Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Το ηθικό(;) ανάστημα της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ / Το σκεπτικό μιας προκήρυξης / Για να ξέρετε όταν σας κοβουν το ρεύμα
880 αναγνώστες
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011
18:31

 

Αντιγράφω απο την προκύρηξη που κυκλοφόρησε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Μου έκανε εντύπωση ο επικολυρικός της χαρακτήρας. Αν αντέχετε διαβάστε. Oι κάποιες ελάχιστες αλήθειες που περιέχονται χάνονται κάτω απο το περίπλοκο νοητικά και εκφραστικά ύφος.Δηλωτικό του ήθους.  Για τις προθέσεις μην ρωτάτε. Έχοντας "φάει" ήδη μια διακοπή που σημαίνει χωρίς ασανσέρ ενώ έχω  προβλήματα κίνησης, προσπαθώ εντούτοις να είμαι ψύχραιμος. Θα μπορούσα να γράψω για την αντι- αισθητική Φωτόπουλου. Προτιμώ να γράψω για τις λογικές (με ότι αυτό σημαίνει) της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Δυστυχώς ακόμα και τούτη την ώρα πιστεύω στην ισχύ της λογικής. Μάταια είναι αλήθεια.

http://www.genop.gr/images/stories/files/110503_anak.pdf

<<Επιτρέψτε μας να σας θυμίσουμε μερικά σημεία μόνο απο τη δράση μας που αποδεικνύουν τι συνδικάτο είναι η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τι είδους αγώνες (και για ποιούς) τους έχει δώσει.

Με το ηθικό ανάστημα έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες καταλήψεις συγεντρώσεις συλλαλητήρια για την υπεράσπιση των συμφερόντων της ΔΕΗ και των καταναλωτών

Με το ηθικό ανάστημα των συνδικαλιστών που μαζί με χιλιάδες άλλους συναδέλφους μας αλλά και συναδέλφους απο άλλους χώρους

Έχουμε συγκρουστεί μετα ΜΑΤ

Έχουμε σπάσει πόρτες με τα κορμιά μας

Έχουμε σκαρφαλώσει  σε πυλώνες

Έχουμε κρεμαστεί στα σύρματα

Έχουμε αναρριχηθεί σε καμινάδες

Έχουμε δεθεί με χειροπέδες

Έχουμε διακόψει συνεδριάσεις του Δ.Σ

Έχουμε διαδηλώσει αλλεπάλληλες φορές εξω απο το Υπουργείο Ενέργειας για την  υπεράσπιση  των συμφερόντων της ΔΕΗ και των καταναλωτών

Με το ηθικό ανάστημα των συνδικαλιστών που μαζί με εκατοντάδες άλλους συνδικαλιστές εμποδίσαμε το ραντεβού της ΤΡΟΪΚΑ με την ηγεσία του Υπουργείου Ενέργειας για προστατεύσουμε τα συμφέροντα της ΔΕΗ και των καταναλωτών

(συνεχίζει με πολλά άλλα ηθικά αναστήματα)

Με το ηθικό ανάστημα ...

Με το ηθικό ανάστημα....

Με το ηθικό ανάστημα ...

Με το ηθικό ανάστημα...

Σας απλώνουμε το χέρι στον μεγάλο αγώνα, στον ωραίο αγώνα για τη σωτηρία της τελευταίας μεγάλης δημόσιας επιχείρησης>>

 

Πράγματι η πραγματεία του ηθικού αναστήματος είναι εξόχως ενδιαφέρουσα! Ο δε μεγάλος και ωραίος αγώνας μου θύμισε Κωστή Παλαμά.

Συνεχίζει η προκύρηξη παρακάτω με τους λόγους για τους οποίους  αντιτίθεται η ΓΕΝΟΠ.

Πρώτα οι γενικοί λόγοι και μετά ακολουθούν οι οικονομικοί λόγοι. Εκεί μέσα απο ένα ιδίοτυπο σκεπτικό οικονομικής θεωρίας γλαφυρά δοσμένου με την παρομοίωση της χρυσοτόκου ορνιθας που δεν την πουλάς αφού σου κάνει αυγά,οφείλω να πώ ότι σωστά ίσως επισημαίνεται ότι με την πτώση των τιμών η σημερινή αποτίμηση της ΔΕΗ είναι χαμηλή. Δυστυχώς όμως οι κρατικές εξουσίες  και κύρια οι κυβερνήσεις  θυμούνται τις ιδιωτικοποιήσεις όταν έχουν προβλήματα και έχουν αποτύχει στην οικονομική τους επίδοση συνολικά. Απο εκει και πέρα αν η ΔΕΗ ή ο ΟΤΕ είναι κερδοφόρες εταιρίες αυτό χάνεται μέσα στην γενική εικόνα της καταρευσης.

Τέλος κρατάω την συνεχή επίκληση των "συμφερόντων της ΔΕΗ και των καταναλωτών". Με έντονα κόκκινα γράμματα στο τέλος σχεδόν κάθε παραγράφου.  Η ΔΕΗ  προβάλεται  σαν  μια  ενιαία οντότητα. Καμία χωριστή αναφορά στους μικρομετόχους, τους μεγαλομετόχους, το κράτος,  τους  εργαζόμενους,  τους συνδικαλιστές τις  διορισμένες διοικήσεις.Για αυτό και αναφέρονται ξεχωριστά, οι καταναλωτές. Αν αυτό δεν είναι κορπορατισμός τότε τι είναι;

Αν "ξεπουληθεί" (δηλαδή όσο όσο)  η ΔΕΗ, που είναι πιθανό, δεν θα φταίνε οι ΕΦΙΑΛΤΕΣ που καταγγέλει η προκήρυξη. Θα φταίει το κορπορατιστικό- κομματικο -συνδικαλιστικό σύμπλεγμα που έχει χτιστεί εδώ και δεκαετίες σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και τον τύποις κρατικοδίαιτο ιδιωτικό.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν μαγικές και ευχάριστες λύσεις.

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

ΥΓ Ξεκίνησα μποστάνι, εβγαλα 2-3 λάμπες θυέλλης και γενικά ανακαλώ τις χρήσιμες προσκοπικές μου εμπειρίες.

Στα σοβαρά τώρα   μια εξομολόγηση: ειλικρινά λυπάμαι άλλους ανθρώπους που έχουν βρεθεί όμηροι της ψήφου τους και τις ευπιστία τους εν μέσω ανεργίας και μειωμένων εισοδημάτων.

 

Και για να μην θεωρούμε εαυτούς όμηρους της ζωής  διαβάστε την είδηση <<Πάνω από 1.000 ευρώ η μέση ζημιά από βλάβες του δικτύου ηλεκτροδότησης>>  http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1998801

Πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε πελάτες και να απαιτούμε αποζημίωση, για να φτάσουμε κάποτε να θυμώσουμε με τον κο Φωτόπουλο.

Σχόλια

20/06 19:12  ks
Οι αναξιοπαθουντες στωικοι μου ειναι συμπαθεις.
Οι αναξιοπαθουντες φωνασκουντες λιγοτερο
Οι αξιοπαθουντες φωνασκουντες με τιποτα. Οταν ο ιδιος απαξιωνεις για χρονια την εταιρια για την οποια εργαζεσαι μεσα απο το διαρκες αρμεγμα της, δεν μπορεις να διαμαρτυρεσαι για το ξεπουλημα της. Ειναι ηδη πουλημενη στο διαβολο και αυτος την πουλα στον τριβολο για να ξελασπωσει (ιδανικα μονο θα οφειλε να τη γυρισει πισω στο ελληνικο δημοσιο) συμφερον).
20/06 20:13  Μαικήνας
Έχεις δίκιο. τα λες πιο χύμα και τσουβαλάτα απο εμένα.
Εγώ απλά επισημαινω την τραγωδία των αντιφάσεων και της αλλεπάλληλης υποκρισίας απο όλους όσους εμπλέκονται. Μεγάλωσα τότε που στη Διάπλαση των Παίδων βλέπαμε διαφημήσειςτης ΔΕΗ που σκοπό είχαν να μας εξοικειώσουν με τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος. Το καλοκαίρι στο χωριο ζούσαμε μελάμπες πετρελαίου. ¨οταν πήραμε λάμπα λουξ κάναμε πανηγύρι. Και τώρα το αγαθό αυτο το παίζεται στα χαρτιά απο τον Φωτόπουλο και κάποιο Παπακωνσταντίνου.
21/06 09:23  nhad
Αγαπητέ Μαικήνα, η τιμή στην οποία θα μπορούσε το δημόσιο να πουλήσει τμήμα της ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ θα ήταν εντελώς διαφορετική αν καταργούσε παντελώς κάθε ειδική διάταξη που διέπει τους υπαλλήλους. Μισθοί, συντάξεις, καθεστώς προσλήψεων και απολύσεων, συνδικαλισμός, ας καθορίζονται από τη διοίκηση στα πλαίσια των νόμων που διέπουν τον ιδιωτικό τομέα όπως για όλες τις επιχειρήσεις.
21/06 14:31  Μαικήνας
Μα αν δεν κάνω λάθος άπαξ και ένα μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ γίνει μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ κλειδώνει δια βίου ένα συγκεκριμένο ύψος αποδοχών το οποίο διατηρεί ακόμα και αν φύγει απο το ΔΣ της ΔΕΗ. Και άλλα πολλά. Δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω μαζί σας.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις