Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Δεν φυλάνε Θερμοπύλες, φυλάνε τα νώτα τους
1505 αναγνώστες
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011
10:30

Μια θύελλα σαρώνει την χώρα απο άκρου σε άκρο. Είναι  η  δημιουργική θύελλα της οικονομικής αστυνομίας που  νυχθημερόν κυνηγάει εντοπίζει και συλλαμβάνει φοροφυγάδες.

Το πολιτικό σύστημα προσπαθεί την ύστατη ώρα να αποκαταστήσει το βαθιά πληγωμένο περί κοινοπινε ﷽﷽﷽﷽﷽ της φοροδιαφυυ δικαίου αισθημα   του λαού, να μαζέψει φόρους που ουδείς αρνείται οτι πρέπει να εισπραχθούν και να στείλει ένα μήνυμα στους έξω ότι αρχίζουμε να γινόμαστε κράτος.

Μακάρι όμως να ήταν έτσι απλή η ανάγνωση.  Η οικονομική αστυνομία που ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2010, ήλθε να καλύψει κάποια κενά.  Η ΥΠΕΔΑ ο ΣΔΟΕ η ΥΠΕΕ  ή με όποιο άλλο όνομα την θυμάστε,  ήταν μια υπηρεσία ειδικών ελέγχων πέρα και πάνω απο τους τακτικούς ελέγχους της οικέιας ΔΟΥ.   Το «οικεία» έφερνε και την οικειότητα, για αυτό και η ύπαρξη μιας υπερκείμενης υπηρεσίας θεωρήθηκε σαν η λύση.  Φευ όμως εκτός του ότι η θέσεις στην ΥΠΕΔΑ  «χτυπιόντουσαν»  η εξάλειψη της φοροδιαφυγής δεν έγινε  πράξη.  

Φτάσαμε τώρα, μήνες μετά απο το γαϊτανάκι των δηλώσεων αρμοδίων και αναρμοδίων υπουργών υφυπουργών και άλλων παραγόντων, όπου άλλος έλεγε «εγώ εδωσα λίστα με ονόματα» και άλλος έλεγε «δεν βρήκα τίποτε» με τη Βουλή να κρατάει για αυτήν το προνόμιο του να γνωρίζει τους μεγαλοφειλέτες,   να ντεμπουτάρει η οικονομική αστυνομία και να κυνηγάει τους μπαταξίδες με λογική σαφάρι. Κάποιοι άρχισαν να μιλάνε για πογκρόμ. 

Δεν έχω δάκρυα να χύσω ιδίως για κάποιον που εισέπραξε το ΦΠΑ απο εμέπεζα με ﷽﷽ρταγημορ. ότι δεν βγαίνα και δεν τον δίνει στο κρπεζα με ﷽﷽ρταγημορ. ότι δεν βγαίάτος. Δεν έχω δάκρυα επίσης για κάποιον που επιμένει να κρατάει την επιχείρησή του ανοικτή όταν είναι φανερό ότι δεν βγαίνει.   Είτε το θέλουμε ειτε όχι, οι φόροι είναι στη ζωή μας όπως η αρρώστια και ο θανατος. πεζα με ﷽﷽ρταγημορ. ότι δεν βγαίΌταν δεν πληρώνω για να  κρατήσω την επιχείρησή μου ανοικτή είναι σαν να δανείζομαι απο το κρπεζα με ﷽﷽ρταγημορ. ότι δεν βγαίάτος. Φυσικά κανείς δεν αρνείται ότι οι υπέρμετροι φόροι σκοτώνουν τους φόρους.

Θα μου πείτε το ίδιο το κράτος πεζα με ﷽﷽ρταγημορ. ότι δεν βγαίράτος έβαλε αέρα στο σύστημα, επιτρέποντας σιωπηλά την έκδοση και κυκλοφορία μεταχρονολογημένων επιταγών.  Γιατί τι άλλο είναι μια επιταγή που φτάνει στην τρπεζα με ﷽﷽ρταγημορ. ότι δεν βγαίάπεζα με 7 υπογραφές στην υποσθογ¨ρμ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽αι εκτόνωση νομιμοποιεποιράφηση; Ήταν ένα άτυπο κόψιμο χρήματος που έπαιρνε μορφή άτυπου δανεισμού. 

Το ίδιο το κρπου  και ﷽αιτησι σεβαστό μη υπολογιάτος κάλυπτε παράνομες πρακτικές με χρηματοδοτήσεις, αναθέσεις και σικέ διαγωνισμούς.

Το ίδιο κράτος  ήταν παράλογο και σπάταλο

Το ίδιο το κράτος  κατέστησε εαυτό μη σεβαστό   και  μη υπολογίσιμο.

Ερχόμαστε λοιπόν τώρα λίγο πριν τον γκρεμό και αρχίζουν όλοι να κάνουν την δουλειά τους.  Την κάνουνε αλήθεια;

ΟΧΙ  είναι η απάντηση.

Φυλάνε τα πισινά τους. Δεν φυλάνε Θερμοπύλες.  ¨ρμ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽αι εκτόνωση νομιμοποιεποι

Οι διάφοροι κρατικο¨ρμ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽αι εκτόνωση νομιμοποιεποιί και δημόσιοι λειτουργοί πλην ελαχίστων τρέμουν την επόμενη μέρα. Ξέρουν οτι μια κατάρρευση την ακολουθεί η αναζήτηση ενόχων πραγματικών ή φανταστικών. Οι μυλόπετρες αλέθουν καλύτερα σε συνθήκες κοινωνικής έκρηξης και οργής. Υπάρχει διαθέσιμο υλικό. Η ανάγκη για καθαρμό και εκτόνωση νομιμοποιεί τις συνοπτικές διαδικα¨ρμ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽αι εκτόνωση νομιμοποιεποισίες. Η αποδιοργάνωση του κομματικο-πελατειακού συστήματος δεν επιτρέπει την εύκολη αναζήτηση κάλυψης απο κάποιο κόμμα.

Μακάρι να μείνει τίποτε πίσω απο όλα αυτά. 

Μακάρι να έχουμε μπεί σε ένα άλλο μονοπάτι.

Γέρικος γάϊδαρος περπατησιά δεν αλλάζει έλεγε η γιαγιά μου. Και το γαϊδούρι τούτου του κρπου  και ﷽αιτησι σεβαστό μη υπολογιάτους αισίως κοντεύει τα 200 χρόνια. 

ΜΑΙΚΗΝΑΣ 

Σχόλια

24/11 12:06  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Ζήτω η κρίση αγαπητέ Μαικήνα.
24/11 19:57  orimos
Αυτή είναι η αλήθεια. Το πρόβλήμα είναι το πως. Το κακό έχει χτυπήσει το ήθος του έλληνα, το οποίο έτσι και αλλιώς ποτέ δεν ήταν αξιέπαινο. Ήλθε το τέλος αυτού του τόπου. Εύχομαι να διαψευστώ.Το χτύπημα γίνεται στη ψυχή βμε τις δήθεν νεωτερίστικες ιδέες. Η αριστερά συμπεριλαμβανομένου και του Πασοκ έχει σοβαρή ευθύνη για αυτό. Νομίζω το ποτάμι δεν γυρνά πίσω.
24/11 23:57  bartok
Από τα καλύτερά σου !(5 στα 5)
25/11 08:38  oberon
"Φυλάνε τα πισινά τους. Δεν φυλάνε Θερμοπύλες."
5* - δεν έχει παραπάνω.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις