Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Ανακυκλώση σκουπιδιών, ανακύκλωση προβλημάτων, ανακύκλωση πολιτικών
708 αναγνώστες
Τρίτη, 19 Απριλίου 2011
09:58

Στην Ελλάδα γενικώς ανακυκλώνουμε τα πάντα.

Τίποτα δεν πάει χαμένο.

Ανακυκλώνουμε πολιτικούς και πολιτικές οικογένειες.

Ανακυκλώνουμε νοοτροπίες.

Ανακυκλώνουμε ιδεολογίες και ιδεοληψίες.

Ανακυκλώνουμε φοβικά σύνδρομα.

Ανακυκλώνουμε τέλος τα προβλήματα που μας δημιουργεί  η εμμονή μας στην ανακύκλωση όλων των προηγουμένων.

Θεωρητικά η ανακύκλωση συμβάλλει στην αειφορία. Αειφορία όμως δεν σημαίνει διατήρηση. Ούτε συντήρηση. Η ανακύκλωση είναι μια δυναμική διαδικασία που προϋποθέτει  μετασχηματισμό  (βαρβαριστί transformation). Ακόμα και μετουσίωση. Κάτι που δεν συμβαίνει στην περίπτωσή μας

Η δική μας ανακύκλωση ταυτίζεται μάλλον με τη συντήρηση. Το "έτσι το βρήκαμε έτσι το πάμε" μάλλον μας οδηγεί  σε νοοτροπίες του ΠΑΜΕ, που εκθειάζει ακόμα τα επιτεύγματα της  Ρώσικης Επανάστασης  και αναζητά τις λύσεις απο εκεί. (τυπικό παράδειγμα ανακύκλωσης ιδεολογίας και ιδεοληψίας)

Όπως βέβαια η επιλογή Κώστα Καραμανλή και Γιωργου Παπανδρέου ήταν καθαρή περίπτωση ανακύκλωσης πολιτικής οικογένειας και brand name.

Απο την άλλη πάλι η αξιοποίηση του κου Ανδιανόπουλου και Μάνου απο το ΠΑΣΟΚ σαν ανεξάρτητων βουλευτών είναι τυπικό παράδειγμα ανακύκλωσης πολτικών. Γενικά το Πασοκ σαν πιο οικολογικό κόμμα ανέκαθεν ανακύκλωνε δεξιούς πολιτικούς. Θυμάστε τον ΥΠ. Παιδείας κο Κοντογιαννόπουλο; Αλλά και αριστερούς, ονόματα δεν λέμε.

Ενίοτε η ανακύκλωση περιλαμβάνει μια μικρή διαχείριση του υπολείμματος, όπως συμβαίνει στην ανακύκλωση προβεβλημένων συνδικαλιστών. Η ανακύκλωση των κομματικών συνδικαλιστών και η μετατροπή τους σε βουλευτές είναι κάτι ανάλογο με την διαφορά ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ.

Τελειώνω με τον αλήστου μνήμης σεβαστό τέως πρόεδρο κύριο Σαρτζετάκη, ο οποίος εισήγαγε την εθνική μας  καχυποψία, ότι το σύμπαν συνομωτεί εναντίον μας επειδή "είμαστε έθνος ανάδελφο".΄Τυπικό παράδειγμα ανακύκλωσης φοβικού συνδρόμου.

Εν τέλει το μόνο που δεν ανακυκλώνουμε σε αυτή τη χώρα είναι αυτά που θα έπρεπε να ανακυκλώνουμε. Τα σκουπίδια.

Λέτε η  εκεχειρία της Κερατέας να είναι μια αρχή;

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

 

 

  

Σχόλια

19/04 10:51  ks
Θα ηθελα να δω, πραγματι, τον ιδιο ζηλο, αυτον με τον οποιο κανεις σκαβει ορυγμα σε ενα βράδυ, να υπαρξει πλεον για να δωσουν στην Κερατεα μια λυση-απαντηση στη διαθεση των δικων τους σκουπιδιων. Θα ειχα πολλες ελπιδες ετσι για τον τοπο μας
19/04 11:08  Μαικήνας
Αγαπητέ φίλε. Ο γράφων και υπογράφων το blog ήταν σφοδρός πολέμιος των λογικών Κερατεας και του κινήματος δεν πληρωνω. Εντούτοις άκουσα και πιθανόν να ισχύει ότι οι κάτοικοινεκεί προτείνουν την λειτουργία συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης (υποθέτω καποιο εργοστάσιο) το οποίο θα διαχειρίζεται τα σκουπίδια της ευρύτερης περιοχής. Διατείνονται ότι έχουν σχέδιο το οποίο μαλιστα συζήτησαν με τον Ευρωπαίο Επίτροπο περιβάλλοντος.
Χάριν της αληθείας, αν βέβαια είναι αλήθεια.
19/04 22:30  bartok
Εγώ λοιπόν θα σας μιλήσω για τη "μουσική ανακύκλωση" και -μέρες που είναι- δεν θα ασχοληθώ με Θεοδωράκη, Τσιτσάνη ή ακόμα και με Χατζιδάκι, αλλά με κάτι πιο βασικό και παλιό: Τη Βυζαντινή "μας" παράδοση.
Δεν ξέρω αν είναι τα αυτιά μου, που όλο και περισσότερο "ανοίγουν" (δίκοπο μαχαίρι αυτό, ξαφνικά ακούς παλιά αγαπημένα τραγούδια σε ηχογράφηση και φρίττεις). Όπως και να 'χει, φέτος πέφτοντας -όπως κάθε χρόνο- πάνω στις καθιερωμένες αναμεταδόσεις λειτουργιών από τα κρατικά κανάλια, για π΄ρωτη φορά εισέπραξα από τον ήχο της ψαλτικής, μία απύθμενη αίσθηση διεκπεραίωσης και βαρεμάρας. Μία αίσθηση μέτριας έως κακής μουσικής εκτέλεσης εκτελεσμένης από τυχαίους μουσικούς που κατέχουν το στασίδι αυτό με ανάλογες διαδικασίες που κάποιος κατέχει συνδικαλιστικό πόστο στην ΟΤΟΕ η τη ΓΕΝΟΠ.
Το αίσθημα αυτό έγινε ακόμα πιο έντονο καθώς όλως τυχαίως, είχα την τύχη (πάλι σε κρατικό κανάλι), να δω και να ακούσω το αντίθετο: Μία νεαρή κοπελιά να ψέλνει κάποια τροπάρια με τόση ομορφιά και ευαισθησία, που ξαφνικά σε κάνει να ανακαλύπτεις πργματικά πόσο υπέροχη είναι αυτή η (τόσο συντηρητική), μουσική!
Δεν θα πάω στο ρηξικέλευθο, γιατί να μην ψέλνουν και γυναίκες στην εκκλησία, αλλά θα σταθώ σε κάτι πολύ πιο απλό: Κανονικά οι ψαλτάδες που εμφανίζονται στο Εθνικό δίκτυο τέτοιες μέρες θα έπρεπε να είναι οι άριστοι των αρίστων. Με την ίδια λογική που οι σχολικές χορωδίες που πάνε να πουνε τα κάλαντα στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με σύγχρονη μετάδοση στην Τηλεόραση, θα έπρεπε να περνούν από ακρόαση και να αποτελεί ανταμοιβή - και κίνητρο- για τα σχολεία που φτάνουν ως εκεί.
Δε βαρίεστε... Και εδώ ανακυκλώνουμε. Όπως το "Μπεν Χουρ", τον "Χιτώνα", τις "10 Εντολές" και το "Quo Vadis". Κάθε χρόνο τα ίδια.
Οι ταινίες όμως δεν είναι δικές μας και επιπλέον, όπως και να μεταδοθούν πάντα καλό Hollywood παραμένουν. Το άλλο, το "δικό μας", τί ακριβώς είναι πλέον;
20/04 01:25  Μαικήνας
Αγαπητέ Μπαρτοκ
Για αυτό θεωρούσα σημαντικο τον Παπαζογλου και την παρέα του. Δημιουργησαν, έφεραν κατι καινούργιο κάνοντας ένα διάλογο με το παλιο. Παρθενογέννεση στην τέχνη δεν υπάρχει.Ο διάλογος είναι αναγκαίος, αλλά και η ανατροπή ή η υπέρβση επίσης, και οι δύο είναι αναγκαίες. Αυτά όσον αφορά στα καλλιτεχνικά και δή τα μουσικά. Στο θέατρο πάλι ανακυκλώνουμε το ύφος Κουν.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις