Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Αθλητικός Πολιτισμός / Τι τάχα κρύβεται πίσω απο τους "αγανακτισμένους " του αθλητισμού.
685 αναγνώστες
Τρίτη, 31 Μαΐου 2011
13:51

 

Κάθε πρωί όταν διαβάζουν στην τηλεόραση  τους τίτλους των εφημερίδων μηχανικά βλέπω και τις αθλητικές. Εκτός απο τους τίτλους, που μερικοί αναδεικνύουν τις εκφραστικές δυνατότητες της Ελληνικής γλώσσας, ένα άλλο θέμα με προβλημάτισε. Σας πολλές δεν είναι , αναρωτήθηκα.

Έψαξα και βρήκα ότι κυκλοφορούν 20 ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ  και περιοδικά !!!

 

 

Πώς συντηρούνται με πωλήσεις φύλλων απο 750  φύλλα  το Derby News μέχρι 9000 το Φώς (αρκετές έχουν κυκλοφορία 1500 ή 2500 φύλλων);

 

ΒΕΒΑΙΑ  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ που παίζονται στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό.Οι σύλλογοι φιλάθλων πώς συντηρούνται επίσης; Απο τις συνδρομές των αγνών οπαδών;

 

Δεν με αφορούν τα ιδιωτικά κεφάλαια (αρκεί να καταβάλονται οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές). Νομίζω όμως ότι όπως κάθε έλληνας πολίτης μπορώ να ρωτήσω για τα λεφτά των φορολογουμένων.Που πάνε και ποιούς ταϊζουν.

 

Απο δήλωση του κου Πάνου Μπιτσαξή  (Μάρτιος 2011) πριν ανακοινώσει για μια ακόμη φορά ότι θα διακοπούν οι επιχορηγήσεις μάθαμε το σχετικό ποσό. Η διακοπή τους είχε ανακοινωθεί και το 2010 αν δεν κάνω λάθος (πάλι το Μάρτιο, μόνο που το ποσό των επιχορηγήσεων τότε ήταν 40 εκατομμύρια ευρώ) Φέτος ανέβηκε λιγουλάκι

"Η διακοπή των χορηγιών αποτελεί πραγματικότητα σήμερα απόφαση του υπουργού, του κ. Γερουλάνου, μετά από δική μου εισήγηση. Έχουν σταματήσει σήμερα οι επιχορηγήσεις προς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Προφανώς και δεν είναι αυτή επαρκής πίεση, αλλά δεν μπορεί αυτό το εξαθλιωμένο προϊόν να το χρηματοδοτεί ο διαφημιζόμενος ΟΠΑΠ ή έμμεσα και άμεσα το κράτος. Μιλάμε για πάρα πολλά χρήματα. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, άμεσα ή έμμεσα, παίρνει περίπου 75 εκατ. Ευρώ ετησίως και το ερασιτεχνικό (οι ΕΠΣ και τα ερασιτεχνικά σωματεία) περίπου 10-11 εκατ. Ευρώ".

 

 

Εδώ ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση με πρώτο ερώτημα των παραγόντων του χώρου «Πώς κόβεις την επιχορήγηση όταν το προϊόν του  ΟΠΑΠ βασίζεται σε εμάς και σου εξασφαλίζει τα λεφτά που μοιράζεις και αλλού;»  Αυτά γίνονται όταν μπερδεύουμε  τις διαδικασίες.

Μην ξεχνάτε πώς οι επιχορηγήσεις προβλέπονται απο το Σύνταγμα της Ελλάδος!!!

ΑΡΘΡΟ 16  «ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΕΧΝΗ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ» Μην σας ξεγελάει ο τίτλος.

 

Μετά την παράγραφο 8 που εξασφαλίζει την δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια παιδεία,

 

8. Nόμος ορίζει τις προϋποθέσεις και τους όρους χορήγησης άδειας για την ίδρυση και λειτουργία εκπαιδευτηρίων που δεν ανήκουν στο Kράτος, τα σχετικά με την εποπτεία που ασκείται πάνω σ' αυτά, καθώς και την υπηρεσιακή κατάσταση του διδακτικού προσωπικού τους.
H σύσταση ανώτατων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται.

έρχεται η παραγραφος 9 που τεκμηριώνει την φιλαθλητική πολιτική της Πολιτείας! Διαβάζουμε:


9. O αθλητισμός τελεί υπό την προστασία και την ανώτατη εποπτεία του Kράτους.
Tο Kράτος επιχορηγεί και ελέγχει τις ενώσεις των αθλητικών σωματείων κάθε είδους, όπως νόμος ορίζει. Nόμος ορίζει επίσης τη διάθεση των ενισχύσεων που παρέχονται κάθε φορά στις επιχορηγούμενες ενώσεις σύμφωνα με τον προορισμό τους
.
 

 

Βέβαια η Τέχνη και ο Πολιτισμός και η Έρευνα  προστατεύονται απο την πρώτη παράγραφο αλλά καμία πρόνοια για ρητή χρηματοδότησή τους.

 

Ενώ ο αθλητισμός ... 

 

1. H τέχνη και η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία είναι ελεύθερες η ανάπτυξη και η προαγωγή τους αποτελεί υποχρέωση του Kράτους. H ακαδημαϊκή ελευθερία και η ελευθερία της διδασκαλίας δεν απαλλάσσουν από το καθήκον της υπακοής στο Σύνταγμα.!!! ( τα θαυμαστικά δικά μου)  

 

Την ίδια στιγμή καταργείται ένας πρωτοποριακός θεμός που επι 20 χρόνια άνοιξε δρόμους το ΦΕΣΤΙΒΑΛ <<ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ>>

 http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_31/05/2011_392951 

 

Λυπαμαι για τη χώρα μου.

 

 ΜΑΙΚΗΝΑΣ

Σχόλια

31/05 19:57  bartok
Τί ψάχνεις τώρα βρε Μαικήνα;
Μετά από τα τελευταία έκτροπα Ο Π. Μπιτσαξής -για μία ακόμη φορά- βγήκε και είπε ότι "θα σταματήσει η χρηματοδότηση.
Τελικά, επίσης για πολλοστή φορά, οι προϊστάμενοί του (Γερουλάνος & Νικιτιάδης) τον αδειάσανε αφού τίποτα δεν έγινε.
(Τώρα, αν θα έπρεπε να παραιτηθεί πλέον έπειτα από τέτοιο "γράψιμο" στο διηνεκές, αυτό είναι θέμα της προσωπικής του ευθιξίας και ηθικής...)
¨Ομως για να ξαναγυρίσουμε στο θέμα μας έστω και πλαγίως:
Δεν ξέρω αν είδες ότι στην Κρήτη διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή ένα άλλο κίνημα "indignados": Είναι οι οπαδόι του ΟΦΗ οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι, για τον υποβιβασμό -νομίζω- της ομάδας τους, προγραμματίζουν συγκέντρωση ακριβώς την ώρα που ο Α. Σαμαράς θα μιλάει στην πολή τους.
Από τον καιρό της Χούντας πολλοί είμαστε εκείνοι που κακίζαμε το ποδόσφαιρο και τη χρήση του ως "όπιο του λαού". Ξέρω ότι πατάω κάλους και ίσως τα ακούσω, αλλά συγνώμη, η διαχρονική αυτή πολιτική εκμετάλλευση έχει παραγίνει!
31/05 20:30  Μαικήνας
Κάθε φορά που ακούω ε΄να Δήμαρχο να φωταγωγεί την πόλη του επειδή η τοπική ομάδα άλλαξε κατηγορία ή πέτυχε κάτι σημαντικό (στα μυλά των οπαδών της ) εκνευρίζομαι.
31/05 21:36  Μαικήνας
Παντως ο Πανος Μπιτσαξης έστειλε σήμερα μαι υποθεση στημένων αγώνων στον εισαγγελέα.
Του δίνω το credit της προθεσης να δώσει λυσεις. Για τους παραπάνω δεν ξέρω
31/05 21:40  Μαικήνας
Αυτά που βλέπουμε με τον ΟΦΗ είναι απαραδεκτα. Δεν με ενδιαφέρει αν η αποφαση της ΕΠΟ είναι αδικη. Τα σπασίματα και οι επιθεσεις σε κρατικά κτήρια είναι πέρα απο καθε λογική. Τώρα μόλις ακούσαμε ότι εβγαλαν τελεσίγραφο στους βουλευτές να μην πατήσουν στην Κρήτη. Δεν ντρεπόμαστε
31/05 22:19  bartok
Και εγώ μόλις τα είδα. Όπως και τη δήλωση του τοπικού βουλευτή (ο οποίος κατα τα άλλα ανήκει στο "ανανεωτικό" κόμμα της Ντόρας), που ζητάει την παραίτηση του Γερουλάνου!
31/05 22:50  Μαικήνας
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις