Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Το υποβρύχιο EUROPA και το κοτέτσι...
910 αναγνώστες
Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011
14:01

Δυο διδακτικές, ελπίζω, ιστορίες ΤΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΚΑΙ ΤΟ  ΚΟΤΕΤΣΙ

 

Ιστορία  Α

Το υποβρύχιο


"Ηταν ένα υποβρύχιο  που το έλεγαν  Europa.
Τα συστήματά του (ηλεκτρικά, ενδοσυνενόηση αποχετεύση, υδραυλικά ) παρά τον αρχικό σχεδιασμό παρουσίαζαν κατά καιρούς προβλήματα. Τότε το πήγαιναν στο ναυπηγείο το αναβάθμιζαν όσο χρειαζόταν έβγαζαν και ένα καινούργιο manual που δεσμευόντουσαν όλοι να το τηρούνε και το υποβρύχιο προχωρούσε. 
Ένα πρωί το υποβρύχιο βρέθηκε να ταξιδεύει σε πρωτοφανή καταιγίδα. Παρουσιάστηκε ρήγμα σε ένα δευτερεύον διαμέρισμα. Στην πραγματικότητα ήταν το Κάψιμι του υποβρυχίου και οι ναύτες που υπηρετούσαν εκεί ψιλολουφάρανε. Ο κυβερνήτης αφου συσκέφθηκε με τον ύπαρχο και τον πρώτο μηχανικό είπαν στους ναύτες του διαμερίσματος αυτού να προσπαθήσουν να κλείσουν τη ρωγμή. Αυτοί αδιαφόρησαν.

Ο κυβερνήτης έστειλε αρκετές φορές κάποιον αξιωματικό να δεί πως πάνε οι εργασίες. Κάθε φορά γύριζε πίσω με κακά νέα.
Ώσπου η ηγεσία του υποβρυχίου  μετά μάλιστα και την εμφάνιση ρωγμών σε άλλα  πιο κεντρικά σημεία  ζωτικής σημασίας, αποφάσισε να σφραγίσει το πλημυρισμένο τμήμα με τους άδιάφορους ναύτες και να οδηγήσει το υποβρύχιο στο ναύσταθμο.

Ετσι και έγινε. Το υποβρύχιο μάλλον σώθηκε, αλλά οι ξεροκέφαλοι ναύτες πνίγηκαν. Βγάλανε τα πτώματα και κάτσανε να ξανασχεδιάσουν το υποβρύχιο φτού κι απ την αρχή. Αυτή τη φορά με περισσότερη προσοχή. Ολα τα συστήματα ελέγχονταν πια κεντρικά απο τη γέφυρα, διάλεξαν με προσοχή το πλήρωμα και ξαναγράψαν το manual. Όσο για τους πνιγμένους ναυτες... αποτελούσαν παράδειγμα του τι παθαίνει κανείς όταν αδιαφορεί για τις διαταγές του κυβερνήτη."

Ιστορία Β

Το κοτέτσι. 

"Ξύπνησαν μές την νύχτα. Η φωτιά που σιγόκαιγε όλη τη μέρα στο κοτέτσι είχε επεκτατθεί  στα κυρίως δωμάτια του σπιτιού. Μόλις ήρθαν οι πυροσβέστες τους είπανε να αφήσουν το κοτέτσι. Αυτό είχε σχεδόν καεί ολόκληρο  έτσι κι αλλιώς. Ας καούν και μερικές κότες είπαν. Να κοιτάξουμε να σώσουμε το σπίτι. Αυτό έκαναν."  

Τις ιστορίες αυτές θα τις διηγούμαι στα εγγόνια μου. Μην χαθεί κι άλλη γενιά.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις