Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Τους βαρεθήκαμε όλους.
821 αναγνώστες
Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011
10:33

Κι όμως είναι δυνατόν και ο φανατικότερος υποστηρικτής των θεσμικών λύσεων  να πεί "σας βαρέθηκα"

Ο υποστηρικτής των θεσμικών λυσεων  αποδέχεται την σκληρή πραγματικότητα, ότι δηλαδή η έξοδος απο την κρίση περιλαμβάνει και επαναχρησιμοποιήση των υπαρχόντων πολιτικών υλικών, κυρίως του πολιτικού  ανθρώπινου δυναμικού,ασχέτως της γνώμης που έχουμε για αυτό, προκειμένου συντεταγμένα να βγούμε απο την κρίση.

Υπάρχει όμως και το συναίσθημα.

Αυτό που αφυπνίζεται και βγάζει απο τη θέση της την ψυχρή λογική.

Είναι αυτό, που την ώρα που πίνεις τον πρωϊνό καφέ και προετοιμάζεσαι  για την ημέρα που σε περιμένει, αγανακτεί βλέποντας έναν Βουλγαράκη, έναν Μπεγλίτη , έναν Πάγκαλο, έναν Τσίπρα κι έναν μέχρις αποδείξεως του εναντίου χλωμό Καμίνη, και σε κάνει να πείς : "Σας βαρέθηκα όλους".

Κι έπειτα συνειδητοποιείς ότι είσαι εγκλωβισμένος  στην περιφέρεια που τόσο εύκολα ανέβηκε, και όλοι πιστεύαμε ότι είναι ο 20άρης, δηλαδή ο σκληρός πυρήνας τούτης της κοινωνίας. Δεν ήταν όμως. Ήταν η κοινωνική εκδοχή της ΙΠΟΤΟΥΡ.

Σβήνεις γρήγορα το τσιγάρο, αν είσαι καπνιστής, πλένεις γρήγορα το φλιτζάνι του καφέ και παίρνεις το δρόμο σου, ενώ μέσα σου ξαναρχίζουν να παλεύουν  το συναίσθημα και η λογική.

 

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

 

Σχόλια

18/05 10:48  ks
Ισως αυτα που μαθαμε να λογαριαζουμε για σπουδαια, τελικα να μην ειναι.
Μας τα ειπαν λαθος λοιπον; Μπορει ναι, μπορει και οχι.
Δεν θα ειμαστε οι πρωτοι ουτε οι τελευταίοι, απλα η δικη μας η ζωη ειναι μοναδικη, πρωτη και τελευταία ταυτόχρονα. Στη δικια της κλιμακα λοιπον, το καθενα εστω και μικρο βημα αλλαγης ειναι μεγαλη νικη μας.
18/05 11:01  Μαικήνας
λες "στη δικια της κλιμακα λοιπον, το καθενα εστω και μικρο βημα αλλαγης ειναι μεγαλη νικη μας."

συμφωνω φιλε μου. αν κανει ο καθενας το χωραφι που του αναλογει ευφορο (οχι μονο παραγωγικο) τοτε υπαρχει ελπιδα
18/05 13:25  nhad
Τελικά ο Καμίνης δεν είναι κακός. Εχθές έθεσε το δάκτυλο εις τον τύπο των ήλων, σε ό,τι αφορά το κύριο πρόβλημα της Αθήνας, σε αντίθεση με την κυβέρνηση:

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4631330

Μάλιστα ανέφερε ότι θα καταθέσει πρόταση νόμου για τις διαδηλώσεις - θετικό και αυτό, και κάνει επίσης "τζιζ".

Τέλος, και η καταγραφή των σπιτιών όπου στιβάζονται μετανάστες κατά δεκάδες και σε άθλιες συνθήκες είναι επίσης θετική. Γιατί μετά θα μπορούν να περιλάβουν τους ιδιοκτήτες.
18/05 13:30  nhad
Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι ο δήμαρχος είναι εκτελεστικό όργανο, και τις αποφάσεις παίρνει το δημοτικό συμβούλιο, αυτό το όργανο οι συνεδριάσεις του οποίου συναγωνίζονται πλέον τα ριάλιτι. Πραγματικά χρειάζεται ατσαλένια νεύρα για να ανεχθείς κάποιους από αυτούς.
18/05 16:51  Μαικήνας
Φίλε NHAD

Αν είχα παραμείνει δημότης Αθηναίων Καμίνη θα ψήφιζα.
Το χλωμός δεν το είπα απαξιωτικά ή με περιφρόνηση. Καταλαβαίνω ότι έχει μαζί του διάφορους περίρεγους ανανεωτικούς αριστερούς οι οιποίοι κατα καιρούς θυμούνται τα παλιά τότε που ήσαν στο ΚΚΕ ή σε διάφορα γκροπόυσκουλα.
Τα δε μέτρα καλά είναι κατ αρχήν Αν αρκούν δεν το ξέρω.
Το σημείωμά μου ήταν μια εκδήλωση συναισθήματος.
Συγγνώμη αλλά καμιά φορά πρέπει να λέμεμτι νοιώθουμε και όχι μονο τι σκεφτόμαστε και αναλύουμε.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις