Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Η δίκη του πολιτικού πτώματος " Άκης Τσοχατζόπουλος" δεν είναι θρίαμβος της δικαιοσύνης, αλλά η απαξιωσή της.
1121 αναγνώστες
Τρίτη, 17 Απριλίου 2012
11:07

 Το είχαμε πεί απο αυτό εδώ το βήμα όταν στις 14 Ιουνίου 2010  έγραφα το σημείωμά μου με τίτλο "Άκης Μαντέλης : οι δίκες των πτωμάτων"  maecenas.capitalblogs.gr/showArticle.asp  όπου έγραφα ότι η μετά θάνατον καταδίκη που ίσχυε τον Μεσάιωνα  πιστοποιούσε, έστω και με παρανοϊκό τρόπο, την πρόθεση των ζώντων να αποστασιοποιηθούν απο τις αμαρτίες των νεκρών.


"Η πρώτη δίκη και καταδίκη πτώματος που αναφέρεται, ήταν αυτή του Πάπα Φορμόζου, το 897 μΧ στην Ρώμη. Οκτώ μήνες μετά την ταφή του, το πτώμα του πεθαμένου Πάπα ξεθάφτηκε, ντύθηκε με τα Παπικά άμφια, τοποθετήθηκε στο θρόνο και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, μια εκ των οποίων ήταν η υφαρπαγή του παπικού θρόνου.

...Η τρέλα  αλλά και η κοροϊδία της τιμωρίας των νεκρών δεν σταμάτησε. Τον 13 αιώνα με πρωτοβουλία της Ιεράς Εξέτασης εκάησαν πολλά πτώματα σαν μέρος της συνήθους ανακριτικής διαδικασίας.

Το 1670 στην Γαλλία σε ένα περιφερειακό ποινικό κώδικα αναφέρεται ότι οι νεκροί μπορούν να προσαχθούν σε δίκη αλλά έχουν το δικαίωμα της υπεράσπισης. Προχωρημένα πράγματα."

 

 

Συμπλήρωνα  στο τέλος :  "Δεν λέω να μην μάθουμε τι έκανε ο Άκης και ο Μαντέλης.

Αλλά η έννοια της τιμωρίας και κατ επέκταση του  καθαρμού  νοείται, όταν το αίμα που χύνεται  είναι φρέσκο."


 
Ο Άκης δεν θα μιλήσει. Οι συνομωσιολόγοι μπορούν ελεύθερα να μας πουν το γιατί. 
Ένα όμως είναι βέβαιο. Πώς ή αιδημοσύνη την οποία επιδεικνύουν όλοι οι πολιτικοί και τα πολιτικά κόμματα λίγο πείθει.
Το αν το υπόγειο μήνυμα που εκπέμπεται είναι ότι "το σύστημα προχωρά στην αυτοκάθαρση "  επιτρέψτε με να αμφιβάλλω. Όχι γιατί δεν δέχομαι την αυτονομία των γεγονότων, δηλαδή  πιστεύω ότι τα πάντα σχεδιάζονται, το αντίθετο μάλιστα,  αλλά επειδή ένας  κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. 

Χρειάζεται κατά συνέπεια να τρέξει πολύ φρέσκο πολιτικό αίμα για να πούμε ότι ο λαός που λάτρεψε τους Άκηδες και τους ομοίους τους (ασχέτως κόμματος) εκτονώθηκε, ηρέμησε και μπορεί  να αρχίσει να σκέφτεται ψύχραιμα.
Μέχρι τότε η κοινωνία θα σιγοβάζει.
Αν δεν τρέξει φρέσκο πολιτικό αίμα αναγκαστικά θα τρέξει πραγματικό αίμα.
Η πιθανότητα την  επόμενη φορά  ο αυτόχειρας του Συντάγματος να έχει δύο σφαίρες στο πιστόλι του, την πρώτη για κάποιο πολιτικό και την άλλη για τον εαυτό του, είναι μεγάλη.  Το είπε άλλωστε κάποιος κουρεμένος ομολογιούχος συμπαθής συνταξιούχος ήρεμα στην τηλεόραση.
 
Δεν το εύχομαι. Αλλά οι γενικόλογες τοποθετήσεις των πολιτικών και η μάχη προσωπικής τους πολιτικής επιβίωσης  δεν αρκούν για να κλείσουν το δρόμο προς τον κατήφορο.  
 
Εμείς τι κάνουμε;
 
Γιωργος Λιγνός
 
(οι καιροί δύσκολοι ας τελειώνουμε με τα ψευδώνυμα)
 

 

Σχόλια

17/04 17:05  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Εξαιρετική προσέγγιση φίλτατε Γιώργο!
Υ.Γ. Σε "έχω δώσει" τόσες φορές, ώστε ανακουφίστικά επειδή θεωρείς εισέτει εαυτόν "ανώνυμο"...
17/04 18:04  Μαικήνας
αυτό το "σε έχω δώσει" πολύ μου αρέσει. Μερικές φορές η ανωνυμία και η παρανομία δεν έχουν νόημα. Όπως σήμερα. Ισα ίσα η δημόσια επώνυμη τοποθέτηση επιβάλλεται για να ξέρει καθε ένας τι καπνό φουμάρει ο ομιλών.
17/04 21:55  favlos
(οι καιροί δύσκολοι ας τελειώνουμε με τα ψευδώνυμα)

Αυτό μου άρεσε πολύ.

Φρέσκο αίμα αλλά και το παλιό έχει την αξία του,το θέμα είναι ότι άνοιξε η πόρτα..μετά ποτέ δεν ξέρει κανείς την εξέλιξη των γεγονότων όσους σχεδιασμους κι ας έχει κάνει
18/04 09:47  Μαικήνας
φιλε Φαύλε, που μόνο φάυλος δεν είσαι, ίσως αυτό να έιναι μία αρχή. Απλά να μην εφησυχάζουμε. Το αίμα δεν τρέχει πάντα εύκολα. Πρέπει να το βοηθήσουμε και λίγο. Όπως όταν σε δαγκώσει δηλητηριώδες φίδι και πρέπει να κόψεις να πιέσεις να εμποδίσεις την άνοδο προς την καρδιά και άλλα πολλά που ξέραμε εμέις οι παλιοί πρόσκοποι σαν τον Προμηθέα (Τριανταφυλλο Κατσαρέλη) και εμένα. Εδώ εμείς οι ίδιοι αφήσαμε τα φίδια να κυκλοφορούν ανάμεσά μας . Μας δάγκωναν καιρο τώρα αλλά είχαμε πάθει ανοσία. Τώρα σαπίσαμε ολόκληροι και τρέχουμε.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις