Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


ΟΙ ΛΕΠΤΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΠΟΝΔΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ
1130 αναγνώστες
Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011
21:47

 Είτε λυση,  είτε γεώτρηση φέρεται να έχει διαμυνήσει η Τουρκική πλευρά, επιχειρώντας να συνδέσει το θέμα των δοκιμαστικών γεωτρήσεων στην ΑΟΖ της Κύπρου κοντά στο Ισραήλ με εμπλοκή του τελευταιου αλλά και της Γερμανίας (θυμίζω την επίσκεψη Μέρκελ). Διακριτικά (!) κύκλοι των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) λένε στους Κύπριους "Σκεφτείτε την αναβολή για κανένα μήνα, μην τυχόν και χαλάσει η κυοφορούμενη λύση".

Ο Μαικήνας ήταν πάντα εχθρός των συναισθηματικών αντιδράσεων. Έτσι και τώρα δεν θα ήθελα να δώ ξανά μια παραλλαγή του "τσαμπουκάς μου είναι και πέφτω". Να κάνουμε τις γεωτρήσεις μόνο και μόνο επειδή μας συμβουλεύουν το αντίθετο. Την τελευταία φορά που υιοθετήθηκε ανεξάρτητη αντιμπεριαλιστική γραμμή τινάχτηκε η μισή Κύπρος στον αέρα επειδή καταβρέχανε τα εκρηκτικά με τη μάνικα.

Απο την άλλη όμως δεν μπορώ να μην επισημάνω πως όλο τούτο το γαϊτανάκι με τις συνομιλίες, τους λεπτούς χειρισμούς και την πολιτική τους εκμετάλλευση εντός  Κύπρου και Ελλάδος αλλά και διεθνώς μάλλον έχει καταντήσει ανούσιο.

Στο Κυπριακό ισχύει το κάθε πέρσυ και καλύτερα. Απο τις ιδέες Κουεγιάρ και το σχέδιο Μπούτρος Γκάλι φτάσαμε στο σχέδιο Ανάν που ίσως είχε κάποια καλά στοιχεία και μετά χάσαμε την υπόθεση εμείς οι Ελλαδίτες (μαζί θαρρώ και πολύ Κύπριοι).

Δεν μπορώ να μην πώ όμως ότι αυτή η "φιλική" επισήμανση μου χτύπησε νεύρο.  

Οι τακτικοί μου αναγνώστες είδατε το κείμενό μου για την έκρηξη και τα καμώματα Χριστόφια. Όμως εδώ το ζήτημα πάει παραπέρα. Αφορά μια στροφή της εξωτερικής πολιτικής Κύπρου και ίσως Ελλάδας. Αφήσαμε στην άκρη τα εβραιοφοβικά μας σύνδρομα και σκεφτήκαμε ότι μεταξύ του αναδυόμενου Τουρκικού Χαλιφάτου  και του Ισραήλ ίσως τελικά να μην είναι κακιά ιδέα η συνεργασία με το δεύτερο.

Λίγη real politic  δεν έβλαψε ποτέ. Και απ αυτήν δεν είχαμε ποτέ. Ετσι μόνο προσβλητική έως εξοργιστική ακούγεται η "φιλική" συμβουλή των Η.Εθνών.

Μπαϊλντίσαμε με τους λεπτούς χειρισμούς.

Αι σχιτίρ.

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

ΥΓ Οφείλω να σας πώ πως η ιστορία της flotila για τη Γάζα μοιάζει να δούλεψε για την Τουρκία. Εμείς οι άνθρωποι των ΜΚΟ και του ακτιβισμού πολλές φορές είμαστε απλά useful idiots. Κοινώς  εμπροσθοφυλακή  που καθαρίζει το έδαφος χωρίς να το ξέρει. Αλλά αυτά θα τα πούμε μια άλλη φορά.

ΥΓ 2  Η Τουρκία είναι ο πραγματικός κίνδυνος. Όλοι οι υπόλοιποι (πρωτόκολα σοφών κλπ) είναι μάλλον στη φαντασία μας.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις