Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


"Εδώ ευρωπαία επίτροπος ! Εδώ ευρωπαία επίτροπος" ή αλλιώς η εργολαβία της μπλόφας
816 αναγνώστες
Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011
14:56

Όλα τάχαμε η Μαρία μας έλειπε.

Είχε μια γεύση απο τα παλιά η κραυγή αγωνίας της Μαρίας Δαμανάκη. Στο μυαλό   των παλαιοτέρων ανασύρθηκε απο τη λήθη η χαρακτηριστική βραχνή φωνή της τότε εκφωνήτριας του ραδιοφωνικού σταθμού του Πολυτεχνείου εκείνες τις μέρες του 1973.

Η Μαρία Δαμανάκη ως άλλος Σαούλ- Παύλος αναβλέψασα έκανε την υπέρτατη υπέρβαση υπερασπιζόμενη το ευρωπαϊκο  διακύβευμα της χώρας.

Η αλήθεια είναι ότι ο δικός της δρόμος προς τη  δική της Δαμασκό, τις Βρυξέλλες κράτησε πολύ περισσότερο και χρειάστηκε  περισσότερες  της μιας αλλαγές στρατοπέδου. Ο Παύλος ενέβλεψε με μιας. Η κα Δαμανάκη χρειάστηκε πολλές επεμβάσεις για να δεί τα πράγματα καθαρά.

Τα βλέπει όμως;

Ουδείς εχέφρων αρνείται ότι η έξοδος απο το Ευρώ θα ήταν μια μάλλον οδυνηρή επιλογή. Οδυνηρή όχι τόσο για αυτά που θα αποχαιρετήσουμε αλλά αυτά που θα συναντήσουμε. Ο ελληνικός λαός όπως φάνηκε απο μια πρόσφατη δημοσκόπηση δεν συζητάει ούτε ζητάει κάτι τέτοιο.

Η κα Δαμανάκη προφανώς δεν είχε μάθει για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αυτής και αλλόφρων προέβει ώς άλλη Κασσάνδρα ή μάλλον ώς Σίβυλλα σε αυτή την διφορούμενη προφητεία ή κοινοποίηση του ενυπνίου της. Προς τι και προς ποιούς η δραματική επισήμανση;

"Το σενάριο απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι, καθώς και η μεθόδευσή του»   και   « ή θυσίες, ή επιστροφή στη δραχμή".

Το δίλημμα δεν είναι το "θυσίες ή δραχμή" αλλά το σενάριο της απομάκρυνσης ...είναι στο τραπέζι  και η μεθόδευσή του".

Που σημαίνει θέλουμε εμείς να φύγουμε, θέλουν αυτοί να μας διώξουνε ή θα αποφασίσουν οι αριθμοί; Το τρίτο δεν το έχουμε συζητήσει ακόμα.

Συγχωρέστε με, αλλά όλα αυτά έχουν τα χαρακτηριστικά μια κακοστημένης μπλόφας απο την κυβέρνηση και δή τον πρωθυπουργό και προς τους ευρωπαίους και προς τον ελληνικό λαό. Προς τους έξω συνεχίζουμε να λέμε το βιβλικό "αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλλων". Προς τους μέσα, το λαϊκό "μην παίζεις με τη φωτιά"

Με προνουντσιαμέντα και δραματικές εκκλήσεις (Γ.Α.Π, Μ.ΔΑΜ, ΔΗ.ΔΑΣ) δεν θα προχωρήσει τούτος ο τόπος.

Μία τελευταία εκδοχή υπάρχει για το αγωνιώδες διάγγελμα της Μαρίας Δαμανάκη. Ο ευγενής παροπλισμός στην Εσπερία την κούρασε. Διαβλέπει μετά ΓΑΠ εποχή και είπε να μας θυμίσει την παρουσία της έστω και αν τις κάνουν μούτρα οι αρχιεπίτροποι.

Γυναίκα είναι, όλο και κάποιο χαμόγελο θα κάνει.

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

Υγ Πολλές Κασάνδρες ξεφύτρωσαν ξαφνικά. Ο υπερασπιστής της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού κος Δημήτρης Δασκαλόπουλος, (πολλά Δ έχει το ονομά του) είναι ένας ακόμα.

Σχόλια

26/05 16:37  Μαικήνας
Πλήρης κάλυψη στη μ. δαμανάκη
κομισιόν: «σχήμα λόγου» οι αναφορές περί εξόδου από το ευρώnaftemporiki.gr πέμπτη, 26 μαϊου 2011 14:38
τελευταία ενημέρωση : 26/05/2011 16:15

μας δουλευουνε ολοι μαζι

που ειστε ρε 18 μηνες. παζαρευατε με τους συνδικαλιστες σας και τωρα το παιζετε εθνικα υπευθυνοι;
δε πατε στον αγυριστο.


θύμωσα όπως καταλάβατε.
26/05 17:02  bartok
Αγαπητέ Μαικήνα,
Άσε μας να πάρουμε και εμείς σειρά! Θέλει και λίγο σκέψη η απάντηση...
26/05 17:22  ks
Βλεπω τη Μ. Δαμανακη υπευθυνη των αποκρατικοποιησεων
26/05 17:31  ks
Δες το p.s. σε αυτο το σχολιο, τα λεει ολα:
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2256779&pg=3&pid=2256874&orderdir=asc#post_2256874
26/05 17:36  bartok
Εύχομαι όχι! Την θεωρώ τελείως ανίκανη. (Όπως άλλωστε πολλούς "της Μεταπολίτευσης", κυρίως από το χώρο της Αριστεράς - αλλά όχι μόνο - οι οποίοι έχτισαν καριέρα μόνο στη βάση "πολιτικών" κριτιρίων.)
Μην ξεχνάμε ότι διετέλεσε και (αποτυχημένη) πρόεδρος του παλαιού Συνασπισμού. Επί προεδρίας της ήταν η μόνη φορά που το εν λόγω κόμμα βρέθηκε εκτός Βουλής.
27/05 00:42  bartok
Λοιπόν...
Ήρθε η ώρα και της αξιολόγησης:
Τη γνώμη μου για τη Δαμανάκη την βλέπετε στο προηγούμενο. Σπεύδω να προσθέσω επίσης ότι με εκνευρίζουν αφόρητα όλοι αυτοί "οι της Μεταπολίτευσης", όλων των χώρων -αλλά κυρίως οι πρώην αριστεροί- που μονίμως, για 20 και βάλε χρόνια, είναι στη Βουλή, στα παράθυρα, στις εφημερίδες σε κάποια ψηφοδέλτια ή σε ψηλές θέσεις (κάθε φορά με λίγο διαφορετικές απόψεις), αλλά πάντα στο προσκήνιο και πάντα με την ίδια σιγουριά.
Όμως... Φοβάμαι ότι τα όσα είπε η "θλιβερή Μαρία" είναι πέρα για πέρα αληθινά. Όσοι σήμερα είδατε νέα με τις δηλώσεις, Γιούνκερ, Ολλανδού Υπ.Οικ., ντ' Εσταίν, εκπροσώπου του Δ.Ν.Τ., κλπ, δεν μπορεί να νομίζετε ότι απλώς εδώ έχουμε μία ακόμα πασοκική συνομωσία ή επικοινωνιακή μπλόφα. Όλους αυτούς δεν τους "συντόνισε" κανένας επικοινωνιολόγος.
Άλλωστε και οι αντιδράσεις γενικώς του πολιτικού προσωπικού (ΝΔ συνολικά, Τσίπρας, Σκανδαλίδης, Διαμαντοπούλου - μέχρι και η Μπατζελή μας ξαναπροέκυψε), δείχνουν ότι πρόκειται για κάτι που πολλοί από τους παραπάνω δεν θα ήθελαν να ακουστεί τώρα.
Θα μου πείτε: "Και πώς ξέρεις ότι δεν είναι ένα σατανικό σχέδιο του Γιωργάκη και του κλειστού του κύκλου για να τους τρομάξει όλους και να περάσει αυτά που θέλει;"
Απαντώ: Τον θεωρώ πολύ ανίκανο, πολύ μ@-@Κ@ και πολύ στριμωγμένο στη γωνία, για να μπορεί να κάνει τόσο σοφιστικέ παιχνίδι.
Έτσι είμαι αναγκασμένος να παραδεχτώ δυστυχώς ότι τα όσα είπε η Δαμανάκη είναι αλήθεια!
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις