Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Godzilla vs. Mechagodzilla και τα μικρά ή καινούργια πολιτικά κόμματα
1373 αναγνώστες
Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012
21:59

 

 

 

Το πολιτικό σύστημα καταρρέει. Οι άρχοντες του σκότους, που κρύβονται στα βάθη της Στοιχειωμένης Πόλης, οργανώνουν την αντεπίθεσή τους. Την ώρα τούτη δεν έχουν νόημα τα ΜΑΤ. Αντίθετα τα δύο θηρία ο Godzilla και ο  Mechagodzilla ξεκινησαν ένα νέο εικονικό αυτή τη φορά πόλεμο.

Ήρθε η ώρα του show.

Το σκηνικό εξαιρετικό.

Τα πλάνα εντυπωσιακά.

Ο θεατής πρέπει πάση θυσία να γοητευτεί. Η δύναμη πάντα γοητεύει ακόμα και όταν ενδόμυχα μας απωθεί.

Η πατροκτονία δεν είναι εύκολη πράξη. Γιατί τελικά ακόμα και άσχημος, απεχθής και ξεδοντιασμένος ο πατέρας- δυνάστης δεν έπαψε να είναι ο Πατέρας.

Τώρα ο πατέρας αποκτά ενδεχομένως νέα πρόσωπα. Όπως αυτό του Φώτη. Άνευρος, με μονότονη ομιλία, μια βαρετή εκδοχή της ήρεμης δύναμης. Ο λαός είναι συντηρητικός. Αλλά ακόμα και η Αλέκα είναι μια εγγύηση. 'Oταν δεν μπορείς να πάρεις BMW κοιτάζεις για DAIHATSU. Γνωστό και προβλέψιμο προϊόν. Δεν ψάχνεις για μια άγνωστη μάρκα.

Η θεωρία της χαμένης ψήφου δεν έπαψε ποτέ να έχει ισχύ. Η ψήφος πεποίθησης ή αρχών άχαρη και μοναχική. Το βράδυ τον εκλογών είναι διαφορετικό να είσαι στις πρώτες θέσεις παρά στα λοιπά.

Οι αρχές πάντα χάνουν μπρός το συναισθημα.

35 χρόνια και 2 εθνικές τραγωδίες. Αυτή του αδιέξοδου Κυπριακου και αυτή της κομψής πτώχευσης.

Εμείς όμως  ακόμα χαζεύουμε το  Godzilla και το  Mechagodzilla  να παλεύουν, ενώ απο κοντά το άλλο θηρίο, ο Mothra, δείχνει  απειλητικά τα δόντια του και τα θηρία, ο  Zilla και ο Gamera περιμένουν να ξεσκίσουν τον πιό αδύναμο απο τους δύο, αλλά γιατί οχι, να  κόψουν κανένα κομμάτι απο τον ισχυρό.

Και εμείς παραμένουμε αμετανόητοι αρνητές της μετριοπάθειας, της εύρυθμης αστικής κοινοβουλευτικής  Δημοκρατίας, της τήρησης των νόμων, αναζητούμε τη γοητεία του θηρίου, ενώ πλάι μας υπάρχουν μικρά πολιτικά σχήματα αρκετά σοβαρά, που απλά ζητάνε μια μικρή πράξη εμπιστοσύνης. 

Κι όμως εμείς τα σνομπάρουμε, λέγοντάς τους Δον Κιχώτηδες ή κυνηγούς της εξουσίας. Σαν την κοπέλα που  ενώ ξέρουμε ότι είναι μια χαρά, επειδή δεν υπόσχεται  τα πάντα τη περιφρονούμε και τρέχουμε πίσω απο μια άλλη πιο φανταχτερή, που στο τέλος  χρεώνει την πιστωτική κάρτα μας με τρελά έξοδα, κι αν πούμε τίποτε μας αγνοεί αλλά δεν μας χωρίζει.

Η κάρτα βλέπετε είναι ακόμα στο όνομά μας.

Όπως και η ψήφος. Μόνο που το ξεχνάμε.

 

ΜΑΙΚΗΝΑΣ

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

13/03 09:30  nhad
Σωστό. Ένα πρόβλημα είναι όμως ότι η πληροφόρηση γι αυτά τα σχήματα είναι από μικρή έως ανύπαρκτη. Ας μην ξεχνάμε και τον ελάχιστο χρόνο (2 λεπτά συνολικά) που δόθηκε στα εκτός Βουλής κόμματα στις προηγούμενες εκλογές - μέτρο με το οποίο συμφώνησε το σύνολο της Βουλής. Ή το γεγονός ότι οι βουλευτές (πλην ΚΚΕ) είχαν συμφωνήσει ώστε τα κόμματα να στηρίζονται αποκλειστικά στην κρατική χρηματοδότηση, άρα τα εκτός Βουλής να μην έχουν καμμιά χρηματοδότηση:
http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=6929
Δυστυχώς η συμμορία που μας κυβερνάει (και δεν αναφέρομαι μόνο στην εκάστοτε κυβέρνηση) δεν έχει ενδοιασμούς προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία της. Και τα όπλα που διαθέτει είναι ισχυρά.
13/03 13:02  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Άσχετο(;), αλλά ευφύες: Πως θα ονομάζόνται οι Νεολαίοι προσφάτως ιθρυθέντος πολιτικού φορέα;
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις