Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Μεταγραφές βουλευτών, στελεχών και λοιπών διαθεσίμων.
1070 αναγνώστες
Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015
10:42

Η περίπτωση του κατά τα άλλα ευειδούς και ευγενούς βουλευτή κου Οικονόμου, ο οποίος ξεκινησε απο το ΠΑΣΟΚ, πήγε στη ΔΗΜΑΡ και θα κοσμίσει το ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας,  μου έφερε στο νου μια αντίστοιχη οδηγία απο το χώρο του ποδοσφαίρου, το οποιο επαξιως έχει τροφοδοτήσει την Τοπικη Αυτοδιοίκηση και έχει παλεύει να βελτιώσει τη θέση του στην κεντρικη πολτικη σκηνή

 

Στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2015 κάθε σωματείο μπορεί να αποκτά με μεταγραφήαπεριόριστο αριθμό ποδοσφαιριστών, έστω κι αν αυτοί έχουν εγγραφεί στο σωματείο από το οποίο θα μεταγραφούν, κατά την περίοδο των θερινών μεταγραφών – επανεγγραφών (καλοκαίρι 2014).

Πολυ απλά δεν εχει σημασία πόσο καιρό είσαι γραμμένος στο προηγούμενο σωματείο  και καλά καλά δεν έχεις κλεισει χρόνο ,  μπορείς όμως να πάς όπου θες, αρκεί να σε καλέσουν. 

Το πρόβλημα με τις πολιτικές μεταγραφές είναι οτι δεν παίρνει λεφτά το Πολιτικό Σωματείο απο το οποίο φεύγεις, αν και υπάρχουν αρκετοί αρχηγοί που δεν είναι αχάριστοι  με όμορους σχηματισμούς.

Βέβαια υπάρχει και το θέμα της αισθητικής  και του ήθους οπως φερ' ειπείν με την προσχώρηση της γοητευτικής κα Γκερέκου  στη Νέα Δημοκρατία, θέμα το οποίο με πολύ σαφή τρόπο επεσήμανε η κα Καϊλή, αφού η χρήση του όρου   αντιαισθητικός απο τον κο Βενιζέλο  αποδυναμώθηκε για τους γνωστούς λόγους. Εξ ου και η κομψοτάτη κα Καϊλή επανέφερε το θέμα.

Αντιστοίχως βλέπουμε μεταγγραφές στελεχών από χώρους που ενώ με σφροδρότητα στηλίτευαν το πελατειακό κράτος , την ύστατη ώρα αποφασιζουν να συστρατευθούν με το ένα ή τον άλλο μεγάλα κόμματα, κάνοντας την υπέρτατη προσωπική θυσία για τη σωτηρία της πατρίδος.

Το πολυ ενδιαφέρον με τούτη τη μεταγραφική περίοδο είναι η επαναφορά ηθικών ερωτημάτων στο προσκήνιο, γιαυτό και όλοι ασχολούνται με τα κίνητρα των μεταγραφομένων.  Καθημερινά παρακολουθούμε δίκες προθέσεων των υποψηφίων απο ψηφοφόρους.  Ως εαν υπάρχουν απειρα ηθικόμετρα σε τούτη τη χώρα κι καθένας έχει το δικό του.

Τελειώνω αυτο το μικρό και μάλλον ασόβαρο σημειωμά μου λέγοντας ότι ποτέ στην ιστορία αυτού του τόπου, όσο την εχω ζήσει, δεν μπορούσα να   κατανοήσω καλύτερα τους λόγους που  ένας φίλος ή άλλη φίλη θα ψηφίσουν αυτο που λένε, είτε αυτο ειναι ΣΥΡΙΖΑ ή Νεα Δημοκρατία, ή ΔΗΠΑΡ - ΠΑΣΟΚ  (ή ΠΑΣΟΚ -ΔΗΠΑΡ) ή ΠΟΤΑΜΙ ή ΚΚΕ, αντε και ΔΗΜΑΡ και Κι Δη Σο, ελεύθεροι ανθρωποι είμαστε. 

Και ελπίζω πως μέσα απο το αυτό το πολλαπλό σκίσιμο ,σιγά σιγά και βασανιστικά θα αρχίσουμε να κταλαβαινουμε την έννοια των συγκλίσεων και των συνεργειών. Οπως οι ΔΑΝΟΙ . Μόνο που εμεις δεν γίναμε ακόμα ΔΑΝΙΑ του Νότου.  

Οι απαντήσεις στο ΓΙΑΤΙ είναι τόσες πολλές όσοι και οι ψηφοφόροι.

Ηρεμία μεχρι την κάλπη.

 

Καλή μας τύχη.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις