Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Ο Φιλελληνισμός του χθές, του σήμερα και η ελληνική νοοτροπία.
1014 αναγνώστες
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012
00:29

«Είμαστε και εμείς Έλληνες. Μαζί περνάμε κοινές δυσκολίες και συμπαραστεκόμαστε στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό». Αυτό υποστηρίζει ο Λικ Ντουγιάρ, δάσκαλος στο επάγγελμα με καταγωγή από τη Νάντη της Γαλλίας, και ηγέτης μιας κίνησης για συλλογή υπογραφών για την απόκτηση της Ελληνικής υπηκοότητας.

Στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου ο Ντουγιάρ άναψε την πρώτη σπίθα που γρήγορα μετατράπηκε σε ένα μικρό πλην ενθουσιώδες κίνημα ως ένδειξη συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους Έλληνες. Εδώ και μερικούς μήνες στοhttp://jesuisgrec.blogspot.com εκατοντάδες πολίτες από όλη την Ευρώπη, έχουν αιτηθεί της ελληνικής υπηκοότητας καταγγέλλοντας παράλληλα την «δικτατορία των αγορών» και την επιβολή μέτρων οικονομικής λιτότητας. Η πρωτοβουλία ονομάστηκε: «Η έκκληση της Νάντης», αφού από αυτή την πόλη της Γαλλίας ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών με το σλόγκαν «Είμαι και εγώ Έλληνας».

Οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας «Είμαστε και εμείς Έλληνες» εξηγούν ότι προσπάθησαν να βρουν πρακτικούς τρόπους να καταγγείλουν το σημερινό έλλειμμα Ευρωπαϊκής ηγεσίας.

ΣΩΣΤΟ 

Κυρίως όμως, θέλησαν να δηλώσουν την αντίθεσή τους σε μια οικονομική αδικία που συνοδεύεται από ένα πνεύμα ατίμωσης για τους Έλληνες.

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης έφτασε στη Νάντη επιστολή του δημάρχου Νέας Ιωνίας, Ηρακλή Γκότση, με την οποία προσκαλεί μέλη και διοργανωτές της πρωτοβουλίας «Είμαι και εγώ Έλληνας» να γίνουν επίτιμοι δημότες του δήμου, τιμής ένεκεν για τις φιλελληνικές τους προσπάθειες. Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη

Η επιστολή της πρωτοβουλίας έχει ως εξής:

«Έκκληση της Νάντης (Γαλλίας) για την Ελλάδα. Λόγω αλληλεγγύης είμαι και εγώ Έλληνας, Ελληνίδα!

Ζητάμε τη διπλή υπηκοότητα.

Επειδή ο ελληνικός λαός ταπεινώνεται, ας είμαστε αλληλέγγυοι ενάντια στους πλούσιους όλου του κόσμου. Ας ζητήσουμε όλοι, συμβολικά, την ελληνική υπηκοότητα!

Αγανακτισμένοι από τη δειλία και την έλλειψη οράματος των δυτικών κυβερνήσεων - μεταξύ των οποίων και η δική μας - ενάντια στη δικτατορία των χρηματαγορών και εξαγριωμένοι από τη ταπείνωση στην οποία υπόκειται σήμερα ο ελληνικός λαός, κατηγορούμενος αδιάντροπα για ασωτία και απάτη, συλλογικά υποδεικνειούμενος ως ένοχος χωρίς να μπορέσει να αυτοϋπερασπισθεί, καταδικασμένος σε μία ατελείωτη λιτότητα και στη μετάνοια με όρους που θυμίζουν το λόγο του στρατάρχη Πεταίν το 1940 για την ηθική τάξη, «τη προσπάθεια » και «το πνεύμα ηδονής»,

Εμείς μάλιστα δεν ξεχνάμε ότι αυτοί που σήμερα θυσιάζουν την Ελλάδα στο βωμό της κερδοσκοπίας, κάνοντας πως ελπίζουν ότι ο οικονομικός φασισμός θα ικανοποιηθεί με αυτή τη μικρή χώρα και ότι οι ίδιοι θα γλυτώσουν... είναι αυτοί οι ίδιοι που εγκατέλειψαν τη Τσεχοσλοβακία στον Αδόλφο Χίτλερ στο Μόναχο το 1938, ελπίζοντας πως θα του αρκούσε αυτή η καινούργια λεία που του προσέφεραν, αφού είχαν πριν παρατήσει τη δημοκρατική Ισπανία.

Δεν αντέχουμε πια να βλέπουμε τους νεόπλουτους (1% του πληθυσμού παγκοσμίως) να θριαμβεύουν, αγνοώντας το αληθινό ηθικό χρέος που η Ανθρωπότητα οφείλει στο ελληνικό έθνος, διότι έδωσε στη Ευρώπη το πρώτο σπόρο μίας άμεσης δημοκρατίας, βασισμένης ακριβώς στη κατάργηση των χρεών και στη χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους για τα χρέη αυτά, πριν 2500 χρόνια. Για όλους αυτούς τους λόγους, είμαστε όλοι Έλληνες και Ελληνίδες.

Συνεπώς, ήρθε η ώρα για να μη συνεργαστούμε, με τη παθητικότητά μας, ούτε μια στιγμή παραπάνω στην οικονομική υποταγή της Ελλάδας. Έτσι θέλουμε, με ένα σαφές σήμα, να είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα και να μοιραστούμε, τουλάχιστον συμβολικά, τη τύχη του λαού της. Οπότε ζητάμε σήμερα να τύχουμε της Ελληνικής υπηκοότητας και απευθύνουμε επίσημη αίτηση στην Ελληνική Πρεσβεία της χώρας μας, θα δημοσιοποιήσουμε δε αυτή τη ενέργεια με μία πρώτη λίστα υπογραφών, στις 24 Νοεμβρίου 2011, επέτειο μιας σημαντικής δράσης της Ελληνικής αντίστασης, που έγινε στη γέφυρα του Γοργοπόταμου τη νύχτα της 24ης προς την 25η Νοεμβρίου 1942.

Κύριε Πρέσβη,

Αλληλέγγυος/η προς τη χώρα σας, ο/η υπογράφων/ουσα ζητώ προσωπικά να καταμετρηθώ ως Έλληνας/ιδα από καρδιάς και να αποκτήσω τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όσων έχουν διπλή υπηκοότητα, για να ασκήσω αυτή τη διεθνική εθνικότητα με σκοπό να εγκαθιδρύσουμε μία παγκόσμια δημοκρατία ελευθερίας και ισότητας, 25 αιώνες μετά το Σόλωνα, το Κλεισθένη και το Περικλή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.

Με αδελφοσύνη προς το λαό σας.

ΟΝΟΜΑ............. ΕΠΩΝΥΜΟ..................... ΠΟΛΗ............... ΧΩΡΑ...............

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ.................................

 jesuisgrec@numericable.fr  http://jesuisgrec.blogspot.com/

(ΑΠΕ-ΜΠΕ) 

 

 

Συγκινητικά όλα αυτά.  Σίγουρα όταν κανείς δει το πρόβλημα σαν συστημικό συμφωνεί απόλυτα χωρίς καμιά δεύτερη σκέψη.  Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά στο παγκόσμιο σύστημα και σε εμάς έλαχε ο κλήρος να το φέρουμε στο προσκήνιο.   'Oχι όμως από επιλογή,  αλλά από ακραία ανοργανωσιά και αφροσύνη.  Το μαρτύριο του έλληνα πολίτη σε μια τυχαία δημόσια υπηρεσία ανά τους αιώνες που οφέιλεται; Στο παγκόσμιο σύστημα;  

 

  Στο πρόσωπό μας οι "καλοί" βλέπουν τον εξορκισμό της δικής τους απειλής. Κάποιοι ίσως φαντάζονται ένα παγκόσμιο κίνημα. "Θάρθουν καιροί καιροι ευτυχισμένοι σκλάβοι δεν θάνε τότε οι λαοί" έλεγε το παλαιό αντιστασιακό και όχι μονο τραγούδι της κατοχής. Οι παράδεισοι δεν πρόκοψαν είναι αλήθεια. Και τώρα οι νικητές του ψυχρού πολέμου χάνουν την έσωθεν καλή μαρτυρία απο τη μεσαία τάξη των χωρών τους. Και για αυτό φωνές σαν αυτές δεν είναι άκυρες. απλά να μην καβαλήσουμε το καλάμι. Είμαστε μεν ξεροκέφαλοι αλλά όλο και κάποιον συγκινούμε. Στην πραγματικότητα είμαστε accidental heroes.  

Οι Φιλέλληνες του 21 αιώνα καλόν θα ήταν να διαβάσουν το παρακάτω   αντί άλλου σχολίου

Παραθέτω από το βιβλίο του William St Clair " That Greece might still be free" υπότιτλος :  Οι Φιλέλληνες" στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας, κεφάλαιο 21 "Οι νέοι Απόστολοι"

 

 "For some years after the end of the war a few of the best men enjoyed a high reputation in Greece as teachers and genuine philanthropists, but the period was short-lived. As soon as the Greek clergy realized that the mission schools might prove a threat to their own authority, they were doomed. The famous school in Athens run by the Rev. John Hill, an American, survived for many years but only on the condition that religious subjects were not taught, and most missionaries felt that they could not help Greece on such terms. Later, the new state enacted that children of Greek orthodox parents could only be educated in schools controlled by the Greek priesthood. Soon the mission schools were closed or compelled to confine themselves to educating foreigners. And so the old-fashioned customs of the Greek Church—even including the survivals from pre-Christian times—were woven into the fabric of regenerated Greece. The influence of the new apostles, for all their high hopes and professions of faith, proved to be as ephemeral as the efforts of the other friends of the Greeks".

 

 

 

 

 

 


 

ΜΑΙΚΗΝΑΣ 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις