Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Η νέα ηθική του συνδικαλισμού: "Επιβάλλουμε λύσεις στερώντας το φάρμακο απ΄τον ασφαλισμένο"
878 αναγνώστες
Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012
10:20

Αντιγράφω το σχόλιο όπως  το ανέβασε στο facebook μια καλή φίλη, η Ματίλντα. Την ευχαριστώ.

(τα bold και τα κόκκινα δικά μου)


<<  Ανατριχιαστικά κυνικός ο κ. Πρόεδρος των Φαρμακοποιών :
"έχοντας στα χέρια μας ακόμα το φάρμακο ...... να αποφασίσουμε να το στερήσουμε από τον Έλληνα ασφαλισμένο. Οι τύψεις και οι αναστολές δεν μας ταιριάζουν."
Στην επόμενη κινητοποίηση θα πάρουν ομήρους τους ασφαλισμένους και θα απειλούν να τους δηλητηριάσουν με φάρμακα ή να τους ντοπάρουν με ψυχοτρόπες ;;; 
Χωρίς τύψεις κι αναστολές όπως λέει !
"We take no prisoners only dead corpses behind" όπως φωναζει ο Αμερικανός πεζοναύτης ;;;
Συγχαρητήρια στους Ελληνες επιστήμονες φαρμακοποιούς του Πειραιά για την φασιστοειδή εκπροσώπηση τους !!!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΥΒΑΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ 
Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 17:12

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το ελληνικό φαρμακείο βρίσκεται υπό διωγμό.

Δυστυχώς, το συνδικαλιστικό κίνημα υπό τις παρούσες δραματικές συνθήκες βρίσκεται σε διαλογισμό, ασχολούμενο με την τακτική του αγώνα, τις κοινωνικές συμμαχίες, τη μορφή των κινητοποιήσεων, τις οικονομικές μελέτες, τις τεχνοκρατικές λύσεις, νομίζοντας ότι υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου για όλα αυτά. 

Εξακολουθούμε να είμαστε συνομιλητές ενός αδίστακτου και αφερέγγυου υπουργού, που επανειλημμένως μας έχει κοροϊδέψει. Διαπραγματευόμαστε δηλαδή με αυτόν ο οποίος μεθοδεύει την εξαφάνισή μας, βάζοντάς μας να νομιμοποιήσουμε τις όποιες δυσβάστακτες μελλοντικές αποφάσεις του, και μας αποτρέπει μέσω του διαλόγου από μαζικές κινητοποιήσεις που θα έδιναν λύση σε όλα τα προβλήματα.

Συνάδελφοι , αυτές τις δύσκολες ώρες έχοντας στα χέρια μας ακόμα το φάρμακο, είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε και να επιλύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, αρκεί να αποφασίσουμε να το στερήσουμε από τον Έλληνα ασφαλισμένο. (!!!)

Οι τύψεις και οι αναστολές δεν μας ταιριάζουν.(!!!)

Στηρίξαμε το ασφαλιστικό σύστημα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά σήμερα που στην υγεία κυβερνούν συμφέροντα , πρέπει να αγωνιστούμε για να προστατεύσουμε τις ζωές μας, τις οικογένειές μας και τους εργαζόμενους στον κλάδο μας. Συνάδελφοι, ο καθένας προσωπικά ας αναλογιστεί μέσα από τις δυσκολίες του πώς θα συμμετέχει.

Η ενότητα του κλάδου γίνεται επιζήμια όταν υπάρχει αδιαφορία και έλλειψη αλληλεγγύης. Αγωνίσου σήμερα για το φαρμακείο σου, ακόμα κι αν πιστεύεις ότι μπορείς να επιβιώσεις οικονομικά στο αύριο. Χωρίς αγώνα απλώς δεν γνωρίζεις το δικό σου τέλος. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ  
>>

 

Συμπέρασμα όλα επιτρέπονται απο εδώ και μπρός.  Καλώς ήρθατε στη Ζούγκλα.   

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

Σχόλια

04/01 10:45  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Όπως πάντα.
Παντού νταβατζήδες.
04/01 17:56  σεβαστη
Κυνικοί και αδίστακτοι.
Ποιός ξέρει ποιούς εκβιάζουν!
04/01 19:18  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
<Συνάδελφοι, αυτές τις δύσκολες ώρες έχοντας στα χέρια μας ακόμα την Ανώτατη Παιδεία, είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε και να επιλύσουμε το σύνολο των προβλημάτων ΜΑΣ, αρκεί να αποφασίσουμε να τη στερήσουμε από τον Έλληνα Φοιτητή.>

Ο γράφων επεξεργάζεται και άλλες - παρόμοιες προτάσεις σε όλα τα πεδία της επαγγελματικής του δραστηριότητας...
05/01 03:16  bartok
Μία μικρή αντίρρηση ως προς τον τίτλο:
Δεν πρόκειται για τη "Νέα ηθική του συνδικαλισμού". Ο συνδικαλισμός στην μεταπολιτευτική Ελλάδα πάντα έτσι λειτουργούσε. Απλά τώρα που το σύστημα καταρρέει, οι διαχρονικά ακραίες του πρακτικές, που εφάρμοζαν πολλοί κλάδοι, αγγίζουν χώρους που έμοιαζαν να είναι "υπεράνω".


05/01 06:40  oberon
Κάπως έτσι περνάει στα ψιλά το ότι τα φάρμακα είναι βασικά για πέταμα. Χώρια το πλασσάρισμα της πραμάτειας, με όπλο την προσωρινή στέρηση.

Καληνύχτα.
05/01 08:59  nhad
Αγαπητέ Μαικήνα, αν και συμφωνώ ότι τα λεγόμενα του προέδρου του φαρμακευτικού συλλόγου είναι ωμά και στυγνά στη διατύπωσή τους, δυστυχώς δε διαφωνώ με την ουσία που υπάρχει στο βάθος των λόγων. Δε μπορούμε να ζητούμε από κανένα κατάστημα να δίνει δωρεάν τα προϊόντα του επειδή οι καταναλωτές τα έχουν ανάγκη. Ο λόγος είναι προφανής: Όποιος το κάνει, θα κλείσει. Στην περίπτωση αυτή, βρισκόμαστε σε ανάλογο φαινόμενο. Οι φαρμακοποιοί δίνουν τα φάρμακα ουσιωδώς δωρεάν γιατί υποτίθετοι θα τα πληρώσει το κράτος, αλλά το τελευταίο δεν πληρώνει και με την πιθανότατη χρεωκοπία που επέρχεται, μάλλον δε θα τα πληρώσει ποτέ. Η συνέχιση αυτής της πολιτικής της δήθεν μείωσης των ελλειμμάτων δια της επ' αόριστον αναστολής των υποχρεώσεων του κράτους οδήγησε την οικονομία στο χείλος του γκρεμού και είναι η βάση στην οποία στηρίζονται πολλές από τις παθογένειές της (γρηγορόσημο, υψηλές τιμές κλπ). Αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί και πολύ καλά έκαναν οι φαμακοποιοί να απαιτήσουν το στοιχειώδες, δηλαδή να πληρώνονται για ό,τι πουλάνε. Ο μόνος τρόπος που έχει ο πωλητής για να το πετύχει αυτό είναι να αρνηθεί να πουλήσει επί πιστώσει.
05/01 09:03  nhad
Ας να μη θεωρηθεί δε ότι υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των φαρμακοποιών. Προσωπικά έχω έρθει πολλές φορές σε αντιπαράθεση με φαρμακοποιούς στο φόρουμ του Capital γιατί θεωρώ ότι θέματα όπως το ελεγχόμενο ωράριο, το πελώριο ποσοστό κέρδους, η αποκλειστικότητα πώλησης προϊόντων όπως τα παιδικά γάλατα, είναι συντεχνιακά κεκτημένα που ευτυχώς σιγά σιγά χάνονται. Πχ πριν δυο χρόνια είχα γράψει:

"Στην Αμερική το ίδιο γάλα θα πουλιόταν στα σούπερ μάρκετ και θα είχε 6-7$. Η βασική διαφορά είναι ότι εκεί έχουν σπάσει τα διάφορα μονοπώλια των φαρμακείων που κυριαρχούν στις περισσότερες ευρωπαικές χώρες.
Επειδή οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στον περιορισμό του ποσοστού κέρδους, θα πρότεινα κάτι πολύ απλό. Πρώτον, να απελευθερωθούν πολλά φάρμακα που ούτως ή άλλως κανείς ποτέ δε ζητάει συνταγή (ντεπόν, ασπιρίνες, τεχνητά δάκρυα, διάφορες αλοιφές κλπ που απλώς ζητάς τη συγκεκριμένη και ο φαρμακοποιός τη δίνει) και να μπορούν να τα πουλούν τα σούπερ μάρκετ. Δεύτερον, να απαγορευθεί η αποκλειστική διάθεση από τα φαρμακεία παιδικών τροφών, καλλυντικών και άλλων προιόντων που δεν είναι φάρμακα. Τρίτον, να επιτραπεί η δημιουργία φαρμακείων μέσα στα σούπερ μάρκετ για τα φάρμακα με συνταγή και τέλος να καθοριστεί η μέγιστη τιμή των φαρμάκων αλλά να επιτραπεί η πώληση σε χαμηλότερη. Οι τιμές των φαρμάκων κυριολεκτικά θα γκρεμιστούν, ιδίως των ακριβών. Προφανώς θα πάθουν σοκ οι φαρμακοποιοί, αλλά ας σκεφθεί επιτέλους κάποιος και τον καταναλωτή (και τα ταμεία!) και όχι μόνο τους εκάστοτε μαγαζάτορες. Όλα αυτά ισχύουν στις ΗΠΑ, που ως γνωστόν είναι ασυγκρίτως φθηνότερη από την Ελλάδα και την Ευρώπη στη συντριπτική πλειοψηφία των προιόντων."

http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1529300&pg=3&pid=1529540&orderdir=asc#post_1529540

Για το παραπάνω μάλιστα με κατηγόρησαν ότι θα εργάζομαι σε πολυεθνική!
05/01 10:14  Μαικήνας
Φιλε NHAD
Δεν χρειάζεται να εξηγείς τα αυτονόητα ούτε να προσπαθείς να οριοθετηθείς. Πάντως το θέμα της ομηρίας των φραμοκοποιών απο το κράτος που τους βάζει φέσια είνα μερος ενός Φαουστικού συμβολαίου που τους έδινε σε αντάλαγμα άλλα προνόμια όπως το να κατέχουν ενα πόστο ισοβίως και να το κληρονομούν και αλλα τέτοια. Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν συμφωνεί με την λογική του κράτους που θέλει να κα΄νει φιλολαϊκή πολιτική με ξένα χρήματα και δη κεφάλαιο κίνησης μιας επιχειρησης όπως είναι τα φαρμακεία
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις