω το λινκ όπου μπορείτε να δείτε τα barcodes διαφόρων χωρών.

 

http://www.makebarcode.com/specs/ean_cc.html

ΥΓ  Δεν έχω τίποτε με τα γερμανικά και τα γαλλικά super markets. Άλλωστε δεν νηστεύουμε για να νικήσουμε το Σατανά. Νηστεύουμε για το δικό μας όφελος. Λίγο μέτρο ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

 

Σχόλια

08/04 18:52  ks
Χμμ, εχει σχεση με το βασικο μισθο;
08/04 18:54  ks
Χωρις αστεια: πολυ χρησιμο link
08/04 22:16  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Φίλτατε Γιώργο,
τα θέματα δεν είναι τόσο απλά...
1. Ποιο είναι το κυρίαρχο στοιχείο; Η "ελληνικότητα" του προϊόντος,..η "ελληνικότητα της εταιρίας, η οποία το διαθέτει η ελληνική προστιθέμενη αξία στο προϊόν,.. οι "φόροι" τους οποίους αποδίδει <εδώ> η "ξένη" εταιρία... η απασχόληση την οποία δημιουργεί <εδώ> η "ξένη" εταιρία... κ.λπ
2. Πολλές "πολυεθνικές" στο χώρο των πολυκαταστημάτων, την ίδια στιγμή όπου πωλούν "σκόρδα Αργεντινής", πωλούν π.χ. και "ζύθο Θράκης" σε "λευκή" συσκευασία (δηλαδή ονομασία της πολυεθνικής), ΑΛΛΑ την ίδια στιγμή πωλούν το "ζύθο Θράκης" στο δίκτυό τους ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!..
3. Το "πρόβλημα" μου θυμίζει:
3.1 Την έρευνα εις τας ΗΠΑ, όπου η <κοινή αντίληψη> ήταν: ΟΧΙ στα αυτοκίνητα Toyota (εργοστάσιο εις τας ΗΠΑ - προστιθέμενη επιτόπου αξία 90% και αντίστοιχη εγχώρια απασχόληση). ΝΑΙ στα αυτοκίνητα FORD (μόνο τελική συναρμολόγηση εις τας ΗΠΑ - προστιθέμενη επί τόπου αξία 10% και αντίστοιχη απασχόληση)...
3.2 Την εργασία της "αιμοβόρου" Μυρσίνης εις το Μεταπτυχιακό της Μαρσίλλιας, όπου τεκμηρίωσε ότι το <μπλουζάκι> από καθαρό βαμβάκι υστερεί από το αντίστοιχο με ΜΟΝΟ 70% βαμβάκι + "πλαστικό", εάν ληφθούν υπόψη ΟΛΕΣ οι παράμετροι Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στον <Κύκλο Ζωής> του!..
08/04 23:17  Μαικήνας
Τριαντάφυλλε έχεις δίκιο σε όσα λές. Ιδίως το ερώτημα : η ελληνικότητα της εταιρίας ή του προϊόντος;
Θεωρώ ότι είτε έτσι είτε αλλιώς κάποια λεφτουδάκια θα πέσουν σε αυτών τον έρμο τόπο. Αν ηεταιρία είναι πολυθενική (μπρ...)το αλλά το προϊόν ελληνικό κα΄που στην διαδικασία παραγωγής ενδεχομενως δουλέυουν έλληνες ή ως υπεργολάβος έλληνας με αλλοδαπούς εργαζόμενους. Ακόμα όμως και έτσι κα΄τιμένει πίσω. Τώρα το ενδεχόμενο να είναι αμιγώς ελληνική εταιρία με αμιγώς ελληνικό προϊόν αν συμβαίνει πάλι καλοδεχούμενο. Σε κάθε περίπτωση σε χαλάει να το κοιτάζεις;
08/04 23:30  Μαικήνας
Εαν διαβάσετε το λινκ γράφει:
The first two or three digits of an EAN-13 barcode identify the country in which the manufacturer's identification code was assigned.
Αρα Τριανταφυλλε μάλλον αφορά την εταιρία. Απο εκει και πέρα αν τα κεφάλαια είναι καθαρά ελληνικά αυτο είναι αλλου παπά ευαγγέλιο.
09/04 14:44  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Δεν με χαλάει να το ψάξω! Απλώς δεν αρκεί... Προτιμότερη η "Βεργίνα" (όλα ελληνικά και έδρα στη Θράκη) από τη "Μύθος" από καιρού ανήκουσα σε πολυεθνική (με άγνωστο πχ. καθεστώς φορολόγησης).
Σήμερα στο μάρκετ ήθελα ν΄αγοράσω κάπαρη. Το βαζάκι του "ΑΒ" έγραφε εμφανώς: <προϊόν Τουρκίας - συσκευάζεται στην Ελλαδα>. Μπα λέω θα πάρω "Ξενία" (προφανώς ακριβότερη). Ψάχνω -ψάχνω και κατάφερα να διαβάσω με πολύ ψιλά γράμματα απλώς: "Συσκευάζεται στην Ελλάδα".
09/04 14:58  ks
Η ελληνικοτητα ενος προιοντος υπο την εννοια που κουβεντιαζουμε, εχει να κανει με ποσοι εγχωριοι εργαζομενοι απασχολουνται σε ολα τα σταδια παραγωγης και διακινησης του προιοντος μεχρι το σπιτι μας και φυσικα με το πού πληρωνει τους φορους της η εταιρια... Η εθνικοτητα του (των) μεγαλομετοχου της πολυ λιγο ενδιαφερει.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις