Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Αδήλωτες, αδήλωτοι, δηλώσεις,δηλωσίες / Η Ελλάδα σουλουπώνεται;
840 αναγνώστες
Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011
22:17

Στην Ελλάδα έχουμε μανία με τις  δηλώσεις. Δηλώσεις νομιμοφροσύνης, δηλώσεις του νόμου 105, φορολογικές δηλώσεις, πολιτικές δηλώσεις. Τις  δύο πρώτες τις  ζητάει το  ελληνικό κράτος απο τους πολίτες  διαχρονικά και αυτοί τις δίνουν. Αν μάλιστα είχε την εξυπνάδα το προδικτατορικό ΚΚΕ να μην απαιτεί απο τα μέλη του να υπομένουν τα  πάνδεινα και να μην  υπογράφουν δηλώσεις πολλά θα ήσαν διαφορετικά. Οι δύο τελευταίες πάλι συνηθέστερα είναι αναληθείς.

Παρ' όλο τον τρόμο που σου προκαλούσε η υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 105, με το <<πλάτεμα>> (sic)  της Δημοκρατίας καταλάβαμε, ότι μπορούσαμε με κάποια σχετική ασφάλεια  και χωρίς το φόβο της Ασφάλειας, να δηλώνουμε αυτό που μας ζητούσαν (να δηλώσουμε), αφού συνήθως δεν ελεγχόταν ποτέ.

Ξέρετε κανέναν να πήγε φυλακή επειδή δήλωσε ψευδώς; Εγώ όχι, πλην ενός δικηγόρου που ήταν διπλοθεσίτης στο Δημόσιο, αλλά και αυτόν τον κάρφωσε η γυναίκα του που την παράτησε. Η αποκάλυψή του δεν πιστοποιεί την  αποτελεσματικότητα της διαδικασίας. Το ανάποδο θα έλεγα.  Όσες περισσότερες δηλώσεις ζητάει το κράτος τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να μην ελέγξει αυτό που σχεδιάζει.

Το 2009  η  Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε  ότι στα πλαίσια διερεύνησης ύπαρξης ντόπιων αβελτίωτων φυλών γαϊδουριών, παρακάλεσε όσους  κατοίκους του Νομού  διατηρούν γαϊδούρια να τα δηλώσουν. Γεωργικής Ανάπτυξης. Μάλιστα χρησιμοποίησαν το σλόγκαν "αν το δηλώσεις μπορείς να το σώσεις" Δεν ξέρω τι απέγινε η εκστρατεία του κου Ψωμιάδη.
Φαντάζομαι κάποιο παπού να κρύβει το γαϊδούρι του φοβούμενος να κάνει δήλωση.  Μην ξεχνάτε ότι η κατοχή γαϊδουριού το 2009 μάλλον  υποδηλώνει άτομο που οι  "δηλωτικές" εμπειρίες του είναι απο τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια.Τότε που η δήλωση σε έβαζε σε μεγάλα διλήμματα.

Τα χρόνια όμως πέρασαν και ήλθε η Δημοκρατία μαζί και  οι φιλικές σχέσεις πολίτη κράτους. Οι πολίτες αυτοβούλως δηλώνουν. Χαίρονται μάλιστα.   Αν το δηλώσεις μπορείς να το σώσεις, έλεγε ο μακαρίτης ο Τρίτσης το 1983. Κάποιοι, ελάχιστοι πίστεψαν τη δήλωση ως αληθή.   Οι περισσότεροι, που είχαν δίκιο, την αγνόησαν.      

31 χρόνια μετά το πρόβλημα προφανώς υπάρχει και κάποιοι ευθύνονται για αυτό. Αλλά μην ανησυχείτε. Εχουν γνώση οι φύλακες. Μόλις σήμερα εξήγγειλαν κάποια μέτρα που  ζητάνε πάλι να δηλώσουμε. 

<<Ευνοϊκές ρυθμίσεις τόσο για την εξόφληση των προστίμων που έχουν ήδη επιβληθεί στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων κτισμάτων, όσο και για τις αδήλωτες πισίνες, αναμένεται να περιλαμβάνει το νέο πακέτο της «τακτοποίησης» των παραβιάσεων χρήσης γης.>>

Αδήλωτες πισίνες!  Μα νόμιζα ότι με το google earth το θέμα είχε λυθεί. Είναι τελικά τόσες πολλές; Δεν λέω βέβαια να μην λυθεί αυτό το μείζον θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης και σοσιαλιστικής συνέπειας.

Εμένα όμως  η φράση αδήλωτες πισίνες με κάνει να αναρωτηθώ:  Καλά με τις αδήλωτες πισίνες, με τους αδήλωτους πισινούς τι κάνουμε; Απ΄ ότι φαίνεται υπάρχουν πολλοί.

Συγχωρέστε μου την απρέπεια αλλά έχω βαρεθεί να ακούω δηλώσεις.

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

 

Σχόλια

30/05 22:48  bartok
"Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις."
Ατάκα του (μεγάλου μας), Γιάννη Τσαρούχη.
31/05 00:09  othonk
Πισινοί υπάρχουν, ...λεφτά δεν υπάρχουν (δηλωμένα)!
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις