Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Η αξιοπρέπεια δεν είναι ανάπηρη. Εύγε στον Παναγιώτη Κουρουμπλή.
703 αναγνώστες
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011
10:26

Αισθάνομαι βαθύτατα την ανάγκη να επαινέσω τον κο Κουρουμπλή όχι για το ΟΧΙ του αλλά για το θάρρος του και την ειλικρινή του στάση. Και αυτό σας το λέει ένας σκεπτικός υποστηρικτής του αρχικού μνημονίου. Αλήθεια πιστεύετε ακόμα θα δουλέψει το Μεσοπρόθεσμο;

Πιστεύετε αλήθεια πως σε  μια χώρα που απεχθάνεται την επιχειρηματικότητα, που έχει οικοδομήσει ένα γιγάντιο σύστημα διαπλοκής, διαφθοράς και  συνενοχής σε όλες τις βαθμίδες, που με την ίδια ευκολία επιβραβεύει το "Τσοβόλα δώστα όλα", και με την ίδια επιτίθεται εναντίον δικαίων και αδίκων (κυριολεκτικά) και οικονομικά με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, πιστεύετε ρωτάω και πάλι,  ότι απο σήμερα θα ξεκινήσει η μεταμόρφωση τούτου του τόπου;

Πιστεύετε αλήθεια ότι θα θιγούν τα σκληρά συνδικαλιστικά συμφέροντα;

Παρόλα αυτά...

ο έπαινος που οφείλουμε στον κο Κουρουμπλή είναι για το θάρρος και όχι για το οχι αυτό καθ αυτό.

Αλήθεια νομίζουμε ότι ο "κoλοτούμπας" κος Αθανασιάδης θα βοηθήσει να καθαρίσει ο τόπος απο το αίσχος των Φωτόπουλων;

Γιατί δεν μπορώ να μην πώ ότι ένας άλλος Φωτόπουλος μας εξενεύρισε, ο κος Πρωτόπαπας, ιστορικό στέλεχος της ΟΤΟΕ, που μας ανάγκασε να κρατάμε τα λεφτά μας στο τσουράπι επι 45  μέρες λόγω της απεργίας των τραπεζικών επι κυβερνήσεως Μητσοτάκη, βγάζοντας με περισσή ευκολία και κατ επανάληψη "δεκάρικους" λόγους για την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Προκαλώντας όλους όσους έχουμε μνήμη.

Το ίδιο αδιέξοδη ήταν και η ρητορία του ΟΧΙ του κου Κεφαλογιάννη της ΝΔ , του εκλεγόμενου και απο την περιοχή των Ζωνιανών.

Το ΟΧΙ του κου Κουρουμπλή ήταν έντιμο προσωπικό όχι. Δεν εξέφραζε καμία συντεχνία. Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, δεν έιχε πίσω του οργανωμένες ομάδες ψηφοφόρων. Άλλωστε αν έγινε γνωστός στα πρώτα του βήματα ήταν για τους αγώνες του ενάντια στον αποκλεισμό των αναπήρων.

Εχοντας εμπλακεί για χρόνια σε μια κοινότητα συμβίωσης καθυστερημένων ατόμων στο Γαλαξείδι, και έχοντας ζήσει πολλούς υπουργούς βουλευτές και άλλα φρούτα του Δημοσίου, σας λέω ότι ο κος Κουρουμπλής ήταν ο μόνος που συναισθανόταν την αγωνία και τα προβλήματα που του εκθέταμε. Έχουν περάσει πολλά χρόνια. Μερικά πράγματα όμως δεν ξεχνιούνται και πρέπει να λέγονται.

Η τοποθέτησή του στη Βουλή ήταν σεμνή και αξιοπρεπής χωρίς λαϊκισμούς. Σίγουρα  υπάρχουν σημεία διαφορετικής οπτικής των ζητημάτων. Νομίζω όμως ότι του πρέπει ο έπαινος της ευθύτητας. 

 Κι αυτό το έχουμε τόσο πολύ ανάγκη...

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

ΥΓ  Το link της ομιλίας του κου Κουρουμπλή http://www.youtube.com/watch?v=dEsL3IfNAVo

Επίσης σας προτρέπω να διαβάσετε ένα απόσπασμα απο το βιογραφικό του ανδρός:

"Το 1961, θύμα της έντονης παιδικής του περιέργειας, χάνει το φως του, από έκρηξη χειροβομβίδας και πρώιμα και προχρονολογημένα καλείται να λάβει αποφάσεις που σχεδόν όλοι οι άνθρωποι καλούνται να λάβουν σε μεγαλύτερη ηλικία. Πρέπει να αποφασίσει ποιο δρόμο θα επιλέξει στη ζωή του. Το δρόμο της υποταγής στο μοιραίο, στη μοιρολατρία και στην απραξία που γεννά η απαισιοδοξία μετά από ένα τέτοιο γεγονός ή θα επιλέξει το δρόμο των συγκρούσεων, των ρήξεων και των ανατροπών με τα τείχη του ρατσισμού, του αποκλεισμού και των προκαταλήψεων.

 

Δεν παραιτήθηκε. Σταθερά, αντισυμβατικά κι αποφασιστικά, με πυξίδα τη δύναμη της αισιοδοξίας και όπλα την ακαταμάχητη θέληση του και την ακράδαντη εμμονή, επιμονή και το πυρακτωμένο πείσμα του, ανοίγει νέους ορίζοντες με στοχεύσεις και σκοπεύσεις μια κοινωνία ανθρωποκεντρική χωρίς ρατσισμούς και αποκλεισμούς, μια κοινωνία αξιών και όχι των αξιωμάτων, μια κοινωνία αλληλεγγύης.

Τελειώνει το Δημοτικό και τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου στις Σχολές Τυφλών Θεσσαλονίκης και Αθήνας και συνεχίζει τις σπουδές του στο εξατάξιο Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου.

Πολιτικοποιείται πρώιμα και από τα μαθητικά του χρόνια ακόμη, συνειδητοποιεί τις αιτίες που περιθωριοποιούν τα πρόσωπα με ειδικές ανάγκες, ταυτίζοντάς τα με την ανικανότητα και την αντιπαραγωγικότητα. Είναι το γεγονός που τον επαναστατεί.

Στη συνέχεια εισάγεται με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία και τελειώνει με εξαιρετικές επιδόσεις στο Συνταγματικό και Διοικητικό Δίκαιο το 1979 (Βραβείο Αριστούχων Ιδρύματος Στασινόπουλου) και ξεκινά να εργάζεται ως Δικηγόρος."

 

 

Σχόλια

30/06 14:40  nhad
Πράγματι συγκινητικός ο παθιασμένος λόγος του κ. Κουρουπλή, και αξιέπαινη η στάση του, όσο και αν διαφωνώ μαζί του σε μερικά από αυτά που είπε.

Δυστυχώς διαφωνώ και με την υπερψήφση του μεσοπροθέσμου. Το ερώτημα κατά τη γνώμη μου που θα πρέπει να απαντηθεί είναι: Το μεσοπρόθεσμο δίνει σοβαρές πιθανότητες αποφυγής της χρεωκοπίας ή όχι; Αν όχι (όπως πιστεύω γιατί θεωρώ ότι έχει πολλά λάθη και γιατί η κυβέρνηση είναι παντελώς ανίκανη), το επόμενο ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί είναι: αφού η χρεωκοπία είναι αναπόφευκτη, είναι προτιμότερο να συμβεί τώρα ή μετά από ένα χρόνο;
Φοβάμαι πραγματικά ότι με τις προβλέψεις του προγράμματος και με δεδομένη την ανικανότητα, την ασχετοσύνη, και την αβουλία αυτών που θα κληθούν να το εφαρμόσουν, σε ένα χρόνο θα βρεθούμε με ένα μεγάλο μέρος του εθνικού πλούτου να έχει περάσει σε ξένα χέρια, το χρέος σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη, τον ιδιωτικό τομέα διαλυμένο, τις τράπεζες σε απελπιστική κατάσταση, και τη χρεωκοπία ακόμη πιο βέβαιη.
Άρα πιστεύω ότι το δίλημα δεν είναι μεσοπρόθεσμο ή χρεωκοπία. Είναι χρεωκοπία αργότερα ή τώρα, και η επιλογή μου θα ήταν: τώρα.
30/06 18:27  Μαικήνας
Δεν μπορώ παράνα συμφωνήσω μαζί σας. Άλλωστε και στο προχθεσινό μου σημείωμα "Θα το ψήφιζα αν..." έλεγα, ίσως όχι με τόση σαφήνεια όπως εσείς, τα ίδια.
30/06 18:29  Μαικήνας
Νομίζω ότι μας επέβαλαν την αναβολή για να είναι έτοιμοι να προσταστευσουν τα δικά τους μαγαζιά. Όταν βρούν τον τρόπο να μην τους μολύνουμε ο πειρασμός να μας αφήσουν να ψωφίσουμε θα είναι μεγάλος
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις