Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Εδώ είναι ο Παράδεισoς, η Κόλαση εδώ. (το τραγούδι δεν λέει για καθαρτήριο κε Υπουργέ)
1016 αναγνώστες
Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011
20:28

 Χρήσιμες φαίνονται μα τον Θεό οι φιλοσοφικές και θεολογικές παρομοιώσεις του Υπουργού κου Βενιζέλου περί καθαρτηρίου και της αγωνιώδους καταστάσεως να εκτελεσθεί ο προϋπολογισμός. Το ερώτημα  "Χάριν τίνος;" ή "επί τινα  σκοπό;" δεν μας αφορά επι του παρόντος, αν και τα ερωτήματα αυτά επανέρχονται δριμύτερα.

Στους χαρακτηρισμό του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος σαν κόλαση απο τον κο Τσίπρα, ο Ευ. Βενιζέλος  αντέτεινε τον ορο Καθαρτήριο χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η ελληνική κοινωνία έτσι (σαν το Καθαρτήριο). 

Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν ο νομιναλιστικός ελιγμός του κου Υπουργού (ζητώ συγγνώμη απο τους μη οικείους με φιλοσοφικούς όρους αναγνώστες) ήταν μια πιρουέτα της στιγμής, απο αυτές που μας συνήθιζε να κάνει στα ένδοξα χρόνια του φ.κ, τότε στα αμφιθέατρα του Α.Π.Θ ή υποδηλώνει προσχώρηση σε σχισματικές απόψεις (βλ Καθολικισμός) αντιβαίνοντας  την οικεία μας ,  δηλαδή της καθ΄ημάς Ανατολικής Ορθοδόξου εκκλησίας, άποψη περί θείας χάριτος και σωτηρίας, η οποία δίδεται χωρίς προϋποθέσεις μαρτυρίου. Με άλλα λόγια ο Θεός δεν σε βασανίζει πρώτα πριν σε σώσει ή όχι. Το μαρτύριο σε ετούτη τη ζωή είναι προϋπόθεση αγιοσύνης για τους επιθυμούντες να διακριθούν στην ουράνια ιεραρχία.Οι περισσότεροι απο εμάς θέλουμε απλά να σωθούμε, με ότι αυτό σημαίνει.

Κάπως έτσι θα επιθυμούσαν να ήσαν τα πράγματα με το χρέος εξ αρχής πολλοί εξ ημών , την ύπαρξη του οποίου συνειδητοποιήσαμε κάποια μέρα του σωτηρίου έτους 2010. Να μην περνούσαμε δηλαδή όλα εκείνα τα άχρηστα και λιαν επιβαρυντικά για το χρέος  στάδια πριν η ημίθεος πλέον, ημιθανής κατ άλλους, Ευρωπαϊκή ΄Ενωση αποφασίσει να μας βοηθήσει και να μας δείξει τον δρόμο για την σωτηρία.

Βέβαια ο ευφυής κος Βενιζέλος προσπάθησε να αναδείξει την ελπίδα της σωτηρίας ή οποία σύμφωνα με την Καθολική εγκυκλοπαίδεια χαρακτηρίζει   τους παραμένοντες στο Καθαρτηριο. Άλλωστε επειδή το ψυχικό βασανιστήριο είναι πλέον αναπόφευκτο, αφού ως θανόντες είμαστε ελεύθεροι πλέον απο τη φθαρτή μας φύση, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε είτε με νέο δανεισμό, είτε μαστουρώνοντας είτε πέρνοντας χάπια και άλλα τινά.

Πιο απλά το Καθαρτηριο είναι μια εφήμερη Κόλαση μέχρι να ανοίξει η πόρτα του Παραδείσου. Του πορτιέρη συμφωνούντος βέβαια.

Θελοντας να φωτίσω τον φιλοσοφικό και θεολογικό προβληματισμό που πυροδότησε ο κος Υπουργός, σας παραθέτω τον ορισμό της Κόλασης κατά Πλάτωνα. "Κόλασις εστί η των οικείων αμαρτημάτων επίσκεψις".  Δηλαδή Κόλαση είναι η αναθύμιση και η σκέψη πάνω στις ξαστοχίες μας. Ξαναθυμώμαστε τα παραστρατήματά μας. Προφανώς τότε τα συνειδητοποιούμε.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς: Εμείς άραγε το έχουμε κάνει; Ιδίως το κόμμα του Κου Υπουργού, ο Θεός να τον έχει καλά και να του δίνει φώτιση για να καταυγάζει   τους πνευματικούς μας ορίζοντες. Γιατί στους οικονομικούς βλέπω σκότος. 

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

 

Σχόλια

27/08 20:35  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
<Πιο απλά το Καθαρτηριο είναι μια εφήμερη Κόλαση μέχρι να ανοίξει η πόρτα του Παραδείσου. Του πορτιέρη συμφωνούντος βέβαια.>
Ερώτηση: <Ποιός πληρώνει τον πορτιέρη, ή τον διακομιστή>;
Γ. Μαρκόπουλος - http://www.youtube.com/watch?v=hGGtSkyasNA
27/08 20:38  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Λησμόνησα να ευχηθώ "καλή σαιζόν"!
28/08 10:11  Μαικήνας
Υπαινίσεσθε κάτι αγαπητέ φίλε;
Ερωτώ δηλαδή

Ο Τόμσεν πάντως έχει κοψιά κατάλληλη για το ρόλο του ψηλού περατάρη με τη μαύρη μπέρτα.
Για πορτιέρης όμως δεν κάνει. Έχετε δεί τους πορτιέριδες στα ακριβά μαγαζιά. Σε αυτά που παρακαλάς να σε αφήσουν να μπείς και να ξοδέψεις.
Καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
28/08 14:21  bartok
Φιλοπαίγμων επάνοδος αγαπητέ Μαικήνα...
Όμως -εδώ που τα λέμε- γιατί όχι; Γιατί αν τα πράγματα τα δούμε μόνο σοβαρά, εκεί να δεις κόλαση!
28/08 14:22  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Προτείνω κοινό μας αφιέρωμα για το Λεωνίδα.
28/08 20:22  Μαικήνας
Και εγώ το σκεφτόμουνα Πώς σκέφτεσαι να το κάνουμε;
Ελεγα κατά την Τρίτη
Να τα πούμε μέσω μειλ;
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις