Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Ο Ατρόμητος Περιστερίου δείχνει το δρόμο για μια άλλη Ελλάδα.
951 αναγνώστες
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011
18:33

O Ατρόμητος Περιστερίου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

 

Δεν σκαρφαλώνουν μόνο  spreads στα ύψη. Μερικές φορές σκαρφαλώνουν και οι μικρές ομάδες του ποδοσφαίρου. Υπάρχει μόνο μια μεγάλη διαφορά. Αυτό που έχουν οι μικρές ομάδες που κατορθώνουν κάτι τέτοιο, δεν το έχουν οι κυβερνήσεις των χωρών που αφήνουν τα spreads τους να φεύγουν εκτός ελέγχου.

Ας δούμε μερικά θεμελιώδη χαρακτηριστικά. Διαβάζοντας την συνέντευξη του προπονητή του Ατρομήτου βλέπουμε μια ξεχασμένη φιλοσοφία. Οχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Αλλά σε όλη την ελληνική κοινωνία.

«Για να φτάσει, όμως, μια ομάδα μέχρι τέλους, όλα θα πρέπει να λειτουργούν στην εντέλεια. Υπάρχει ένας ιδιοκτήτης που αγαπάει το ποδόσφαιρο και σέβεται όλους τους εργαζόμενους. Και έχουμε πολύ καλή επικοινωνία, που δεν το βρίσκεις παντού. Οι ποδοσφαιριστές που έχουμε είναι ευσυνείδητοι επαγγελματίες».

Ευσυνείδητοι επαγγελματίες... Ξεχασμένες λέξεις!

"Και ξέρουμε όλοι ότι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα. Εγώ προσπαθώ με τους συνεργάτες μου και τους ποδοσφαιριστές μου να εργαζόμαστε σκληρά, να κάνουμε σωστές επιλογές και να εφαρμόζουμε μια φιλοσοφία ποδοσφαίρου, που δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί στην Ελλάδα".

Και συνεχίζει να μας εκπλήσει :

«Είναι σύνηθες στο ποδόσφαιρο να βρίσκεσαι αντίπαλος με ομάδα, που είτε έχεις αγωνιστεί σε αυτή στο παρελθόν ως παίκτης, είτε την έχεις προπονήσει ως τεχνικός. Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όποιος μπει στη διαδικασία να το σκεφτεί εκδικητικά πρώτα απ' όλα δεν είναι σωστός ως επαγγελματίας, και μετά νομίζω φαίνεται ότι έχει πρόβλημα με τον ίδιο του τον εαυτό. Από τη δικιά μου πλευρά έχω πάρα πολύ μεγάλη αυτοεκτίμηση και δεν προσπαθώ να αποδείξω τίποτα. Τον αντίπαλο και τον σέβομαι απόλυτα και έχω φίλους σε αυτόν, αλλά ο καθένας προσπαθεί να υλοποιήσει τους στόχους του»

« Όποιος μπει στη διαδικασία να το σκεφτεί εκδικητικά» Πρωτάκουστα λόγια απο έναν άνθρωπο του χώρου που ανέδειξε  Μητρόπουλους και Μπέους.

«Δεν βαδίζουν τα πράγματα καλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θα πρέπει να θεσπιστούν νόμοι, να θεσπιστούν κανόνες, να το βάλουμε σε μια βάση διαφορετικά, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία».

«Δεν τελειώνουν ποτέ οι στόχοι. Όσοι οι άνθρωποι δουλεύουν, έχουν πάντοτε φιλοδοξίες και θέλουν να πετυχαίνουν πράγματα. Πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές. Βλέπουμε ας πούμε ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν οι παραδοσιακές δυνάμεις, που θα πρέπει εσύ να εκμεταλλευτείς την κακή τους χρονιά και εσύ να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό για να τις ξεπεράσεις».

«Ας είμαστε ρεαλιστές... βλέπουμε ότι υπάρχουν παραδοσιακές δυνάμεις».  

 Στον κόσμο του κου Δώνη,   δεν υπάρχουν δαίμονες ούτε Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες.  Υπάρχει δουλειά, πειθαρχία, εταιρική κουλτούρα (η επικοινωνία που υπάρχει στην ομάδα) η φιλοδοξία, η ευσυνειδησία, όλα αυτά που έχουν χαθεί απο την  Ελλάδα και απο την παρούσα κυβέρνηση.

Εγώ που αδιαφορώ για το ποδόσφαιρο δεν μπορώ παρά  να σας προτρέψω να διαβάσετε την συνέντευξη του Γιώργου Δώνη στην Ναυτεμπορική. http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1961314  

Τελικά υπάρχει ελπίδα.

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

Σχόλια

27/04 19:50  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Διπλή συγκίνηση του γράφοντος
1. Ως <κάποτε> "υπευθύνου" της πολιτικής για τον αθλητισμό του Ρήγα Φεραίου και του Κ.Κ.Ε εσωτερικού (και της Ε.ΑΡ.) και εισηγητή του διαχωρισμού μεταξύ <αθλητισμού> και <αθλητικού θεάματος - υγειούς επιχείρησης>, όταν η συντριπτική πλειοψηφία πολιτικών φορέων και της Κοινωνίας τα συνέχεαν...
2. Ως Αξιολογητή του Ευρωπαϊκού Μοντέλου Αριστείας Οργανισμών. Ο κος Γ. Δώνης ακολουθεί, χωρίς να το γνωρίζει, τις επιταγές του Μοντ΄ςλου:
- <Προϋποθέσεις> και <Αποτελέσματα>!
27/04 20:08  Μαικήνας
Η γνώμη σου μετράει.
27/04 20:36  PREMIUM
Τί να πω ... Μπερδεμένος είμαι ...
Καλή η Cocomat αλλά πανάκριβη ... :-)
http://www.coco-mat.com/web/en

Θυμάμαι το άδειο που έχει το ... Αιγάλεω τα γραφεία των fanατικών !

<Μικροί> του κόσμου ήρθε η ... ώρα σας ! :-)
~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~
27/04 20:37  PREMIUM
Το άδειο ... <Μall> (συμπληρώστε ... :-)
28/04 00:53  cornelsen
Δεν έχω παρά την καλύτερη εντύπωση για τον άνθρωπο Γ. Δώνη. Αλλά σε ορισμένα πράγματα ας μην είμαστε υπερβολικοί. Ο Ατρόμητος τερμάτισε λίγο πάνω από την ζώνη τού υποβιβασμού. Επιπλέον για να φτάσει στον τελικό ήταν μάλλον τυχερός στις κληρώσεις. Αφού "προκρίθηκε: Στην 4η φάση απέκλεισε την Αναγέννηση Γιαννιτσών κερδίζοντας με 3-1, ενώ στην 5η φάση κέρδισε με 1-0 την Καβάλα. Στα προημιτελικά, απέκλεισε με 2 νίκες (2-0 και 0-1) τον Διαγόρα Ρόδου. Στα ημιτελικά, απέκλεισε τον Ολυμπιακό Βόλου κερδίζοντας 2-1 στο Περιστέρι και αποσπώντας ισοπαλία 0-0 στον Βόλο"
28/04 01:48  bartok
Άλλα έλεγα να γράψω, αλλά ο φίλος cornelsen με κάνει να πάω αλλού πρώτα:
Σας θυμίζω λοιπόν τις ωραίες εκείνες μέρες που ο "τρελός Γερμανός" και τα παιδιά της Εθνικής πήραν το Eurocup. Δεν έπαιξε ρόλο και η τύχη; Σίγουρα ναι. Όμως ήταν και μία επιτυχία -απρόσμενη μεν- αλλά επιτυχία.
Ας μην μειώνουμε λοιπόν το γεγονός, κυρίως για την συμβολική σημασία του, αυτό που αναδυκνύει το σχόλιο του Μαικήνα.
Σε αυτό το συμβολισμό ήθελα να σταθώ:
Μήπως από πολλά τέτοια "περιφερειακά" και "μικρά" θα ξεκινήσει η όποια ανάκαμψη-ανάταξη της μοίρας μας;
28/04 09:24  Μαικήνας
Φίλε Cornelsen
Οπως γράφω είμαι ασχετος απο ποδόσφαιρο. Δεν επικεντρώνομαι στο πώς και με ποιά τύχη έφτασε εκεί. Επικεντρώνομαι σε αυτά που λέει ο κος Δώνης. Σίγουρα έιναι ένας διαφορετικός λόγος, που κρύβει μια διαφορετική συμπεριφορά και πρακτική. Κάπως όλα αυτά πρέπει να έχουν πάιξει έναν ρόλο. Διότι αν δεν έπαιξαν και δεν υπήρχαν δεν θα τα έλεγε. Δεν θα είχε λόγο να τα πεί. Γιατί πολύ απλά θα ήταν της συνομοταξίας Μπέου.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις