Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Η "γλυκιά" ψευδαίσθηση του δημοψηφίσματος
1420 αναγνώστες
Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011
15:23

Θα σε ρωτήσουν επιτέλους και εσένα Μπάμπη.

Θα σε ρωτήσουν αν θελεις να γίνονται έλληνες οι μετανάστες, αν θέλεις να υιοθετούν παιδιά οι gay, αν θέλεις να στρατεύονται οι γυναίκες και άλλα πολλά.  

Όλα αυτά  την ώρα που εσύ στριμωγμένος απο τις τράπεζες και το φάσμα του λουκέτου στην επιχείρησή σου παλεύεις να κρατηθείς όρθιος.

Γιατί Μπάμπη, η συμμετοχή είναι το βάλσαμο της ψυχής. Δεν έχεις λεφτά, δεν έχεις πελάτες, έχεις όμως κάτι που εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο δεν το έχουν πληρώνοντας βαρύ τίμημα για την διεκδίκησή του. Έχεις φωνή που θα ακούγεται.

Κι αν η φωνή αυτή ακούστηκε κακόηχα σαν κραυγή στο Σύνταγμα και στις πλατείες της χώρας, τώρα θα ακουστεί καθαρά και ελεγχόμενα.

Θα νοιώσεις δυνατός. Θα νοιώσεις συνδημιουργός του κοινού μας μέλλοντος.

 Ναι,     αυτού του μέλλοντος που είναι υποθηκευμένο στα χρέη του  κοινού μας παρελθόντος. 

Αλλά αυτό είναι παλιά ιστορία.  Εμείς κοιτάζουμε μπροστά.  

Θα σου δώσουμε επιτέλους τη δυνατότητα  να πείς τη γνώμη σου.  Και πριν ακόμα την πείς,  θα μπορέσεις  να δείς μόνος σου ποιοί είναι αυτοί που δεν θα θέλουν να σου δώσουν την ευκαρία να την πείς,  αφού χρειάζεται πλειοψηφία των 3/5 στη Βουλή για να γίνει το δημοψήφισμα. 

Μπάμπη, δεν έχει σημασία το ερώτημα. Σημασία έχει η διαδικασία. Όπως έλεγε ο πάπας της θεωρίας της  επικοινωνίας και θεωρητικός των media Μarshall ΜcLuhan  «το μέσο είναι το μήνυμα»,". Έτσι και εδώ η διαδικασία  μετράει. Οι θεατρικές κόντρες στην Βουλή, η αρθρογραφία και η επικοινωνιακή διατύπωση των επιχειρημάτων, οι αγώνες αντιλογίας (βαρβαριστί debate) και άλλα πολλά.

Το μόνο βέβαιο Μπάμπη είναι, πως ο κόσμος που σου είχαμε δώσει αλλάζει.

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις  τόσο πιο ανώδυνη θα είναι για σένα η μετάβαση στην νέα εποχή. Εκεί όπου ούκ έστι πόνος και στεναγμός παρά πολιτικά ορθός βίος.

Θα είναι καλύτερα Μπάμπη, θα το δείς.

 

Για την αντιγραφή

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

 

Σχόλια

26/07 18:56  cornelsen
Για ένα πράγμα δεν θα σε ρωτήσουν Μπάμπη: "Το θέλεις το Μνημόνιο, Μπάμπη;"

Θα σού δώσουν όμως την δυνατότητα να καταφερθείς εναντίον όλων των υπολοίπων συνΕλλήνων. Θα μπορείς να ξαλαφρώσεις (για την ημέρα του δημοψηφίσματος μόνο) καταδικάζοντας τούς ΔΥ, τούς ταξιτζήδς, τούς φορτηγατζήδες, τούς μετανάστες, τούς, τούς...
Για να ξεδώσεις εσύ, για να γλυτώσει η οικονομική και κοινωνική ελίτ από το μίσος και την αγανάκτησή σου. Έστω και πρόσκαιρα.
26/07 20:39  Μαικήνας
Αν πραγματικά τους ενοιαζε ο εμπλουτισμός της δημοκρατίας ας επέτρεπαν σε ικανό αριθμό πολιτών να ζητάνε δημοψήφισμα εστω και με κάποια πρόνοια του τύπου 3/5 για την προκύρηξή του. Αλλά δεν θα απαντάμε μόνο σε αυτά που θα μας ρωτάνε. Θέλουμε να απαντάμε σε αυτά που εμείς οι πολίτες θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε.
Δεν θέλω το δημοψήφισμα να είναι πολιτικό παιχνίδι και εργαλείο καμίας πλευράς.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις