Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Φιλοπατρία Υπερηφάνια Ευψυχία
873 αναγνώστες
Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011
00:16

 

Ολοένα και συχνότερα  συναντάω ανθρώπους που απεγνωσμένα θέλουν να πιαστούν απο κάπου για να ανέβουν ψυχολογικά. Όμως η πραγματικότητα δεν μας προσφέρει τέτοια δυνατότητα. Ο θυμός, η στενοχώρια και πολλές φορές η αβεβαιότητα και η απόγνωση μας τυραννούνε. Είτε απαξιώνουμε μόνοι μας τους εαυτούς μας και την κοινωνία γύρω μας, είτε ανεχόμαστε παθητά την απαξίωσή της απο τους άλλους. Όποιοι και αν είναι αυτοί.  

Μήπως ήλθε η ώρα να σεβαστούμε τον εαυτό μας, την κοινωνία μας και τον τόπο μας;

Μήπως ήλθε η ώρα να πάμε πίσω απο το θυμό, την γκρίνια, το παράπονο αλλά και την αλαζονική υπεράσπιση του εαυτού μας, σε μια ποιό ενσυνείδητη στάση, αυτήν της υπερηφάνειας.

Ναι, είμαι υπερήφανος για τούτο τον τόπο κι ας  με τσαντίζουν χιλιάδες πράγματα.  Δεν χρειάζομαι την αναφορά στο παρελθόν για να νοιώσω καλά. Μου αρκεί αυτό που είμαι και ειμαστε.

Έχω την αξιοπρέπειά μου, την νοιώθω, δεν μου την δίνουν άλλοι. Για αυτό και αγαπάω την πατρίδα μου. Δεν είμαι εθναμύντωρ, ούτε χρειάζομαι να πιστεύω στην υπεροχή της ελληνικής γλώσσας και πως αυτή χρησιμεύει στα computers και άλλα τέτοια. Αλλά με ενοχλεί  η απαξίωση είτε απο λόγια, είτε απο έργα.

Επείγει  να ξαναποκτήσουμε καινούργια φιλοπατρία.

Φιλοπατρία.  Φιλλαληλία τούτη τη δύσκολη για την κοινωνία  ώρα.  Υπερηφάνεια.

Χωρίς υπερβολές χωρίς αλαζονεία, χωρίς θυμό.

Και μια "πρέζα" συστολή, σύνεση και εγκράτεια.

Όλα αυτά που αποκαλούσαμε κάποτε Ευψυχία

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

Σχόλια

02/05 00:26  bartok
Πήγαινα για "υστερόγραφο" στους "ανθρώπους με τα γιατί" και βρέθηκα μπροστά και σε άλλη ανάρτηση!
Τελικά είναι αδύνατο να σε προλάβουμε!
02/05 11:30  ks
Αυτος ο θυμος, ο ατιμος και δυσβασταχτος, ειναι που θα γινει το καυσιμο για να σταθουμε δημιουργικα δινοντας τελος στο πενθος και τη μεμψιμοιρια. Ομως, πρωτα πρεπει ολοι να θυμωσουν, κατι που δεν εχει συμβει μεχρι στιγμης. Και μετα χρειαζεται εναυσμα, η αρχικη σπιθα μεταδοσης.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις