Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Πώ πώ.."Όταν εκβιάζεται η Βουλή δολοφονείται η Δημοκρατία" είπε η Βάσω Παπανδρέου.
789 αναγνώστες
Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011
07:08

Αν ήθελα  να περιγράψω την αίσθηση που αποκομίζει κανείς διαβάζοντας τα ρεπορτάζ απο την  χθεσινή κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ  είναι το "τρείς λαλούν και δυο χορεύουν".  Υπάρχουν και άλλοι πιθανοί τίτλοι  όπως "βουλευτές σε  νευρική κρίση" ή και "ο κακός ο μάστορας τα σύνεργά του βρίζει".

Η κα Βάσω Παπανδρέου πάλι προσπάθησε  ανέβασε τους τόνους και σαν κερασάκι είπε την φράση του κόμη Ονορέ Γκαμπριέλ Ρικετί κόμη του Μιραμπό. "Όταν εκβιάζεται η Βουλή δολοφονείται η Δημοκρατία"!

Ο κόμης ντε Μιραμπό ήταν ένας τυχοδιώκτης ευγενής που βρέθηκε να εκπροσωπεί την Τρίτη Τάξη την περίοδο της Συνελεύσεως των Τριών τάξεων πριν ακόμα την πτώση της βασιλείας, και αργότερα, απο το 1789 μέχρι το 1791 που πέθανε, ήταν απο τις κυρίαρχες μορφές της Επανάστασης. 

"Μεγάλη κουράδα φάε μεγάλη κουβέντα μην πείς" θα της έλεγα εγώ αλλά και κάθε άνθρωπος που έχει στοιχειώδη μνήμη αλλά και μόρφωση σε τούτο τον τόπο.

Χωρίς να θέλω να θεωρηθώ υπερασπιστής του κου Παπακωνσταντίνου ο οποίος περιβάλλεται με την αυτοκρατορική εύνοια του Λουδοβίκου του 16ου, κατα κόσμον Γεωργίου Παπανδρέου, θα σας πώ γιατί τέτοιες βαρύγδουπες φράσεις δεν με συγκινούν.

Πρώτον διότι η κα Παπανδρέου έχει ξεχάσει ότι ο Μιραμπό ήταν αυτός ο οποίος ενώ υπαγόρευε με τις πλάτες της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης αιτήματα για απομάκρυνση υπουργών υποχρεώνοντας τον Λουδοβίκο 16ο σε υποχώρηση, διατηρούσε κρυφή συνεργασία με  τον τελευταίο λαμβάνοντας μάλιστα οικονομικά ανταλλάγματα. Όταν μετά το θάνατό του ανακαλυφθηκε η μυστική του αλληλογραφία με τον βασιλιά,  η σωρός του μεταφέρθηκε απο το Πάνθεον όπου είχε ταφεί σε χώρο όπου έθαβαν τους εγκληματίες. Ο καθένας και η ιστορία του, θα μου πείτε.

Δεν υπαινίσσομαι βέβαια κάτι τέτοιο για την ερίτιμο κυρία. Άλλωστε έχει πλούσιο πολιτικό βιογραφικό και η σχέση της με το όνομα Παπανδρέου υπερβαίνει την απλή συνωνυμία.

Όμως η επίκληση ιστορικών φράσεων σε εποχές που δεν έχουν την αίγλη της εποχής που ελέχθησαν, προκαλεί δυσάρεστους συνειρμούς.  Που γίνονται ακόμα εντονότεροι όταν θυμηθούμε τους άπειρους πολιτικούς και ψυχολογικούς εκβιασμούς που έκανε το αγαπημένο της κόμμα και ο λίαν αγαπητός της  και  χιλιάδων άλλων "αείμνηστος" Ανδρέας Παπανδρέου. Το ότι εκβιάζεται τώρα αυτή απο τον γυιό του, μάλλον είναι ένα καπρίτσιο της Ιστορίας.

Αν θυμηθούμε  τους ...

Εκβιασμούς της κοινωνίας που με πρόσχημα  ένα καλύτερο αύριο, μια ελπίδα ή μια  ακόμα προσπάθεια, κατέληγαν πάντα στην οικοδόμηση ενός κλειστού κύκλου διαχείρισης της εξουσίας, με ότι αυτό σημαίνει.

Εκβιασμούς "συντρόφων", στελεχών και βουλευτών προκειμένου να μην χαθεί η εξουσία.

Εκβιασμούς αντιπάλων

Εκβιασμούς που τελειωμό δεν έχουν.

Τώρα που και λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά μόνο χρέη,  που έξω απο τη Βουλή  ψήφοι δεν υπάρχουν αλλά αγανακτισμένοι, οι βροντές της άλλοτε κραταιάς Βάσως δεν αρκούν για να σκεπάσουν τον κρότο απο την κατάρρευση του οικοδομήματος, που  αυτή  και πολλοί άλλοι εχτισαν όπως όπως , σοβάτισαν όπως όπως, και πούλησαν σαν "μεζονέτα" που όμως ήταν χτισμένη πάνω σε μπάζα. Και το χειρότερο όλων, τα υλικά αγοράστηκαν με δανεικά χρήματα απο τις καλύτερες φίρμες τις περιοχής κι ας είχαμε λατομείο πλάϊ απο το χωριό.

Venceremos,  Non Passaran και άλλα τέτοια

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

ΥΓ  Αυτό βέβαια που δήλωσε πως δηλαδή "η ακριβή δανειοδότηση μιας φτωχής χώρας δεν οδηγεί πουθενά"  είναι σωστό.  Απομένει να μάθουμε τη λύση που είχε τότε που έγινε αντιληπτό το πρόβλημα.

 

 

Σχόλια

08/06 16:34  georgepag
Η Βασούλα δεν ήταν που για κάθε μετοχοποίηση πρωτοστατούσε και φώναζε για ξεπούλημα;
Οταν ανάγκασαν τον υπηρέτη να πουλήση τον ΟΤΕ (στα 27 ευρώ) πούλησε και το κράτος ενα μικρότερο ποσοστό νομίζω στα 28 και τότε υπογράφηκε και η οπσιον για το 10% (χωρίς τιμή) είχε λυσάξει για το ξεπούλημα
Τώρα στα 7,49 που τον έδωσαν τι είναι; ΜΕΓΑ ΝΤΙΛ;
Οταν ο Αράπογλου αγόρασε την Φινανς τον έφεραν στην βουλή να απολογηθεί, τώρα που η Φινανς αποδίδει τα μισά κέρδη της ΕΤΕ γιατί δεν απολογούνται οι ίδιοι;
Αλλά τι να πούν;
Αντί να βάλουν την ουρά στα σκέλια και να φύγουν νύχτα λένε και εξυπνάδες.
Σε λίγο θα ρωτάνε γιατί δεν τρώμε παντεσπάνι.
08/06 17:33  σεβαστη
Ακριβώς εκει χολαίνουν .
Ολοι περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο το πρόβλημα,και σφυράνε αδιάφορα στην εύρεση λύσης
08/06 18:02  Μαικήνας
georgpag και σεβαστή
και λίγα λέτε.
οπως και εγώ ειπα λίγα. Αρκει που όλοι ξέρουμετα υπόλοιπα.
08/06 21:56  georgepag
Αρκεί ;;;

Σε τούτο τον τόπο πολλοί έχουν κοντή μνήμη (αφισοκολλητές – χειροκροτητές κτλ)
και ακόμη περισσότεροι είναι ΟΦΑ (όπου φυσάει ο άνεμος)
Αλλα λένε το πρωί, άλλα το μεσημέρι, άλλα το βράδυ.
Α να μην ξεχάσω !
Και για όλα φταίνε οι άλλοι.
Οι Αμερικάνοι, οι Εβραίοι, οι κινέζοι, οι αριστεροί, οι δεξιοί, η άτιμη η κενωνία, οι εξωγήινοι, ο κακός μας ο καιρός.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις