Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Άλλη η τσέπη της ΔΕΗ, άλλη του κρατους και κάπου ανάμεσα η δική σας
848 αναγνώστες
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011
17:49

 

Σε συνέχεια του χθεσινού

Για να μην θεωρούμε εαυτούς όμηρους της ζωής  διαβάστε την είδηση <<Πάνω από 1.000 ευρώ η μέση ζημιά από βλάβες του δικτύου ηλεκτροδότησης>> στην Ναυτεμπορική.  http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1998801

Πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε πελάτες και να απαιτούμε αποζημίωση. Η άποψη ότι είμαστε συνιδιοκτήτες, όπως μας θέλει  η ΓΕΝΟΠ, μας στερεί το δικαίωμα να απαιτούμε αποζημίωση για μη παρασχεθείσες υπηρεσίες ή κακές υπηρεσίες.

Εν τέλει αν έπεφταν αγωγές επί σειρά ετών, ίσως οι διορισμένες διοικήσεις να σκεφτόντουσαν ότι η ανοχή στο καθεστώς της  συνδιοίκησης κοστίζει. Ιδίως άν πολλά  κρινόντουσαν και απο το ταμπλώ και απο το μέρισμα.

 

 Για να φτάσουμε κάποτε να θυμώσουμε με τον κο Φωτόπουλο, πρέπει πρώτα να απαιτήσουμε απο την εταιρία να  λειτουργήσει σωστά και φυσικά να συμμαζέψει το προσωπικό της. Το πρόβλημα του ανεξέλεγκτου κου Φωτόπουλου με όρους εταιρικής διακυβέρνησης είναι πρόβλημα ανθρωπίνου δυναμικού. Εμείς κακώς εξακολουθούμε και το βλέπουμε σαν πρόβλημα του κράτους.

Η κοινωνική πολιτική, (δεν ξεχνάω ότι 300.000 χιλιάδες έχουν ζητήσει διακανονισμό) πρέπει να κοστολογείται και να γνωρίζει όλη η κοινωνία και ο κάθε φορολογούμενος, τι πληρώνει για τον μικροσυνταξιούχο και αν πληρώνει πράγματι για αυτόν ή για "άλλους". Αλλά το κόστος της κοινωνικής πολιτικής καταβάλεται στην εταιρία  απο αυτόν (πχ το κράτος ή τον πολιτικό) που θέλει να κάνει την κοινωνική πολιτική. Με άλλα  λόγια άλλη η τσέπη της ΔΕΗ και άλλη του κράτους.

Να αρχίσουμε σιγά σιγά να τα ξεμπλέκουμε στο κεφάλι μας

 

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

 

Σχετικές μετοχές:
ΔΕΗ
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις