Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Εξομολόγηση ενός άσημου βουλευτή για την κρισιμότητα των εκλογών.
772 αναγνώστες
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011
11:32

 

Αγαπητέ φίλε,

Με λένε Ασημάκη Ασημαντίδη και είμαι βουλευτής μιας μικρής εκλογικής περιφέρειας. Έζησα όλη μου τη ζωή στο τόπο μου, εκτός από τα χρόνια των σπουδών μου που έζησα στη Θεσσαλονίκη.

Έχω ταξιδέψει αρκετές φορές στο εξωτερικό είναι αλήθεια. Μάλιστα κάποια φορά βρέθηκα στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο συμμετέχοντας σε μια αντιπροσωπία. Μάλλον πέρασα απαρατήρητος. Ευτυχώς κάποια μέτρια Αγγλικά που ξέρω και τα πολύ στοιχειώδη Γαλλικά τουριστικού επιπέδου, μου επέτρεψαν να κινηθώ στα κτίρια της Ε. Ενωσης και στις δύο αυτές πόλεις, επιβεβαιώνοντας, πάντα μέσα μου, πώς στην μικρή μας πόλη έχουμε αν μη τι άλλο μια πιο ανθρώπινη αίσθηση των πραγμάτων, καταλαβαινόμαστε μεταξύ μας και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βρίσκουμε λύσεις και πάμε παρακάτω.

Άλλωστε έτσι έγινα και εγώ βουλευτής. Ήξερα πώς να βοηθάω εκεί που το σύστημα κόλλαγε. Οι θεσμολάγνοι το λένε ρουσφέτι. Εγώ το λέω εξυπηρέτηση του συμπολίτη μου και ανθρωπιά.

Εδώ και μέρες αισθάνομαι ότι όλος ο κόσμος με κοιτάζει. Δεν ένοιωσα τόσα βλέμματα καρφωμένα πάνω μου ούτε όταν μπήκα στο κτήριο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου με την ατσαλάκωτη ολοκαίνουργια  καμπαρντίνα Burberry's και πολλοί με κοίταζαν με έκπληκτο βλέμμα, αφού έξω είχε 27 βαθμούς.

Αισθάνομαι ότι κρατάω την τύχη όλου του λαού στα χέρια μου.

Προσωπικότητες όπως ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Καλιγούλας ή ο Νέρωνας, αλλά και ο Γαβρίλος, (όχι ο μαθητής αλλά ο αναρχικός) που δολοφονώντας τον Αυστριακό Αρχιδούκα προκάλεσε τον Α΄Παγκόσμιο πόλεμο περνάνε από το μυαλό μου.

Η σκέψη ότι η ψήφος μου στην επόμενη αναθεώρηση του μνημονίου  μπορεί να σημάνει το τέλος αν όχι του Κόσμου, τουλάχιστον του Δυτικού Κόσμου με ερεθίζει.

Μην ξεχνάτε ότι όλοι κρύβουμε μέσα μας ένα σκιώδη εαυτό. Όλοι σας δεν έχετε σκεφτεί αν θα είχατε το κουράγιο να δολοφονήσετε κάποιον άγνωστο και πώς θα το οργανώνατε; Δεν υπάρχουν σκέψεις που σας "πειράζουν" (πειρασμός) και λέτε "θού κύριε φυλακή, το πνεύματί μου" και όχι το στόματί μου; Ελάτε τώρα...

Όταν βλέπω όλους αυτούς, που μπροστά τους είμαι ένας ασήμαντος, να εκλιπαρούν για την ψήφο μου περισσότερο ηδονίζομαι παρά προβληματίζομαι.

Δεν χρειάζεται να προβληματιστώ γιατί κατά βάση ξέρω τα όριά μου. Ξέρω ότι δεν έχω τη στόφα του Ηγέτη. Γιατί δεν έχει νόημα να είσαι αντάρτης αν δεν μπορείς να ηγηθείς ή τουλάχιστον να διεκδικήσεις μια θέση στο Αύριο.

Νομίζω ότι όσο σας μιλάω καταλαβαίνω ότι δεν μπορώ να ρισκάρω να κάνω κάτι διαφορετικό για να με γράψει η Ιστορία με έντονα γράμματα. Γιατί δεν θα με γράψει. Θα με ξεχάσει. Όπως θα με ξεχάσει και το πολιτικό σύστημα, που τόσο προσπάθησα να μου δώσει την ευκαιρία να εξαργυρώσω τις επαφές μου και την  κοινωνική μου δράση.

Άλλωστε η εποχή μας ευνοεί τους αντι- ήρωες.

Πείτε μου αν μπορώ να κάνω κάτι άλλο για σας.

Πάντα δικός σας

Ασημάκης Ασημαντίδης  του Ασήμαντου.

Βουλευτής τριεδρικής περιφέρειας  (Οι δύο έδρες είναι μοιρασμένες εγώ τρύπωσα στην τρίτη)

 

Για την αντιγραφή

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

 

 

Σχόλια

29/06 11:36  romanov
Το μεσοπρόθεσμο, αν ψηφιστεί, θα είναι η υποδούλωση της Ελλάδας για τα επομενα 30 χρόνια. Μία ενδιαφέρουσα άποψη είναι στο http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/3048----cds
29/06 11:43  Μαικήνας
Σας παραπέμπω στο χθεσινό μου σχόλιο. Προς άρση κάθε παρεξήγησης.
29/06 17:07  bartok
Δεν νομίζω ότι το κείμενο αυτό προσφέρεται για ανταλλαγή απόψεων πάνω στο τί σημαίνει μεσοπρόθεσμο και πώς θα μας επηρρεάσει τα επόμενα χρόνια.
Τώρα μάλιστα που η όλη υπόθεση έχει λήξει μπορούμε πιο καθαρά να δούμε τί λέει: Μπαίνει στη θέση ενός τυχαίου (ίσως και λίγο τυχάρπαστου), επαρχιακού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και μας αναπαράγει τον υποθετικό διάλογο με τον εαυτό του, ο οποίος τελικά μάλλον στο "ναι" θα τον οδηγήσει.
Τώρα μάλιστα μπορούμε το εκτιμήσουμε διαφορετικά αφού, με ένα τρόπο, "προφητεύει" το αποτέλεσμα.
Για την άλλη "τη σοβαρή" συζήτηση υπάρχει πολύς χώρος!
30/06 08:43  Frixos
"Οκόσα φάρμακα ουκ ιήται, σίδηρος ιήται· Όσσα σίδηρος ουκ ιήται, πυρ ιήται· όσσα δε πυρ ουκ ιήται ταύτα χρη νομίζειν ανίητα "


Μάλλον έκανε λάθος ο πατέρας της Ιατρικής γιατί οι απόγονοί του τον ξεπέρασαν και "όντες σοφοί" ου χρηη νομίζειν ανίητα...

Τα δρώμενα στο "κράτος" των Αθηνών βεβαιώνουν του λόγου μου το αληθές

30/06 09:21  Μαικήνας
Frixos
Kalo!
30/06 10:37  ks
Η καταργηση της ανεξαρτητης εργασιας, η καταργηση του κοινωνικου κρατους (ομολογουμενως αποτυχημενη λογω του διεφθαρμενου και αλλαζονικου τροπου διαχειρισης του) και η μετατροπη μας σε κοινωνια τσομπάνηδων, τσομπανόσκυλων και προβατων ολοκληρωνεται σε παγκοσμια πρωτη στην Ελλαδα και συντομα και στα αλλα "επιλεγμενα καταστηματα". Εχτες ανακηρύχθηκε και η συνταξιοδοτηση της βιας ως μαμης της Ιστοριας.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις