Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Χαφιές και Δημοκρατία ( η προοδευτική συνταγή εξ Αμερικής του Attack watch)
821 αναγνώστες
Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011
12:12

 Ο τίτλος του σημερινού μου κειμένου παραπέμπει στο βιβλίο του γνωστού μας Τούρκου δημοκράτη  χιουμορίστα συγγραφέα Ασίζ Νεσίν με τον τίτλο "Ο καφές και η Δημοκρατία".

Εκεί ο Ασίζ Νεσίν  σε χρόνια σαφώς δύσκολα για τους υπέρμαχους της Δημοκρατίας χρησιμοποιεί το χιούμορ για να στηλιτεύσει την αναιμική δημοκρατία στη χώρα του την δεκαετία του '70.

Με ειρωνική και δυστυχώς όχι  μόνο διάθεση σκέφτηκα να σας ενημερώσω για ένα μνημείο πολιτικής αμετροέπειας (σταματώ εδώ) που έκανε την εμφάνισή του στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα οι εγκέφαλοι της  εκστρατείας του προέδρου Ομπάμα ανέβασαν την προηγούμενη Τρίτη μια ιστοσελίδα με τον τιτλο Attack files. Η ιστοσελίδα αυτή  http://www.attackwatch.com/      υποτίθεται πώς σκοπό έχει να κινητοποιήσει τους οπαδούς του προέδρου δίνοντάς τους πληροφορίες σχετικά  με κρίσιμα ζητήματα κομβικής σημασίας για την διοίκηση Ομπάμα.  Μέχρις εδώ εντάξει.  Η ενημέρωση για τις θέσεις πρός τους υποστηρικτές σου είναι θεμιτή και αποδεκτή στα πλαίσια της Δημοκρατίας. 

Ο ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΣ όμως ΟΧΙ.

Γιατί;  

 Όταν η ιστοσελίδα  δίνει διάφορες επιλογές μεταξύ των οποίων μια  με τίτλο  REPORT  an attack  όπου σου ζητάει να γράψεις  το  e mail σου, να περιγράψεις το περιεχόμενο της επίθεσης και το link,  να επιλέξεις ανάμεσα σε 9 τύπους επίθεσης μεταξύ των οποiων είναι το "rumor (φήμη- διαδόσεις)" και το "προωθούμενο  e mail"   και στο τέλος να πατήσεις report,  παύουμε να μιλάμε για μια ευφάνταστη  επικοινωνιακή τακτική. Μιλάμε για κάτι άλλο ίσως...

Φυσικά στις 9 απειλές περιλαμβάνονται και τα  blogs. 

Το μόνο που κάνει το όλο εγχείρημα πιο ελαφρύ είναι η γελοιότητα της υποσελίδας Support  the truth (υποστηρίξτε την αλήθεια) που όταν την ανοίγεις σου λέει: " Donate to support our campaign and help us fight back with the facts." και φυσικά σου ζητάει να δώσεις τον οβολό σου και να γίνεις οικονομικός υποτηρικτής (κάρτες δεκτές κλπ).


 Δεν είναι η πρώτη φορά που έκαναν την εμφάνισήτους τέτοιες λογικές. Στο παρελθόν οι  υπεύθυνοι του προεδρικού περιβάλλοντος είχαν ανεβάσει μια  αλλη όταν περνούσε το νομοσχέδιο της υγείας όπου παί με την ίδια ορολογία "αν δείτε κάτι ύποπτο (fishy) αναφέρετέ το  στο  Flag@whitehouse. go" ζητούσαν απο τον κόσμο να το αναφέρει. Τότε μετά απο γενικευμένη  κατακραυγή την κατέβασαν.  

Προς άρση κάθε παρεξήγησης το θέμα δεν ειναι οι απόψεις που διατυπώνονται.  Ούτε ισχυρίζομαι ότι οι αντίπαλοί του προέδρου Ομπαμα είναι παναγίες  και λένε αλήθειες ή  ότι οι  απόψεις τους διακρίνονται πάντα για την κοινωνική τους ευαισθησία .

Το ζήτημα είναι οι μέθοδοι που επιλέγονται για να  υποστηριχθούν οι απόψεις.

Και εδώ έχουμε μια δύσκολα αποδεκτή διαδικασία και πολιτική πρακτική που θυμίζει άλλες εποχές,  για να μην αναφερθούμε και στην αισθητική  των χρωμάτων (μαύρο φόντο με κόκκινα γράμματα).  

Φορές φορές με φοβίζει ο ζήλος των δημοκρατών και των υπερασπιστών του λαού.

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

Υγ Δεν ξέρω για τί όλο αυτό μου θύμισε την υστερική αντίδραση της κυβέρνησης και την προσπάθειά της να ποινικοποιήσει την κυκλοφορία αρνητικών σχολίων για την ελληνική οικονομία (θυμάστε το φαναρτζή αλλά και την εισαγγελική παραγγελία για έλεγχο δήθεν εθνικά βλαπτικών των ειδήσεων). Θα μου πείτε, καθείς και τα όπλα του.

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις